keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kohti ensi-iltaa

Heissan! Tulin vain huikkaamaan, että tänään teatterilla harjoitusperiodi päättyi ja ensi-ilta on ihan käsillä. Tänään ja huomenna näytöksissä on jo porukkaa katsomossa, sillä näytökset ovat ns. omaisnäytöksiä. Varsinainen kenraali on siis huomisen näytös ja ensi-ilta koittaa viimeinkin perjantai-iltana. Jännät ajat ovat siis käsillä! 

Harjoitusjakso oli mukava ja opettavainen mutta myös melko raskas prosessi. Harjoitusjaksoon mahtui myös monenlaista ekstraa kuten kiertueviikko koulun puolesta ja tiukka tonttushow-viikko. Suurin työ on (ehkä?) takanapäin, mutta kyllä hommaa tulevissa kolmessakymmenessä näytöksessä riittää ihan varmasti.

En ole kovin paljon ehtinyt ja jaksanut kirjoittaa teatterilla työskentelystä. Toiveissa olisi tehdä postaus kuvien kanssa aiheesta. Osittain myös siksi olen jättänyt postailun, sillä ennen ensi-iltaa omaa kuvamateriaalia esim. rooliasuista ei ole somessa tai muuallakaan vielä luonnollisesti lupaa jakaa. Niinpä ajattelin, että ehtiihän sitä joulukuun aikana hyvin vielä kirjoitella teatterihommista. Kiinnostaisiko teitä joku tietty aihe teatterilla työskentelystä?

Ihan täysin epäoleellisena sivuhuomautuksena tähän väliin pakko sanoa, että mä oon aivan ihastunut maskeerauspuuhaan! Tehdään itse omat maskimme ja tunnen hetken olevani kunnon meikkitaitelija kun käytössä ovat hienot meikkisiveltimet, peilipöydät ja peittävät maskimeikit. Siveltimen jälki mun käytössä ei tosin aina ole niin kehuttavaa ja välillä saankin häivyttää poskipunaövereitä ihan huolella, mutta hauskaa puuhaa se on :'D.Tässä vähän videomateriaalia harjoitusjakson eri vaiheilta. Esimerkiksi viimeinen video on vedos, jossa kohtaus mentiin läpi ensimmäisen kerran. Videoilta saa ehkä vähän käsitystä siitä, millaista teatterin harjoituksissa on ja millaista mun arkipäivät ovat viimeisten kuukausien aikana olleet. Olipa muuten mukava itsekin katsoa videot ja huomata, miten paljon juttu on mennyt kaikin tavoin eteenpäin.

Mikä parasta, näytelmä on nyt valmis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti