keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Joulu, uusivuosi ja pieni kurkistus kevääseen

Heippa vaan kaikille! Edellisessä postauksessa jo kirjoittelin sairastuneeni ja pian selvisikin, että olin onnistunut nappaamaan itselleni kovemman luokan influenssan. Korkea kuume pysyi vieraana viiden päivän ajan ja olo oli suoraan sanottuna aivan kauhea. Jouduin jäämään pois yhteensä viidestä esityksestä. Teatterilla influenssa oli levinnyt ihan epidemian lailla, sillä minä en suinkaan ollut ainut sairastelija. Vain pieni joukko säilyi terveenä, joten esitykset jouduttiin perumaan kokonaisen viikon ajalta! Harmitti teatterin puolesta, kun kyseessä oli kuitenkin Joulutarina ja esityksiä peruttiin juuri jouluviikolta. 

Mulla meinasi mennä joulukin sairastellessa, mutta onneksi kuumeilu loppui perjantaina. Mun ei aluksi ollut tarkoitus lähteä kotiin jouluksi, sillä aikaa oli niin vähän ja matkustamisessa menee lähemmäs seitsemän tuntia. Olin kuitenkin viettänyt lähes viikon neljän seinän sisällä yksiössäni, joten oli pakko päästä viettämään joulua muualle. Niinpä hyppäsin jouluaattoaamuna junaan ja matkustin junalla kotiin. Olin perillä noin neljän aikaan iltapäivällä. Mun sisarukset olivat myös molemmat tulleet kotiin, joten vietimme joulua koko perheen kesken. Pelkäsin koko ajan, että tartutan mun taudin muihin! Sunnuntaina, eli seuraavana päivänä iltapäivällä, hyppäsin taas uudelleen junaan ja matkustin takaisin tänne pohjoiseen. Käytännössä voi siis sanoa, että vietin joulun tänä vuonna junassa :'D. Mutta oli reissu sen arvoinen, sillä oli ihana nähdä perhettä ja viettää perinteistä joulua.

Maanantaina eli Tapaninpäivänä oli taas näytös ja mun kohdalla se ei mennyt kovin hyvin. Olin vielä tosi heikossa kunnossa toipilaana taudin jälkeen, sillä edellisen viikon aikana en ollut pystynyt oikein syömään tai juomaan mitään. Alkunäytös meni ihan ok mutta noin näytelmän puolivälissä, kohtauksessa jossa tanssi on reipasta ja sykkeet nousee, mä huomasin, että en meinannut oikein saada jalkoja enää nousemaan lattiasta. Kulisseihin tullessa kävelin vaaterekille ja pyörryin lattialle (!!??). Eipä siinä sen kummempia. Jonkun aikaa oli tosi pahoinvoiva olo, mutta jostakin kummasta syystä vedin näytöksen vielä loppuunkin. Tosin jätin yhden fyysisen kohtauksen välistä, sillä järki sanoi että kukaan ei halua nähdä pyörtynyttä tyyppiä lavalla. Eikä ainakaan lasten näytelmässä :'D. Mutta jälleen kerran sanon itselleni ja myös teille kaikille muille: ei ole järkeä tanssia tai treenata sairaana! Ja toisekseen, että sairauden jälkeen pitää muistaa toipua kunnolla. Nyt vasta viikon jälkeen tuntuu, että olen todella alkanut toipumaan influenssasta.

Uusivuosi meni mukavissa merkeissä, kun sain poikaystäväni ja kaksi muuta ystävääni tänne kyläilemään. Oli ihanaa viettää aikaa heidän kanssaan ja ottaa vuosi 2017 vastaan yhdessä. He tulivat kaikki katsomaan myös Joulutarinaa teatterille. Se tuntui tosi tärkeältä jutulta, kun oli läheisiä katsomossa. Nyt mun poikaystäväkin tietää, mistä olen intoillut ja höpöttänyt viimeiset kolme kuukautta. Ja sain myös kukkiakin! <3 Muuten vain oleiltiin, pelailtiin ja tehtiin ruokaa yhdessä. Uudenvuoden iltana käytiin syömässä sushia sellaisessa vähän "hienommassa" sushiravintolassa. Siellä sai lappalaiseen tapaan poro-sushia. Oli ihan hyvää, mutta pakko sanoa että tykkään kuitenkin enemmän niistä perinteisemmistä lohiversioista. Illalla mentiin katsomaan kaupungin ilotulitusta ja huomasi, että siihen oli panostettu. Täällä on joulun ja uudenvuoden aikaan paljon turisteja, joten heidän takiaan kaikkeen tälläiseen täytyy laittaa vähän paukkuja. Kelpasi siis meillekin!
Nyt uudenvuoden koitettua katseet siirtyvät väistämättä kevääseen. Mulla on vähän jännä olo tästä keväästä, sillä siinä on taas muutoksen tuntua. Koko kevät tähtää siihen, että valmistun kahdesta koulusta. Sen jälkeen edessä on täysin tuntemattomia asioita. En oikeastaan edes tiedä mitä haluaisin tehdä eli millaisia töitä lähden hakemaan ja muuta. Tai edes mihin kaupunkiin aion muuttaa... Mutta niiden asioiden aika ei ole onneksi ihan vielä. Gradun pitäisi valmistua tammi-helmikuussa ja yliopisto-opintojen pitäisi olla kokonaisuudessaan paketissa maalis-huhtikuun vaihteessa. Tanssiopinnot ovat paketissa viimeistään toukokuun lopulla, että kyllähän tässä kiirettä pitää! Mutta en aio liikaa pohtia vielä tulevaa, sillä pyrin nauttimaan tästä hetkestä. Tämä tanssikoulu on niin uniikkia aikaa elämässä, että haluan ottaa siitä kaiken irti.


