perjantai 28. lokakuuta 2016

Sata miljoonaa katsojaa?!

Löysin itseni tonttuilemasta tämän päivän Hesarista!
Tanssin eilen show'ssa, jolla oli arvioilta sata miljoonaa katsojaa! HÄH? Tämä kaikki tapahtui siis Alitrip -nimisen suuren Kiinalaisyrityksen lanseeraustilausuudessa täällä Rovaniemellä Napapiirillä. Mulla oli kunnia olla tonttuna tanssimassa tilaisuudessa. Tilaisuus ja sen tunnelma olivat melkoisen päätä huumavia, mutta kelataanpas pari päivää taaksepäin, niin kerron teille hieman koko jutusta.

Meillä oli ennen syyslomaa tiedossa, että loman jälkeen alettaisiin treenaamaan jotakin Kiinalaisille turisteille esitettävää tonttutanssia. Syysloman jälkeisenä maanantaina alettiin siis tehokkaasti treenaamaan noin parin minuutin mittaista tonttumaista koreografiaa kasaan. Työviikko jatkui tiistain ja keskiiviikon parin tunnin mittaisilla treeneillä ja torstaina oli varsinainen showtime. Harjoitusaikataulu oli sen vuoksi niin tiukka sillä osa porukasta, itseni mukaan lukien, työskenteli tonttutreenien lisäksi teatterilla. Teatterilla vietimme siis maanantai aamupäivän ja tiistai & keskiviikko aamu- ja iltapäivät. Parhaimmillaan päivän aikataulu näytti suunnilleen tältä:

10.00-14.00 teatteri
14.30-16.30 tonttutreenit
18.00-21.30 teatteri

Osaatte ehkä kuvitella miltä tuntuu tehdä noin kymmenen tunnin työpäivää, kun kyseessä on niinkin fyysinen asia kuin tanssiminen. Eikä tilannetta tietenkään helpota yhtään se, että koko ajan on pyrkimys omaksua ja muistaa uutta materiaalia niin teatterilla kuin tonttukoreografiassakin. Huh ja vielä toisen kerran huh, mutta siitä selvittiin vaikka aika hapoille tämä viikko meidät kaikki veti. Pidemmällä aikavälillä tuollaista ei tietenkään voisi harrastaa, sillä jossain vaiheessa (ehkä aika piankin?) kroppa kuormittuisi ihan liikaa. Mainittakoon tähän väliin, että tanssialalla ylikuntotapaukset ovat harmittavan yleisiä. Mutta koska kyseessä oli tällainen yhden viikon riuhtaisu, niin oli myös positiivinen kokemus huomata kuinka hyvä paineensietokyky mulla oikeasti onkaan  niin fyysisesti kuin henkisestikin kuormittavassa paikassa mun kroppa ja muisti pelittivät hyvin!

En tiedä jätettiinkö meille tarkoituksella kertomatta ennen lomaa se, millaisessa tilaisuudesta tultaisiin tanssimaan.. Tarkoituksella tai ei, olen todella tyytyväinen että meille ei yksityiskohtaisesti asiasta ennen lomaa tarinoitu. Olisi loma mennyt sitten mukavasti stressatessa tulevaa viikkoa. Tällä viikolla asiasta kerrottiin meille hieman enemmän ja paljastettiin että kyseessä olisi Kiinalaisyrityksen lanseeraustilaisuus. En vielä silloinkaan ihan hoksannut kuinka isosta jutusta oli kysymys. Käytiin keskiviikkona teatteripäivän jälkeen tekemässä tanssin lavaharjoitus ja se meni mun mielestäni ainakin ihan penkin alle. Paikat olivat hukassa ja lavan koko pääsi hieman yllättämään. Treeneissä jo vähän ihmeteltiin ja ihasteltiin kuinka hienot puitteet Napapiirille tilaisuutta varten oli rakennettu. Lanseeraustilaisuus järjestettiin siis lasista rakennetusta talossa ja somistuksessa oli hienosti suomalainen design esillä.

Keskiviikkona Napapiirillä kävi kova säpinä!

