sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Vastauksia kysymyksiin


Kuvakaappaus videolta, ei tietoa minne oon tässä tulossa tai menossa :'D Huom tyylikäs sojottava etusormi.

Hei tyypit! Kiitti kysymyksistä, joita edelliseen postaukseen kirjoittelitte. Yritin niihin vastata parhaani mukaan. Mulla kului tämä viikko teatterilla ja päivät kestävät usein ihan sinne iltaan asti. Teatterilla tehdään siis kaksiosaista työpäivää (eli yleensä 10-14 ja 18-21.30), joten muita juttuja ei päivässä kovin paljon ehdi tekemään. Tai ehtisi ehkä, jos olisi aamuvirkku ja ajoissa hereillä. Mä  herään aina vasta silloin kun on ihan pakko eli aamut menee nukkuessa... Tuossa neljässä tunnissa, joka päivällä vapaa-aikaa on, niin ehtii juuri hyvin käymään esimerkiksi kaupassa, tekemään ruoan, nukkumaan päikkärit ja sitten pitääkin jo orientoitua takaisin teatterille lähtemiseen. Mä en harmillisesti asu ihan lähellä teatteria, joten matkoihin kuluu jokunen hetki. Mutta teatteritouhuista on tulossa lisää tulevissa postauksissa, kunhan niitä ehdin kirjoitella (ensi viikko menee kokonaan kiertueella, siitäkin sitten lisää takautuvasti). Mutta nyt seuraavaksi vastauksia kysymyksiin. Here we go:

Milloin aloitit baletin

Aloitin baletin kun olin 4v-vuotias. Uudelleen baletin pariin palasin vasta n. 18-vuotiaana.


Onko ollut jotain pidempiä tanssitaukoja?


ON! Tuntuu, että koko mun elämä on ollut yhtä tanssitaukoa :D Jouduin siis lopettamaan baletin lapsena jo noin 8-vuotiaana, sillä paikkakunnaltani loppui kaikki tanssin opetus. Niinpä siirryin voimisteluseuraan harjoittelemaan tanssillista voimistelua. Jossain vaiheessa voikkaaminen jäi ja tilalle tuli kestävyysjuoksu sekä jalkapallo (Kunnon lajinvaihdos?!). Baletin pariin siirryin uudelleen vasta noin 18-vuotiaana.


Oletko tanssinut lapsesta asti?


Tähän vastaus jo oikeastaan tulikin, että lapsena olen aloittanut ja silloin myöskin lopettanut, joten miellän itseni kuitenkin vasta aikuisena aloittaneeksi.


Kuinka kauan olet tanssinut?


Yhteensä noin 14 vuotta.


Kuinka kauan olet harrastanut aikuisiällä intensiivisemmin?


Mhh.. Jotenkin hankala sanoa, että mitä intensiivisemmällä harrastuksella tarkoitetaan! :D Mutta jos vuosimäärä tähän pitäisi sanoa, niin sanoisin että ehkä 4,5-5 vuotta. Noin vuoden verran jaksoin pidätellä itseäni niin, että tanssin vain noin 1-2 kertaa viikossa. Siitä se treenimäärä sitten lähtikin lisääntymään tasaiseen tahtiin.

Mikä on viimeisin uusin oppimasi tanssiliike/koreo/mikä vaan?


Tähän on tällä hetkellä helppo vastata, sillä uusin aluevaltaus on discotanssi. Ihan huikee laji! Esiinnytään parin viikon päästä show-discokoreografialla (tähän musaan, alkaa 0:36) eräillä messuilla, joten discon parista on siis uusin oppimani koreografiakin.

Akrobatian puolelta on tullut myös paljon uutta. Käsilläseisonnasta (jota kaveri varmistaa) tein suoraan kuperkeikan ja se oli siistiä varsinkin, kun akrobaattiset jutut ovat kaikki ihan uusi mulle.

Millä tanssiopistolla/ studiolla käyt?

No varsinaisesti en tällä hetkellä ole oppilaana missään opistolla/studiolla. Opiskelen tanssijaksi, joten koulussa tulee tanssittua yleensä päivän tanssikiintiö täyteen.

Mitä kärkitossumerkkiä käytät?

Tällä hetkellä Capeziota. Mulla on myös odottamassa uudet Freed of Londonit kunhan saisin niihin nauhat ommeltua... En oo kuitenkaan löytänyt sitä just sopivaa tossumerkkiä/mallia vielä, joka sopisi täydellisesti.


Lempi baletti?

Mun sydämen sulattaa aina uudelleen Pähkinänsärkijä! Kärkikolmikkoon kuuluvat myös Joutsenlampi ja Giselle. En oo kovin monia baletteja päässyt livenä näkemään, niin niitä olisi tulevaisuudessa kiva nähdä. 

Lempi balettitanssija?

Polina Semionova

Mitä kaikkea tuolla kokeilemallasi aikuisbaletin tunnilla tehtiin (oliko se miten vaikeatasoinen)?

Se oli mun mielestä aika perustunti. Tunnin taso "perus-jatkotaso" on mielestäni tosi kuvaava. Eli perusteet hallitseva pysyy hyvin mukana, mutta haastetta oli jatkotason oppilaillaillekin. Tankosarjat olivat mun makuun aika rauhalliset, koska oon aikaisempien opettajieni tunneillani tottunut super nopeatempoisiin sarjoihin. Tangolta siirryttiin keskilattialle adagioon (sisälsi jonkun verran eri suuntia ja piruetteja). Tehtiin vielä perus piruetteja ekasta asennosta aluksi prepan kanssa ja sitten vaan omaan tahtiin monta putkeen. Diagonaalissa oli piruettisarja (soutenu, pique-pirtsa josta plien kautta arabesque-piruettiin ja lopussa monta chaine-pirtsaa). Äh nyt en kuollaksenikaan muista, että mitä muuta tunnilla tehtiin! :D

Mitkä ovat sun heikkoudet baletissa?

No voi vitsit tää lista olis pitkä, jos kertoisin kaiken. Ensinnäkään en tosiaankaan ole mikään geenivoittaja kun baletista puhutaan :D. Mulla heikkoudet lähtevät sieltä heikohkosta aukikierrosta, voimattomasta lattajalasta ja huonosti venyvästä lihastyypistä. Että nämä sitten tietysti vaikuttavat kaikkeen tekemiseen...

Mitkä ovat sun vahvuudet baletissa?

Baletille ominaisen liikelaadun tuottaminen on mulle melko luontaista. Lisäksi mun linjaukset ovat melko siistit, vaikka baletin "liian myöhään" uudelleen aloitinkin.

Mitkä jutut sulla on ollut tanssissa aina helpoimpia (esim. notkeus, lihasvoima, koreon muistaminen)?

Mulla on ainaskin hyvä ponnistusvoima.

Täällä koulussa oon saanut kuulla, että oon hyvä omaksumaan liikettä. En ehkä ole se, joka ekana muistaa koreon mutta omaksun liikkeet teknisesti, liikelaadullisesti ja tavoitan koreografoiden tunnelmat kuulemma näppärästi.

... Ja mitkä jutut hankalampia? 

Hankalia juttuja on oikeasti satoja, mutta tällä hetkellä mulla on henkilökohtaisena kehityskohteena erilaisten aksenttien löytäminen kropasta lyyrisen liikelaadun rinnalle. Lisäksi yritän keskittyä liikkeiden sitomiseen sekä siihen, mistä liike lähtee (eli jos liikutan kättäni lähteekö liike esimerkiksi ranteesta vaiko vaikkapa olkapäästä).

Ootko keksinyt jotain keinoa tarttua näihin itsellesi hankalimpiin juttuihin?

Mua auttaa paljon se, että valitsee muutaman kehitysalueen joihin keskittyy täysillä jonkin aikaa. Ja sitten vain paljon toistoja, ajatusta ja keskittymistä siihen mitä on tekemässä.

Mistä tanssileffoista, balettikirjoista ja balettidokkareista pidät?

Dance Academy, Billy Elliot, First position, Center stage ja Mao's last dancer...

En kovin paljon balettiaiheisia kirjoja ole lukenut. Taina Elgin Varpailla maailmalle tuli näin äkkiseltään mieleen.

Jos voisit tanssia missä tahansa seurueessa, minkä valitsisit?

Mariinsky ja Bolshoi ovat upeita, mutta voisi olla että itse tykkäisin työskennellä esim. Royal Balletissa!

Voisitko tehdä kysymysten vastausten lomaan pikkuisen tietopaketin itsestäsi, että kuka olet jne...? 

Tuli mieleen sellaiset ystäväkirjat, joita lapsena täyteltiin. Vastaan tähän kysymykseen siis vähän siihen tyyliin! :)

Ikä: reilu 20
Perhe: isä, äiti, veli, sisko ja koira
Mitä teen tällä hetkellä: opiskelen kahdessa koulussa ja olen työharjoittelussa tanssijana teatterilla
Vapaa-ajalla: teen gradua, venyttelen/teen muuta kehonhuoltoa ja muuten vapaa-aikaa ei sitten paljon olekaan. Silloin kun vapaata on enemmän, niin pyrin näkemään kavereita ja ulkoilemaan 
Lempiväri: valkoinen, tummansininen ja vaaleanharmaa (yksi tietty sävy)
Lempiläin: koira! Ne on jotenkin niin vilpittömiä tyyppejä
Mistä tykkään: kavereista, tanssista, sistustamisesta, teestä, muodista, kirjoittamisesta, kirppareista ja no... karkeista
Idolini: vanhempani ja isovanhempani
Mistä haaveilen tänään: yliopistosta valmistumisesta ja roadtripistä Pohjois-Irlannin rannikolle
(Lähi)tulevaisuuden haaveet: ihana aviomies, perhe ja koti, terveys, ystävät ympärillä, läheisillä olisi kaikki hyvin, mahdollisuus auttaa apua tarvitsevia tavalla tai toisella, omanlaisen työpaikan löytäminen ja matkustelu

Mistä olet kotoisin?

Pohjanmaalta alunperin. Keski-Suomen kautta päädyin Rovaniemelle.

Mitä olet suunnitellut tekeväsi, kun koulu loppuu?

Tämä on kyllä hyvä kysymys! Toisaalta tanssin opiskelun jatkaminen vielä kiinnostaisi (esim. tanssikoulutus ulkoimailla, kandin tutkinto tanssista, tanssiopekoulutus jne.) ja toisaalta taas tekisi mieli tehdä vähän aikaa ihan vain tanssijantöitä esimerkiksi teatterissa tai muissa produktioissa. Tai lähinnä luultavasti siellä mistä työtä irtoaisi kun Suomessa nämä tanssijantyöt ovat aika niukilla. 

Toisaalta mulla on myös tanssin lisäksi toinen ammatti opiskeltuna (tai lähes valmis tutkinto), että voisin uraani sinnekin suuntaan lähteä suuntaamaan. Haluaisin kuitenkin pitää tanssin jollakin tavalla mukana elämässäni, vaikka lopulta muihin kuin varsinaisiin tanssijantöihin päätyisinkin. Mutta kieltäydyn vielä valitsemasta ja katson mitä elämä tuo tullessaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti