keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Hiphoppia ja muuta mukavaa

imageHei vaan pitkästä aikaa! Ajattelin kirjoittaa tälläisen lätinäpostauksen tänne pitkästä aikaa. Eli luvassa on sekavaa tarinointia siitä, miten menee ja mitä kaikkea sitä on viime aikoina tullut tehtyä. Mistähän sitä oikein alottaisi...

Aloitetaan vaikka siitä, että koulussa on ollut hurjan kivaa. Saatiin muotinäytösjutut pakettiin (siitä lisää täällä) ja sen jälkeen ollaan tehty parisen viikkoa lähinnä tekniikkatreeniä. Mulla tosin meni viikko vaihtopenkillä sillä sain kivuliaan hermopinteen selkääni! Aluksi kävelykin oli vaikeaa, mutta nyt kolmen viikon jälkeen oon jo melkein entiseni. Vällillä selkää vihloo inhottavasti ja tuntuu, että pitäisikö vähän hellittää tahtia. Välillä taas selkäkivut unohtuvat kokonaan. Toivon vain, että tästä ei jää mitään viheliäistä jatkuvasti itsestään muistuttavaa vaivaa. Tai sellaista, joka uusiutuu kovin usein. Lähiaikoina on tarkoitus myös konsultoida fysioterapeuttia. Toivottavasti tämän tanssijan selkä saadaan vielä siis kuntoon!

Tällä viikolla alkoi selkeä napakka hiphop ja kansantanssi kausi, kun aloitimme treenaamaan kevään ohjelmistoa. Siitä en kuitenkaan voi hirmuisesti vielä paljastaa. Meillähän ei varsinaisia jaksoja ole, mutta siitä huolimatta olen huomannut että tiettyjä lajeja tehdään lähes jaksottain riippuen siitä mihin ja mitä treenataan.

Kansantanssin nappaaminen oli mun mielestä aluksi aika haastavaa (esim. paritanssiote!) ja meinasinkin tehdä itselleni karhunpalveluksen alkamalla vähän karsastamaan kansantanssia. Siis aina ennen kansantanssitunteja kelailin, että plääh taas tätä. Nyt kun kansantanssinkin parissa on on alkanut sujumaan paremmin, ja huomasin huononevan asenteeni, päätin että täytyy pitää mieli avoimena kaikelle uudelle. Kaikesta on hyötyä! Mutta arvatkaapas kun aloitimme hinkkaamaan mulle täysin uutta lajia eli hiphopia... Mitenkäs mun loistokkaan asenteen kävi? Onneksi nappasin huonoista fiiliksistä nopeasti kiinni ja vaihdoin pikaisesti asennetta. Hiphop on kivaa ja aion oppia jotakin uutta.  Piste. Huvittaa vain kun kansantanssia tanssiessani tunnen olevani nyt mukavuusalueellani ja hiphop hirvittää. Hei milloinkas tässä näin kävi? Odotan sitä päivää, kun hiphop on myös siellä mukavuusalueella. Se päivä taitaa tosin olla jo melko lähellä, jos lavalle noustaan tekemään myös hiphopia. Silloin epämukavuutta tai vaivaantuneisuutta ei saa näkyä. On tässä vähän siis työstettävää ja purtavaa seuraaville viikoille! ;)

Muuten lukujärjestyksessä ovat pyörineet ne vakiotunnit kuten kehonhuolto, akro, baletti, jazz ja tanssianalyysi. Tänään oli todella hyödyllinen kehonhuoltotunti, kun etsimme kehon oikeita linjauksia. Mä hämmästyin kun sain kuulla, että mun linjaus korvasta sinne kantapäihin on kunnossa! Itse olen voivotellut notkoselkääni ja vaikka mitä. Saatiin toki myös korjausehdotuksia siitä, mitä kannattaa treenailla. Mulla on tietty nää ikuiset lättäjalat vaivanani ja niitä pitäisi treenailla aina kun vain mahdollista. Mä kuitenkin kuulemma korjaan jalkapöydän asentoa aika hyvin itsekin. Ilman sitä korjausta mun vasen jalkapöytä kääntyisi jopa pahasti sisäänpäin. Korjauksen kanssa akiles on ilmeisesti taas suorassa linjassa. Toinen asia, mihin mun pitää kiinnittää huomiota on se, että mun olkapäät kääntyy hitusen verran eteenpäin ja se aiheuttaa jopa sen, että niskakin pääsee tipahtamaan hieman liian eteen. Tämä korjaantuisi salitreenillä... Olen ikuinen salin välttelijä, mutta nyt olen päättänyt että pakkohan sinne on mennä. Alun epävarmuuden jälkeen salitreeni on varmasti tosi mukavaa. Mä en koskaan vain oikein ole siellä käynyt ja olen tosi epävarma niiden laitteiden kanssa, kun en tiedä mitä niillä kuuluu tehdä. Pitäisi saada joku kaveri mukaan, joka jaksaisi selittää. Mutta oli muuten todella todella hyödyllinen tuo kehonhuoltotunti!