Torstaina me kiidettiin suoraan teatteritreeneistä Napapiirille kenraaliharjoituksiin. Silloin mulle viimeistään valkeni miten isosta jutusta oli kysymys. Saatiin paljon ohjeita siitä, mitä meiltä illan aikana odotettiin, missä pitäisi seistä ja mitä tehdä milloinkin. Olin tosi tyytyväinen meidän koko ryhmään siitä miten hienoa työtä kaikki tekivät! Kun tilaisuus alkoi, niin paikalla saapui noin pari sataa eri sidosryhmien edustajaa ja VIP-vieraita Kiinasta sekä ympäri Eurooppaa. Lehdistöä oli paikalla myös melko runsaasti.

Meidän tonttutanssi oli koko tilaisuuden avausnumero ja se meni oikeen hyvin koko ryhmältä. Avustettiin myös joulupukin ja poron saapumisessa ja oltiin yleisesti esillä "tontturoolissa" tilaisuuden puheiden aikana. Osat tontuista olivat lavalla apuna myös varsinaisessa lanseeraushetkessä. Sen jälkeen alkoi konsertti, jossa esiintyi mm. Kiinan Voicen voittajia sekä suomalainen Venior. Viimeisen biisin aikana, jonka kaikki laulajat esiintyivät yhdessä, tontut lähtivät mukaan "taustatanssijoiksi". Tilaisuus päättyi ja meidän tonttujen kanssa otettiin no ainakin 20 kuvaa. Koko show siis streamattiin suoraan Kiinan Youtuben kaltaiselle sivulle, jossa katsojia oli ilmeisesti ollut sata miljoonaa. Jossakin puhuttiin myös Euroviisujen kokoisesta tapahtumasta. En todellakaan tajunnut, että kysymyksessä oli näin iso juttu ja että katsojia voisi olla noin paljon. Ja onneksi muutkaan meidän ryhmän tanssijat eivät sitä tajunneet. Lavalla olimme melko rentoja, hassuttelevia ja höpsöjä tonttuja  jos oltaisiin tajuttu kuinka monta katsojaa meitä ruudun takaa katselee, niin homma olisi voinut mennä melko paljon totisemmaksi ja jäykemmäksi.Pakollinen backstage-selfie

Muun muassa Hesari kirjoitti aiheesta ja juttu löytyy täältä. Tämä tonttutyttökin oli päässyt kuvaan.
Koko eilisen illan kasvoilla ollut kestohymy ei meinannut hyytyä vielä nukkumaan mennessäkään, vaikka poskilihakset olivatkin jo ihan kipeänä jatkuvasta virnistelystä. Super raskaan ja stressaavankin viikon jälkeen voin silti sanoa, että I JUST LOVE WHAT I DO <3 Tosi kiitollinen olo tästä kaikesta. Saatiin myös ainoastaan hyvää palautetta meidän esiintymisestä. Se lämmitti mieltä entisestään!

Tämän viikonlopun joudun keskittyä tästä viikosta palautumiseen. Kroppa käy jossakin ihan ylikierroksilla ja vaikka fyysisesti olisin paikallani niin kroppa sisäisesti jatkaa vielä liikettä. Päässä kuuluu musiikkia, mieli kertaa koreografioita, ruokahalu katosi jo puolessavälissä viikkoa jatkuvasta treenistä huolimatta ja välillä on pahoinvoiva olo. Viime yönä nukkumisesta ei meinannut tulla mitään, sillä sydän hakkasi ja kroppa ilmoitti olevansa täysin virkeä vaikka järki sanoikin että tässä  vaiheessa täytyisi olla super väsynyt. Edelleen kroppa haluaa lenkille, balettitunnille, venyttelemään, uimaan tai ihan mitä vaan aktiviteettia. Tekisi mieli hyppiä koko ajan vaikka tasajalkahyppyjä paikallaan! Pidän kuitenkin järjen päässä, sillä nyt ollaan melko pahassa ylivireytymisen tilassa. Voi olla, että jätän liikkumisen koko viikonlopun ajalta kokonaan pois rauhallisia kävelylenkkejä lukuunottamatta. Aloitan siis rentoutumisen katsomalla jonkun hyvän leffan! Muitakin rentoutumis- ja rauhottumisvinkkejä saa ehdottaa :)

Hyvää viikonloppua kaikille!

lauantai 15. lokakuuta 2016

Showdisco -keikka

Vika keikka takana ja syysloma alkoi. Ihanaa!!!! Esiinnyttiin tänään siis Arctic Wellbeing -messuilla. Esitys meni kyllä tosi hyvin niin koko ryhmällä kuin itsellänikin. Tosin kaksi kohtaa mokasin, mikä kyllä vähän harmitti kun kenraali meni niin hyvin. Näin esitysvideon ja ekaa mokaa ei oikeastaan erottanut, mutta toinen virhe näkyi kyllä räikeästi. Meidän esityslava oli pienehkö ja mokakohdassa olin etummaisena aivan lavan etureunassa. Tanssin lomassa huomasin, että hitsit nyt oon kyllä ihan liian lähellä lavan reunaa, että jos teen seuraavan liikesarjan samaan suuntaan niin tipahdan lavalta. Ajattelin asiaa ilmeisesti sekunnin liian kauan ja siihen reagoidessa myöhästyin eräästä isosta jalanheitosta pahannäköisesti. Mutta no, parempi mokata yksi jalanheitto kuin kupsahtaa alas lavalta :'D Niin mä tilanteen ainakin itselleni lopulta järkeilin...


Tällä kertaa lavalla oli hyvä olla ja mokista huolimatta fiilis esiintymisen aikana ja sen jälkeen oli huippuhyvä. Eilen esiintyminen tuntui kammottavalta ajatukselta väsymyksen vuoksi, mutta tänään olo oli todella erilainen. En tiedä mikä tunnelman lopulta sai kattoon: lähellä häämöttävä loma, hyvä esiintymismusa, reipas koreografia, mageet esiintymismeikit vai ehkä yleisö...? Luulen, että fiilis kumpusi näiden kaikkien asioiden yhteisvaikutuksesta. Ja oli miten oli, nyt on hyvä mieli lähteä lomalle ja lomaviikon jälkeen sitten kohti uusia haasteita. Loman jälkeen alkuviikko menee teatterin lisäksi myös matkailualaan liittyvässä prokkiksessa eli treenataan turisteille esitettävää tonttutanssikeikkaa varten. Siitäkin sitten myöhemmin lisää! :)

Onko sulla myös ollut/tai vasta alkamassa syysloma? :)

torstai 13. lokakuuta 2016

My day: tanssijana teatterillaAjattelin tehdä postauksen mun työpäivistä teatterilla, jos teitä kiinnostaa lukea millaista on tanssijan työ teatteriympäristössä. Tää on vasta mun toinen viikko teatterilla, sillä viime viikko kului kiertueella (saatiin muuten kuulla, että keväällä on luultavasti toinen kiertue edessä). Päivät teatterilla ovat kuitenkin jo melko samaa kaavaa noudattavia, joten keskivertopäivästä kertominen onnistuu jo tässä vaiheessa.

8.30 Herätys & Aamutoimet. Hampaiden pesua, vähän meikkausta, aamupala, eväiden tekoa... Mukaan ei tarvita juuri muuta kuin treeni- ja lämppävaatteet, tanssikengät (meillä jazztossut) nuotit lauluja varten, käsikirjoituksen, eväät ja juomapullon.

9.30 Lähtö teatterille.

9.45 Teatterilla. Käyn tanssijoiden pukuhuoneessa ja jätän sinne ulkovaatteet. Mulla on yleensä harkkavaatteet valmiina ulkovaatteiden alla, niin vaatteiden vaihdos onnistuu nopeasti. Me käytetään treeneissä harjoitushametta, jotta pitkään helmaan tottuu tanssiessa, niin nappaan hameen mukaan pukuhuoneesta. Vaatteiden vaihdon jälkeen suuntaan (suunnistan) lämmittelemään ja venyttelemään päänäyttämölle, jossa päivän ensimmäinen harjoitus pidetään.

