perjantai 2. syyskuuta 2016

Syksyn kuulumisia ja tanssivinkki teille!

Skippasin tyylikkäästi kesäpostaukset ja siirryn suoraan syksyn maailmaan. Syy blogin hiljaisuuteen oli pääosin siinä, että loppukesä oli melko rankka yliopiston tentti- ja gradustresseineen. Lisäksi rakas lähiomainen sairastui vakavasti. Se muistutti taas siitä millaista elämä on, mitä vain voi tapahtua milloin vain. Olisi tärkeää osata elää joka hetki täysillä ja osoittaa läheisille sen, miten tärkeitä he ovat.

Kaikesta huolimatta syksy starttasi ja mitäs siitä tiedetään? Ainakin sen, että pikkusen kiirusta meinaa pitää! Mä olen aina ollut (vähän) syksyvihaaja, jos niin nyt voi sanoa. Syksy vie ihanan kesäisen lämmön, valon ja huolettomuuden mennessään. Ja mitä se tuo tilalle? Kylmää, märkää ja pimeää. Sekä velvollisuuksia. No myönnettäköön, että olen onneksi siedättynyt syksyihin jo ihan hyvin viime vuosina. Olen yrittänyt etsiä syksyn parhaita puolia ja löytyyhän onneksi niitäkin. Onhan syksy omalla tavallaan aina uusi alku ja mulle uusi vuosi alkaakin aina syksystä. Asiat aloitetaan vähän kuin alusta, ainakin näin koulumaailmassa. Kaikki tuntuu vähän uudelta ja hyvältä tavalla jännittävältä...

Kouluun oli hyvä palata. Aluksi ahdisti jättää tutut ystävät ja yliopisto, jossa kesän taas pyörin, etelään (ha, Keski-Suomeen ;) ja raahata itsensä tänne pohjoiseen. Kesän aikana tanssin tasan kaksi kertaa, joten tanssielämä tuntui jotenkin kaukaiselta asialta. Ehkä jopa hieman ylimääräiseltäkin. Saavuin kesän tyhjillään olleeseen tunkkaiseen yksiööni sunnuntai-iltana ja olo oli melkoisen tyhjä. Maanantaina alkoi koulu ja mulla oli kaikkea muutakin häsellystä ja kiirettä koko alkuviikon. Maanantaina  suoraan sanottuna tympäisi koko homma. Tiistaina innostuin uudelleen tanssista ja sain kokovartalojumin. Eilisen olin edelleen karmivassa kokovartalojumissa ja aloin taas rakastaa tanssia. Tänään kokovartalojumi alkaa helpottua, mutta rakkaussuhde tanssiin on edelleen voimassa. Vitsit kun olen innoissani!

Muuten meillä on ollut ihan perus tanssiviikko. Sain tosiaan ihan älyttömän jumin lähes jokaiseen kropan lihakseen ja esimerkiksi istumaan meno tai portaiden nouseminen tuntuivat jo ylivoimaiselta. Pohjanoteeraus oli se, kun en päässyt edes aitajuoksuasentoon voidakseni venyttää lihasta. En muista milloin viimeksi olisi ollut lihakset näin kipeänä. Ehkäpä viime tammikuussa kun tämän koulun aloitin. 

Ollaan tehty taas kansantanssia, lihaskuntoa, balettia, nykäriä ja ohjelmiston luomista. Huomenna on vielä lisänä akrobatiaa. Ja haha arvatkaas meillä kakkosilla on hiphopin sijasta showta. Eikä mitä tahansa showta vaan show discoa. Ihan mahtavaa!! Tämä siis siksi, että meistä pitää kaivaa esille sellainen räyhäkäs puoli, koska ollaan  kuulemma jumiuduttu liikaa esteettisen tanssin maailmaan. Tarvitaan siis vähän poweria ja jytää liikkeeseen. Ensi viikolla luvassa on myös dancehallia. Kaikesta tästä tehdään myös jonkin sortin prokkis ilmeisesti ihan esitettäväksi asti.

Niilo-koiraa väsyttää ajatuskin syksystä ;)

Tämä syksy tulee olemaan melkoinen pläjäys tanssielämää. En vielä itsekään ihan hahmota mihin kaikkeen olen ensinnäkin lupautunut mukaan :'D. Tiedossa on neljän kuukauden työharkka, viikon kiertue pohjoisessa ja tanssifestareilla esiintyminen näin alkajaisiksi. Lisäksi ohjaan tanssitunteja kerran viikossa ja kirjoitan gradua. Eli ei taida tulla tylsää heh. Kerron kaikista prokkiksista lisää sitten, kun ne ovat enemmän ajankohtaisia.
Ja sitten vielä tanssivinkki ihmisille ketä kiinnostaisi lähteä mukaan tanssiprokkikseen! Kyseessä olisi siis brittikoreografi Nicola Coniberen ohjaama galleriateos Assembly, joka esitetään Kaapelitehtaalla  13-16.10 Tanssin talon järjestämässä Kiss My Dance -tapahtumassa. Mikä parasta, mukaan haettavilta esiintyjiltä ei vaadita aiempaa esiintymis- tai tanssikokemusta. Myöskään erityisiä fyysisiä ominaisuuksia ei edellytetä (tosin täytyy pystyä kierimään lattialla, istumaan, kävelemään jne.) eli kuka vain voi halutessaan osallistua. Eli jos sinulla on aikaa sitoutua parin viikon mittaiseen harjoitusjaksoon lokakuussa Helsingissä, niin lähde ihmeessä mukaan! Ammattikoreografin kanssa työskentely on aina antoisa ja opettavainen kokemus. Lisäksi tämä olisi hyvä tilaisuus kerryttää esiintymiskokemusta. Linkki hakemusohjeeseen löytyy tästä ja teoksen esittely tästä.  Ja tämä ei tosiaan ole maksettu mainos, vaikka siltä ehkä kuulostaakin heh. Olisin itsekin hakenut (tai ehdinkin jo hakea) projektiin mukaan, mutta työharjoitteluaikataulut tekivätkin osallistumisen mahdottomaksi. Harmi juttu! Kertokaa ihmeessä, jos joku teistä projektiin päätyy mukaan. Olisi kiva kuulla tunnelmia :).

Nyt suihkun kautta pikaisesti unille ja aamulla reippaasti akrobatiaan. See ya! 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Haha Niilo-koira se on vaan melko unelias tyyppi! :D

   Poista
 2. Mitä alaa siis opiskelet? Jotain tanssiin liittyvää ilmeisesti..? Ja mikä sinusta tulee, kun valmistut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelen tanssialaa (eli tanssialan perustutkinto). Tutkintonimike valmistumisen jälkeen on siis tanssija :).

   Poista