Hiphop tunnin jälkeen...
Baletissakin oli tänään meininkiä. Siirryttiin uusiin sarjoihin ja tehtiin puolet tunnista lattiatankoa. Olen aikoinani ollut lattiatangon vihaaja, mutta täällä koulussa se ei haittaa. Aikaisemmin vihasin lattiatankoa luultavasti siksi, että harmitti niin kovasti kun balettitunti vietettiin lattiatasossa. Itse kun olisin halunnut treenata sitä varsinaista balettia koko ajan ;). Täällä koulussa se ei enää haittaa, että osa tunnista kuluu lattiatankoon, sillä tanssia on niin paljon!  Se on tosi hyödyllistä treeniä ja lattiatanko auttaa kyllä hahmottamaan uusia juttuja ja vahvistaa (niitä oikeita!) lihaksia tosi tehokkaasti. Lattiaangon jälkeen tehtiin vielä plietä ja tenduita keskilattialla. Sen jälkeen siirryttiin diagonaaliin ja loppu oli aika hyppypainotteista. Vitsit kun oli kivaa! Mua puraisi uudelleen balettikärpänen ja menen jo tällä viikolla varmaan testamaan yhtä balettituntia täällä Rovaniemellä :'D. Kyseessä on siis aikuisbaletin jatkotunti jossa tehdään myös kärjillä lopputunnista. Ihanaa! Mun polvet ei oikein tykkää baletista, mutta mä tykkään. Kinesioteipit polviin ja menoks. Ei vaiskaan. Pitää tosi varovasti kokeilla, että miten polvet kestävät ekstra balettitunteja koulun ulkopuolella.

Olen muuten mahdollisesti löytänyt tasapainon tämän ja uudemman blogini välille. Jonkin aikaa pohdin olisinko hävittänyt tämän blogin kokonaan, mutta ehkä en sitä lopulta tee. Jotenkin nämä vanhat tekstit täällä vain vähän hävettävät ;'). Vähän liian innokas ballerina ollut asialla ja kirjoittelemassa tänne vuosien mittaan vaikka ja mitä heh! Ehkä vähän karsin tuota tekstihistoriaa jossakin vaiheessa... Se täytyy sanoa, että tämä Blogger blogialustana ei ole oikein mun lemppari. Tämän kanssa tuntuu, että aikaa kuluu sellaiseen säätämiseen melko paljon. Vai olenko ainut tekstien ja kuvien asettelun kanssa painiva tyyppi?

Haaveena olisi siis tulevaisuudessa kirjoitella tänne tälläisia arjen kuulumisia ja Chance to dance olisi taas omistettu vähän pohdiskelevimmelle ja syvemmälle meneville postauksille. Mä kuitenkin tykkään kirjoittaa ihan hirmuisesti, niin näin saisin iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kiinnostaisiko teitä saada useammin tällaisia arkisia mitä kuuluu -postauksia tänne blogiin? Entä olisiko teillä joitakin postausideoita mielessä? En pysty lupailemaan mitään hurjan tiivistä postaustahtia, mutta yritän aina välillä tulla tänne huikkaamaan jotakin. Niin ja olen päättänyt alkaa käyttämään myös omia kuviani.. Eli selfieitä kehiin ja sellaista. Heh, no toivottavasti vähän jotain muutakin!

Tälläista tällä kertaa. Toivottavasti ette ihan läkähtyneet tähän ajatustulvaan. Sellainen juttu tuli vielä mieleen, että mulla onkin tässä keväällä jo ensimmäinen näyttö edessä (apuva). Kuinkas sattuikaan, että se on juuri hiphopista ja kansantanssista. Ai että, mun lempparit! Ei muuta kuin että challenge accepted.

P.s. Kevät on muuten rantautunut pohjoiseen ja tänne Rovaniemellekin. Uskokaa tai älkää, mutta mulla oli tänään jo kevättakki päällä ;). Aurinkoisia päiviä kaikille!

P.p.s. Meidän kouluun on nyt haku auki vielä jonkin aikaa ;)

P.p.p.s. Kertokaahan mitä teille kaikille kuuluu?!