10.00 Harjoitukset kuulutetaan alkavaksi. Harjoitukset ovat olleet yleensä teatterin isolla näyttämöllä tai erillisessä harjoitushuoneessa, joka muistuttaa tanssisalia (peilisali, josta löytyy mm. piano). Aamu alkaa sillä, että ohjaaja/koreografi kertoo päivän aikataulua ja kulkua esim. mitä kohtausta aletaan hiomaan ja mihin siitä edetään. Koreografi pitää alkulämpän tanssijoille ja näyttelijöille. Tänään treenasimme uutta kohtausta, jossa olin mukana tanssimassa.

12.00 Lounastauko n. 15min. Siirrymme näyttelijöiden lämpiöön syömään pikaiset eväät. Vartti on aika lyhyt aika eväiden syömiseen ja varsinkin jos seuraava kaksituntinen on täyttä tanssia, niin kovin runsasta evästä ei tässä välissä pysty syömään :D.

12.15 Työskentely jatkuu... Aloitamme loppukohtausten hiomisen ja siihen kuluu suurin osa iltapäivästä. Loppupäivästä noin puolen tunnin ajan harjoittelemme uutta laulua.

14.00 Teatteripäivän eka osa on ohi.

14.15-14.45 Discoshown kenraali

15.00 Kotona! Teen ruoan, syön, nukun päiväunet, yritän tiskata ja tehdä muutamia kotitöitä (esim. tänään pesin pyykkiä) sekä laitan illan eväät valmiiksi. Kovin paljon vajaan neljän tunnin aikana ei ehdi tekemään, joten olen yrittänyt nopeuttaa joitakin asioita esimerkiksi kokkaaamalla pakasteen täyteen kaikkia erilaisia ruokia valmiiksi annoskoossa. Niinpä voin ottaa sieltä ruoan valmiiksi aamulla jääkaappiin sulamaan eikä tarvitse kokkailla joka päivä ja käyttää aikaa siihen.
17.30 Lähtö teatterille

18.00 Harjoitukset jatkuvat. Isolla näyttämöllä käydään läpi kohtausta, jossa tanssijat eivät ole mukana. Siirryn harjoitussaliin treenamaan koreografioita parin muun tanssijan kanssa.

20.00 Tauko n. 15min

20.15 Työskentely jatkuu. Harjoittelemme kahta kohtausta suurella näyttämöllä. Toisessa olen mukana kuorossa ja osa "väkijoukkoa" eli käytännössä homma on lavalla kävelyä ja elehtimistä ohjaaman haluamalla tavalla. Toinen harjoiteltava kohtaus on suuri joukkokohtaus, jossa laulan ja tanssin.

21.30 Työpäivä saadaan päätökseen.

22.00 Käväisen ruokakaupassa ja olen suunnilleen kymmenen aikaan kotona. Syön iltapalan, käyn suihkussa, venyttelen noin tunnin verran ja katson seuraavan päivän treenivaatteet valmiiksi. Valmistan myös seuraavan päivän aamupala-smoothien ja yritän tehdä seuraavan päivän eväitä hieman valmiiksi.

00.30 Nukkumaan

Ja sama juttu seuraavana päivänä! Nyt täytyy sanoa, että viime viikkoisen kiertueen ja tämän teatterilla vietetyn viikon jälkeen olen todella väsynyt. Mieli on innostunut ja virkeä, sillä teatterilla työskentely on niin kivaa ja kiinnostavaa. Väsymys tuntuukin ennen kaikkea kropassa. Koko viikon on tuntunut, että on tulossa kipeäksi mutta eilen alkoi outo pahoinvointi. Pistin senkin aluksi flunssan piikkiin, mutta tänään koreografiaa treenatessa aivot olivat täysin tiltissä ja pysähdyin hetkeksi kuuntelemaan oloani sekä kroppaani oikein kunnolla. Vasta siinä hetkessä huomasin miten kertakaikkisen uupunut tällä hetkellä olen! Lauantain showdiscon jälkeen huokaisen todellakin helpotuksesta, sillä syysloma tulee juuri oikeaan paikkaan.

Miltä tanssijan arki susta kuulostaa? Kiinnostaisiko sua toimia tanssijantyössä  teatterilla tai muualla? :)

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Viisi päivää kiertueella

Auton lattian tavarameri loppumatkasta

Kotona ollaan viiden reissupäivän, viiden keikan ja neljän kaupungin jälkeen. Olo on väsynyt, hämmästynyt, iloinen ja onnellinen. Lisäksi mulla on sellainen kaikkensa antanut olotila päällä. Onneksi tänään on ollut vapaapäivä ja olen yrittänyt ottaa tosi rennosti!

Lähdettiin reissuun tiistaiaamuna, jolloin pakattiin keikkakamat koulun pakettiautoon. Siitä sitten lähdettiin matkaan ja ajettiin ensimmäisenä Kolariin. Kolarissa meillä oli eka keikka ja siellä se todellisuus ikäänkuin iski ensimmäisen kerran. Esitettiin siis ikäihmisille suunnattua osallistuvaa tanssiteosta ja teoksessa oli erityisesti käytössä yhteisötanssin menetelmä. Pyrittiin meidän esityksellä yhdessä ikäihmisten kanssa muistelemaan vanhoja-aikoja ja toki myös nauttimaan tanssista ja musiikista tässä hetkessä. Teos itsessään kesti n. 30 minuuttia ja siihen mahtui tanhua, yhteislauluja, meidän esittämiä duettoja, monologia ja tuolitanssia. Tuolitanssissa kaikki pystyvät osallistumaan yhteistanssiin istualtaan.

Seikkailtiin Pellon autiotalossa... Me valmistauduttiin etukäteen huolellisesti tähän esitykseen, mutta ensimmäisen keikan aikana me ymmärrettiin heti että tämä taidemuoto on jotakin erityistä eikä siinä ole mahdollista, eikä välttämättä edes tarpeellista, varautua kaikkeen etukäteen. Jokaisen hoivakodin asukkaat olivat erilaisia ja erikuntoisia, hoivakotien ilmapiirit vaihtelivat ja esitystilat poikkesivat aina toisistaan... Käytiin yhteensä viidessä hoivakodissa vierailemassa ja kaksi näistä olivat Ruotsin puolella. Mieleen jäivät upeat kohtaamiset vanhusten kanssa ja heidän elämäntarinansa joita he meidän kanssa jakoivat. Mieleen jäi myös selkeä ilo siitä, että kävimme heille esiintymässä.

Tämä oli myös mun ensimmäinen kokemus kiertueella olosta. Aikatauluhan meillä oli aika rento, sillä meillä oli vain yhtenä päivänä kaksi keikkaa eivätkä ajomatkatkaan olleet paria tuntia pidempiä. Muuten mentiin yksi keikka/päivä vauhdilla. Lisäksi perjantaina sekä lauantaina osallistuimme yhteisötanssin festivaaleille. Siitä huolimatta iltaisin väsytti kovasti ja vikana päivänä kaikki olivat jo ihan valmiita lähtemään kotiin :D. Tavaroita tuli pakattua ja purettua niin laukkuun kuin autoonkin muutaman kerran. Samoin keikkakamoja tuli raahattua keikkapaikalta toiselle kiitettävästi. Yöpymispaikat olivat keskenään kovin erilaisia ja yksi hassuimmista oli Ruotsin puolella sijaitseva vanha valtava talo. Ruokailujuttuihinkin meni jonkin verran energiaa, kun koko ajan piti olla miettimässä eväitä. On muuten vaikea löytää terveellistä ja ravitsevaa suolaista eväsruokaa!! Banaanit, Piltit, proteiinipatukat, Bare barit, smoothiet jne. ovat kaikki makeita. Uskokaa tai älkää, niin niistä saa tarpeekseen jo ekan päivän jälkeen ja aika pian iskee suolaisen "kunnon ruoan" nälkä. 


Majoitus Ruotsin puolella


Ihan mahtava ja super opettavainen viikko on siis takana! Meidän ryhmä toimii tosi mutkattomasti ja meillä oli kivaa keskenämme. Vapaa-aikaakin oli jonkun verran, joten ehdittiin kiertelemään esimerkiksi paikallisia kirppareita ja käytiin me Ruotsin puolella Candy Worldissa sekä Ikeassakin vähän ostoksilla.

Luulenpa, että tässä menee vielä jonkin aikaa pohtiessa kaikkea tapahtunutta. Pitäisi tässä vaiheessa kirjoittaa luultavasti myös muistiin omia ajatuksia ja oivalluksia, sillä niistä voisi olla hyötyä tulevaisuudessa. 

Suomen ja Ruotsin rajalla

Jätin baletin suosiolla tänään väliin, sillä olo on vähän kipeä ja muutenkin vain väsynyt. Huomenna täytyisi olla taas terveenä ja energisenä teatterilla treeneissä. Meillä on syysloma tulossa viikon päästä eli viikon kun jaksaa vielä vetää täysillä, niin sitten pääsee vähän hengähtämään. Ainiin ja lauantaina ennen loman alkua meillä on myös showdiscon esitys Hyvinvointimessuilla.

Ootko sä ollut koskaan mukana esityskiertueella? :) 

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Vastauksia kysymyksiin


Kuvakaappaus videolta, ei tietoa minne oon tässä tulossa tai menossa :'D Huom tyylikäs sojottava etusormi.

Hei tyypit! Kiitti kysymyksistä, joita edelliseen postaukseen kirjoittelitte. Yritin niihin vastata parhaani mukaan. Mulla kului tämä viikko teatterilla ja päivät kestävät usein ihan sinne iltaan asti. Teatterilla tehdään siis kaksiosaista työpäivää (eli yleensä 10-14 ja 18-21.30), joten muita juttuja ei päivässä kovin paljon ehdi tekemään. Tai ehtisi ehkä, jos olisi aamuvirkku ja ajoissa hereillä. Mä  herään aina vasta silloin kun on ihan pakko eli aamut menee nukkuessa... Tuossa neljässä tunnissa, joka päivällä vapaa-aikaa on, niin ehtii juuri hyvin käymään esimerkiksi kaupassa, tekemään ruoan, nukkumaan päikkärit ja sitten pitääkin jo orientoitua takaisin teatterille lähtemiseen. Mä en harmillisesti asu ihan lähellä teatteria, joten matkoihin kuluu jokunen hetki. Mutta teatteritouhuista on tulossa lisää tulevissa postauksissa, kunhan niitä ehdin kirjoitella (ensi viikko menee kokonaan kiertueella, siitäkin sitten lisää takautuvasti). Mutta nyt seuraavaksi vastauksia kysymyksiin. Here we go:

Milloin aloitit baletin

Aloitin baletin kun olin 4v-vuotias. Uudelleen baletin pariin palasin vasta n. 18-vuotiaana.


Onko ollut jotain pidempiä tanssitaukoja?


ON! Tuntuu, että koko mun elämä on ollut yhtä tanssitaukoa :D Jouduin siis lopettamaan baletin lapsena jo noin 8-vuotiaana, sillä paikkakunnaltani loppui kaikki tanssin opetus. Niinpä siirryin voimisteluseuraan harjoittelemaan tanssillista voimistelua. Jossain vaiheessa voikkaaminen jäi ja tilalle tuli kestävyysjuoksu sekä jalkapallo (Kunnon lajinvaihdos?!). Baletin pariin siirryin uudelleen vasta noin 18-vuotiaana.


Oletko tanssinut lapsesta asti?


Tähän vastaus jo oikeastaan tulikin, että lapsena olen aloittanut ja silloin myöskin lopettanut, joten miellän itseni kuitenkin vasta aikuisena aloittaneeksi.


Kuinka kauan olet tanssinut?


Yhteensä noin 14 vuotta.


Kuinka kauan olet harrastanut aikuisiällä intensiivisemmin?


Mhh.. Jotenkin hankala sanoa, että mitä intensiivisemmällä harrastuksella tarkoitetaan! :D Mutta jos vuosimäärä tähän pitäisi sanoa, niin sanoisin että ehkä 4,5-5 vuotta. Noin vuoden verran jaksoin pidätellä itseäni niin, että tanssin vain noin 1-2 kertaa viikossa. Siitä se treenimäärä sitten lähtikin lisääntymään tasaiseen tahtiin.

Mikä on viimeisin uusin oppimasi tanssiliike/koreo/mikä vaan?


Tähän on tällä hetkellä helppo vastata, sillä uusin aluevaltaus on discotanssi. Ihan huikee laji! Esiinnytään parin viikon päästä show-discokoreografialla (tähän musaan, alkaa 0:36) eräillä messuilla, joten discon parista on siis uusin oppimani koreografiakin.

Akrobatian puolelta on tullut myös paljon uutta. Käsilläseisonnasta (jota kaveri varmistaa) tein suoraan kuperkeikan ja se oli siistiä varsinkin, kun akrobaattiset jutut ovat kaikki ihan uusi mulle.

Millä tanssiopistolla/ studiolla käyt?

No varsinaisesti en tällä hetkellä ole oppilaana missään opistolla/studiolla. Opiskelen tanssijaksi, joten koulussa tulee tanssittua yleensä päivän tanssikiintiö täyteen.

Mitä kärkitossumerkkiä käytät?

Tällä hetkellä Capeziota. Mulla on myös odottamassa uudet Freed of Londonit kunhan saisin niihin nauhat ommeltua... En oo kuitenkaan löytänyt sitä just sopivaa tossumerkkiä/mallia vielä, joka sopisi täydellisesti.


Lempi baletti?

Mun sydämen sulattaa aina uudelleen Pähkinänsärkijä! Kärkikolmikkoon kuuluvat myös Joutsenlampi ja Giselle. En oo kovin monia baletteja päässyt livenä näkemään, niin niitä olisi tulevaisuudessa kiva nähdä. 

Lempi balettitanssija?

Polina Semionova

Mitä kaikkea tuolla kokeilemallasi aikuisbaletin tunnilla tehtiin (oliko se miten vaikeatasoinen)?

Se oli mun mielestä aika perustunti. Tunnin taso "perus-jatkotaso" on mielestäni tosi kuvaava. Eli perusteet hallitseva pysyy hyvin mukana, mutta haastetta oli jatkotason oppilaillaillekin. Tankosarjat olivat mun makuun aika rauhalliset, koska oon aikaisempien opettajieni tunneillani tottunut super nopeatempoisiin sarjoihin. Tangolta siirryttiin keskilattialle adagioon (sisälsi jonkun verran eri suuntia ja piruetteja). Tehtiin vielä perus piruetteja ekasta asennosta aluksi prepan kanssa ja sitten vaan omaan tahtiin monta putkeen. Diagonaalissa oli piruettisarja (soutenu, pique-pirtsa josta plien kautta arabesque-piruettiin ja lopussa monta chaine-pirtsaa). Äh nyt en kuollaksenikaan muista, että mitä muuta tunnilla tehtiin! :D

Mitkä ovat sun heikkoudet baletissa?

No voi vitsit tää lista olis pitkä, jos kertoisin kaiken. Ensinnäkään en tosiaankaan ole mikään geenivoittaja kun baletista puhutaan :D. Mulla heikkoudet lähtevät sieltä heikohkosta aukikierrosta, voimattomasta lattajalasta ja huonosti venyvästä lihastyypistä. Että nämä sitten tietysti vaikuttavat kaikkeen tekemiseen...

Mitkä ovat sun vahvuudet baletissa?

Baletille ominaisen liikelaadun tuottaminen on mulle melko luontaista. Lisäksi mun linjaukset ovat melko siistit, vaikka baletin "liian myöhään" uudelleen aloitinkin.

Mitkä jutut sulla on ollut tanssissa aina helpoimpia (esim. notkeus, lihasvoima, koreon muistaminen)?

Mulla on ainaskin hyvä ponnistusvoima.

Täällä koulussa oon saanut kuulla, että oon hyvä omaksumaan liikettä. En ehkä ole se, joka ekana muistaa koreon mutta omaksun liikkeet teknisesti, liikelaadullisesti ja tavoitan koreografoiden tunnelmat kuulemma näppärästi.

... Ja mitkä jutut hankalampia? 