Mä valitsin keväälle opinnoiksi tanssin ohjaamisen opinnot sekä taiteellisen työskentelyn mikä mun kohdalla tarkoittaa soolon valmistamista. Ollaan tammikuun lähes kokonaan "joululomalla" (jota ei siis ehditty näin joulun alla viettää, joten saadaan se tammikuussa), joten opinnot jatkuvat tammikuun lopulla. Helmikuussa olen mahdollisest mukana Arctic Fashioh -show'ssa kuten viime vuonnakin. Sen jälkeen en oikeastaan tiedä mitä tulee tapahtumaan. En myöskään tiedä harjoitellaanko uutta repertuaaria keväälle vai kuljetetaanko vanhoja mukana. Mä tavallaan toivon, että lähdetään tekemään jotakin ihan uutta, sillä kaikki aikaisemmat teokset ja koreografiat eivät tunnu enää kovin ajankohtaisilta.

Miten teidän joulu ja uusivuosi meni? Oletteko selvinneet influenssa-aallon yli terveinä?

// Last time I posted about not feeling that well. It turned out that I got influenssa so I had high fever all week long. I needed to skip 5 show's but I wasn't the only one. We had a small epidemic in our theater and only a few survived in good health. It was a real shame to cancel all the show's from the Christmas week since we were performing such a Christmassy show. But no can do!

I almost needed to stay in bed the whole Christmas but finally on 24th I felt better and decided to travel to my parents place. It takes around 7 hours (by train) to get there so it was just a really short visit. I already needed to come back the next day so basically I spent Christmas on the train but it was sure worth it.

The Boxing day show didn't go that well. I still didn't feel that great after not eating and drinking properly during the week. I ended up collapsing after coming from the stage at one point. I really need to remind myself and all the other's NOT to dance or do any kind of sports when you are sick or right after. After being sick our bodies need the time to getter better and gain the strength before starting to get active again.

I was super happy that my boyfriend and two friends of mine decided to come and spend the New Year's here with me in Lapland (they traveled 12 hours by car!). They even came to see my show to the theater. It felt very special and I even got some flowers from them :). It was super fun to celebrate the New Year's with them. We went to this fancy sushi place and even tried Finnish special reindeer sushi. Not sure if it was my favorite but sure worth to try. In the evening we walked to see the fireworks. What a great weekend!

I think it starts to be time to think a little bit about this coming spring. For sure it will be a season of changes since I'm about to graduate to be a dancer and also a master of communications. But what happens after that is fully unknown... Things like where I'm going to move or what kind of jobs I'm planning to apply is all a huge mystery at the moment. But I'm trying not to worry about those things yet. This spring will be super busy but I can do this!

During this spring at school I have decided to study artistic work (means solo dance project to me) and also dance education. Next week we'll start our two weeks winter break so I'm coming back to school in the end of the January. Hopefully on February I'm taking part to Arctic Fashion week (as a dancer of course) like I did last yer. I'm not sure if we'll practice some new repertoire during this spring or if we'll just keep performing the old ones. //

How was your Christmas and New Year's?

3 kommenttia:

 1. Hui kuulostaa hurjalta toi pyörtyminen! Mullakin oli tossa marras-joulukuussa influenssa, itseasiassa ekaa kertaa elämässäni. Ennen olen päässyt vaan perus flunssalla, mutta ainakin uskoakseni mulla oli nyt toi influenssa, oli sen verran rajumpi ja perusflunssaan verrattuna vähän erilainen kokemus. Hyi en kyllä olisi voinut kuvitellakaan sen taudin jälkeen esiintyväni missään tanssiesityksessä, sen verran se vei voimia :/ Onneksi kuitenkin selvisit! Ja hei mekin syötiin uutena vuotena sushia :D naminami

  VastaaPoista
 2. Influenssa on kyllä kamala! Ikävä, että säkin jouduit sen sairastaa. Tää oli mun toinen influenssani ikinä ja toivottavasti ei pian ole kolmatta kierrosta tulossa... Mä kuumehoureissa lupasin jo tietokonettani poikaystävälleni, jos en olisi taudista selvinnyt. Sen verran heikot fiilikset täällä yksin sairastaessa jo oli :'D Joo ja tyhmä idea oli mennä heti esiintymään kahden tunnin näytelmään tuon taudin jälkeen. Jälkiviisaus kunniaan..

  Sushi on kyllä parasta! <3 Helsingissä käydessä on aina pakko päästä sushille, kun siellä sitä saa lounasaikaan suhteellisen edullisesti ;)

  Ps. Meinasin viimeksi Helsingissä käydessäni mennä kissakahvilaan käväisemään, kun sä siitä aikaisemmassa postauksessas joskus kerroit. Mun poikaystävä on vain niin allerginen kissoille, että en saanut lupaa mennä. Ei olisi ollut hänen kämpilleen enää sen jälkeen asiaa :D Jäi kissakahvila siis käymättä. Harmi!

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Ihana postaus. Olisi kiva kuulla, nyt kun olet jo koulussa hyvän aikaa opiskellut, että millaisissa tapahtumissa esiinnytte, kuinka paljon ja saatteko koulun kautta muita tilaisuuksia? Ja vähän niinkuin sellaista tiivistelmää koulun arjesta ja tapahtumista. :)

  VastaaPoista