sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Viisi päivää kiertueella

Auton lattian tavarameri loppumatkasta

Kotona ollaan viiden reissupäivän, viiden keikan ja neljän kaupungin jälkeen. Olo on väsynyt, hämmästynyt, iloinen ja onnellinen. Lisäksi mulla on sellainen kaikkensa antanut olotila päällä. Onneksi tänään on ollut vapaapäivä ja olen yrittänyt ottaa tosi rennosti!

Lähdettiin reissuun tiistaiaamuna, jolloin pakattiin keikkakamat koulun pakettiautoon. Siitä sitten lähdettiin matkaan ja ajettiin ensimmäisenä Kolariin. Kolarissa meillä oli eka keikka ja siellä se todellisuus ikäänkuin iski ensimmäisen kerran. Esitettiin siis ikäihmisille suunnattua osallistuvaa tanssiteosta ja teoksessa oli erityisesti käytössä yhteisötanssin menetelmä. Pyrittiin meidän esityksellä yhdessä ikäihmisten kanssa muistelemaan vanhoja-aikoja ja toki myös nauttimaan tanssista ja musiikista tässä hetkessä. Teos itsessään kesti n. 30 minuuttia ja siihen mahtui tanhua, yhteislauluja, meidän esittämiä duettoja, monologia ja tuolitanssia. Tuolitanssissa kaikki pystyvät osallistumaan yhteistanssiin istualtaan.

Seikkailtiin Pellon autiotalossa... Me valmistauduttiin etukäteen huolellisesti tähän esitykseen, mutta ensimmäisen keikan aikana me ymmärrettiin heti että tämä taidemuoto on jotakin erityistä eikä siinä ole mahdollista, eikä välttämättä edes tarpeellista, varautua kaikkeen etukäteen. Jokaisen hoivakodin asukkaat olivat erilaisia ja erikuntoisia, hoivakotien ilmapiirit vaihtelivat ja esitystilat poikkesivat aina toisistaan... Käytiin yhteensä viidessä hoivakodissa vierailemassa ja kaksi näistä olivat Ruotsin puolella. Mieleen jäivät upeat kohtaamiset vanhusten kanssa ja heidän elämäntarinansa joita he meidän kanssa jakoivat. Mieleen jäi myös selkeä ilo siitä, että kävimme heille esiintymässä.

Tämä oli myös mun ensimmäinen kokemus kiertueella olosta. Aikatauluhan meillä oli aika rento, sillä meillä oli vain yhtenä päivänä kaksi keikkaa eivätkä ajomatkatkaan olleet paria tuntia pidempiä. Muuten mentiin yksi keikka/päivä vauhdilla. Lisäksi perjantaina sekä lauantaina osallistuimme yhteisötanssin festivaaleille. Siitä huolimatta iltaisin väsytti kovasti ja vikana päivänä kaikki olivat jo ihan valmiita lähtemään kotiin :D. Tavaroita tuli pakattua ja purettua niin laukkuun kuin autoonkin muutaman kerran. Samoin keikkakamoja tuli raahattua keikkapaikalta toiselle kiitettävästi. Yöpymispaikat olivat keskenään kovin erilaisia ja yksi hassuimmista oli Ruotsin puolella sijaitseva vanha valtava talo. Ruokailujuttuihinkin meni jonkin verran energiaa, kun koko ajan piti olla miettimässä eväitä. On muuten vaikea löytää terveellistä ja ravitsevaa suolaista eväsruokaa!! Banaanit, Piltit, proteiinipatukat, Bare barit, smoothiet jne. ovat kaikki makeita. Uskokaa tai älkää, niin niistä saa tarpeekseen jo ekan päivän jälkeen ja aika pian iskee suolaisen "kunnon ruoan" nälkä. 


Majoitus Ruotsin puolella


Ihan mahtava ja super opettavainen viikko on siis takana! Meidän ryhmä toimii tosi mutkattomasti ja meillä oli kivaa keskenämme. Vapaa-aikaakin oli jonkun verran, joten ehdittiin kiertelemään esimerkiksi paikallisia kirppareita ja käytiin me Ruotsin puolella Candy Worldissa sekä Ikeassakin vähän ostoksilla.

Luulenpa, että tässä menee vielä jonkin aikaa pohtiessa kaikkea tapahtunutta. Pitäisi tässä vaiheessa kirjoittaa luultavasti myös muistiin omia ajatuksia ja oivalluksia, sillä niistä voisi olla hyötyä tulevaisuudessa. 

Suomen ja Ruotsin rajalla

Jätin baletin suosiolla tänään väliin, sillä olo on vähän kipeä ja muutenkin vain väsynyt. Huomenna täytyisi olla taas terveenä ja energisenä teatterilla treeneissä. Meillä on syysloma tulossa viikon päästä eli viikon kun jaksaa vielä vetää täysillä, niin sitten pääsee vähän hengähtämään. Ainiin ja lauantaina ennen loman alkua meillä on myös showdiscon esitys Hyvinvointimessuilla.

Ootko sä ollut koskaan mukana esityskiertueella? :) 

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi miten hauskalta tuo kuulostaa! En ole koskaan itse ollut moisessa mukana mutta voisin mennä jos tilaisuus tulisi! Onko sulla paljon balettiesityksiä tulossa?

    VastaaPoista
  2. Juu kivaa se kyllä oli! Toivottavasti sullekin tulisi joskus tällainen tilaisuus vastaan :)

    Balettiesityksiä ei ole tulossa lähiaikoina. Meillä koulussa ei vielä ainakaan olla tehty balettia lavalle. Tosin tiedän, että aikaisempina vuosina balettia on esitetty, joten saas nähdä!

    VastaaPoista