Hankalia juttuja on oikeasti satoja, mutta tällä hetkellä mulla on henkilökohtaisena kehityskohteena erilaisten aksenttien löytäminen kropasta lyyrisen liikelaadun rinnalle. Lisäksi yritän keskittyä liikkeiden sitomiseen sekä siihen, mistä liike lähtee (eli jos liikutan kättäni lähteekö liike esimerkiksi ranteesta vaiko vaikkapa olkapäästä).

Ootko keksinyt jotain keinoa tarttua näihin itsellesi hankalimpiin juttuihin?

Mua auttaa paljon se, että valitsee muutaman kehitysalueen joihin keskittyy täysillä jonkin aikaa. Ja sitten vain paljon toistoja, ajatusta ja keskittymistä siihen mitä on tekemässä.

Mistä tanssileffoista, balettikirjoista ja balettidokkareista pidät?

Dance Academy, Billy Elliot, First position, Center stage ja Mao's last dancer...

En kovin paljon balettiaiheisia kirjoja ole lukenut. Taina Elgin Varpailla maailmalle tuli näin äkkiseltään mieleen.

Jos voisit tanssia missä tahansa seurueessa, minkä valitsisit?

Mariinsky ja Bolshoi ovat upeita, mutta voisi olla että itse tykkäisin työskennellä esim. Royal Balletissa!

Voisitko tehdä kysymysten vastausten lomaan pikkuisen tietopaketin itsestäsi, että kuka olet jne...? 

Tuli mieleen sellaiset ystäväkirjat, joita lapsena täyteltiin. Vastaan tähän kysymykseen siis vähän siihen tyyliin! :)

Ikä: reilu 20
Perhe: isä, äiti, veli, sisko ja koira
Mitä teen tällä hetkellä: opiskelen kahdessa koulussa ja olen työharjoittelussa tanssijana teatterilla
Vapaa-ajalla: teen gradua, venyttelen/teen muuta kehonhuoltoa ja muuten vapaa-aikaa ei sitten paljon olekaan. Silloin kun vapaata on enemmän, niin pyrin näkemään kavereita ja ulkoilemaan 
Lempiväri: valkoinen, tummansininen ja vaaleanharmaa (yksi tietty sävy)
Lempiläin: koira! Ne on jotenkin niin vilpittömiä tyyppejä
Mistä tykkään: kavereista, tanssista, sistustamisesta, teestä, muodista, kirjoittamisesta, kirppareista ja no... karkeista
Idolini: vanhempani ja isovanhempani
Mistä haaveilen tänään: yliopistosta valmistumisesta ja roadtripistä Pohjois-Irlannin rannikolle
(Lähi)tulevaisuuden haaveet: ihana aviomies, perhe ja koti, terveys, ystävät ympärillä, läheisillä olisi kaikki hyvin, mahdollisuus auttaa apua tarvitsevia tavalla tai toisella, omanlaisen työpaikan löytäminen ja matkustelu

Mistä olet kotoisin?

Pohjanmaalta alunperin. Keski-Suomen kautta päädyin Rovaniemelle.

Mitä olet suunnitellut tekeväsi, kun koulu loppuu?

Tämä on kyllä hyvä kysymys! Toisaalta tanssin opiskelun jatkaminen vielä kiinnostaisi (esim. tanssikoulutus ulkoimailla, kandin tutkinto tanssista, tanssiopekoulutus jne.) ja toisaalta taas tekisi mieli tehdä vähän aikaa ihan vain tanssijantöitä esimerkiksi teatterissa tai muissa produktioissa. Tai lähinnä luultavasti siellä mistä työtä irtoaisi kun Suomessa nämä tanssijantyöt ovat aika niukilla. 

Toisaalta mulla on myös tanssin lisäksi toinen ammatti opiskeltuna (tai lähes valmis tutkinto), että voisin uraani sinnekin suuntaan lähteä suuntaamaan. Haluaisin kuitenkin pitää tanssin jollakin tavalla mukana elämässäni, vaikka lopulta muihin kuin varsinaisiin tanssijantöihin päätyisinkin. Mutta kieltäydyn vielä valitsemasta ja katson mitä elämä tuo tullessaan! :)