keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kevät ja kohta kesä!


Late night in the office!

Oli ihan pakko tulla kirjoittamaan tänne, vaikka ei mulla oikein mitään erikoista asiaa edes ole. Oon vaan taas ihan liekeissä tanssimisesta ja oli pakko päästä kirjoittamaan kaikesta mitä ollaan koulussa viime päivinä tehty! Oon tänään ollut jotenkin muutenkin tosi hyväntuulinen, kun aurinko on paistanut ja koulussakin oli tosi kiva päivä. Oikeastaan koko viikko on ollut mukavaa siitä huolimatta, että viime viikonlopun univelat eivät ole vieläkään tasoittuneet. Esimerkiksi tänä aamuna olin laittanut tyynesti herätyskellon pois päältä ja jatkanut uniani. Heräsin noin 20 minuuttia ennen koulun alkua ja lähdin hirveällä kiireellä kouluun. Ja ehdin! Mietin eilen, että miten tähän tanssiin ei kyllästy kun koko elämä pyörii nykyään sen ympärillä. Mun poikaystäväkin on jo vähän hienovaraisesti vinkannut, että puhun nykyään aika paljon tanssista :D. Myönnettäköön, että siinä voi olla totuuden perää...

Tehtiin tänään perjantain keikkaa varten yhtä nykärimäistä esitysbiisiä. Sen musiikki on tosi painostavaa ja välillä suorastaan ahdistavaa. Tanssin nimikin tulee viittamaan johonkin, jos nyt ei kuolemaan, niin ainakin lepoon. Mun tulkinnan mukaan ihmiselämän lopulliseen lepoon. Syvällistä. Meille tanssijoille koreografiasta ja musiikista heräsi myös kovin erilaisia ajatuksia. Toiset kokivat tanssin kertovan kummitusjutuista ja toiset päämärättömyydestä. Mulle itselleni tanssin aikana tulee enemmänkin aggressiivinen ja päämäärätietoinen olo. Joskin ehkä hieman surullinen. Olisi aika mielenkiintoista kuulla millaisia ajatuksia katsojille tanssista herää. Mutta monenlaisia tulkintoja siitä varmasti syntyy. Tanssi koostuu siis erilaisista toistuvista liikkeistä, juoksusta, taistelukohtauksista, kontakti-improsta kuvitellun henkilön kanssa ja erilaisista parinostoista ja -heitoista.

Iltapäivällä siivottiin talkoohengessä meidän koulun piha-aluetta ja oli ihanaa, kun aurinko paistoi täysillä. Täällä pohjoisessa kevät tulee vähän hitaampaan tahtiin, niin oli jo tosi keväinen olo kun ulkotakilla oli liian kuuma. Pelkällä pitkähihaisella oleminen tuntui ihanan kevyeltä. Talkoiden jälkeen saatiin koulun piikkiin pullakahvit ja syötiin ne koulun pihalla auringossa. Ihania kevätjuttuja!

Vika tunti treenailtiin vielä tulevaa house keikkaa varten. Koska olin viime viikolla loppuviikon reissussa, mä oon tämän viikon ahertanut koreografian opettelemisen parissa. Lopputunnista alkoi jo tuntumaan, että alkaa liikkeet ovat muistissa. Musta tuntui, että jopa hieman ylitin itseäni sillä pysytyin omaksumaan ihan vierasta liikemateriaalia melko lyhyessä ajassa. En ollut aiemmin tehnyt esim. olan yli kuperkeikkaa väärinpäin (vaikea selittää :D) ja nyt sekin sujuu! Näin omaa tanssia videolta ja se näytti ihmeen fiksulta. Ei ollenkaan niin paljon kala kuivalla maalla -meiningiltä kuin kuvittelin sen näyttävän. Jes! Jäin koulun jälkeen treenailemaan vielä vaikempia kohtia ja siitäkin jäi tosi hyvä fiilis. Sain pari vaikeinta kohtaa vielä vähän varmistettua itselleni sujuvammiksi ja onneksi on vielä pari päivää aika tässä treenaillakin. 

Nämä Capezion tossut pääsevät viettämään ansaittuja eläkepäiviään.

Huomenna olisi tiedossa vika virallinen koulupäivä tältä keväältä! Mihin se aika taas meni? Aamulla on jazzin tekniikkatunti ja iltapäivästä treenataan vikaa kertaa perjantain valmistujaisia varten, jossa esitetään meidän nykärijuttu. Illalla on myös vikat house keikan treenit. Että vähän treeniä olisi vielä luvassa ennen parin viikon kesälomaa.

Ainiin ja mun selkäkin voi paljon paremmin, kun fyssari sai sen viimeinkin raksautettua. En ees oo tajunnut miten jumissa se on ollut! Nyt se tuntuu ihan kuin eri selältä. Huomasin, että selän pinteen vapautuminen vaikutti monen muunkin paikan venyvyyteen ja yleensä kropan liikkuvuuteen. Oon kyllä tosi huojentunut ja kiitollinen tästä :)!

P.s. Mä oon ihan myyty stirrup-trikoille!! Elikkä siis niille, joissa menee lenkki sieltä jalan alla. Mulla on vieläkin pienoinen ballerinasyndrooma siinä mielessä, että säärien pitäisi aina näyttää mahdollisimman pitkiltä :D. Tänään tunnilla käytin ekan kerran uusia trikoitani ja ei vitsit miten hyvän linjan ne saavat jalkoihin syntymään. Ne saavat aikaan sellaisen illuusion, että jalat olisivat paljon pidemmät kuin oikeasti ovatkaan. Luultavasti siksi, kun trikoo ei katkea siihen nilkalle, vaan jatkuu sinne jalan päälle asti. Ihana illuusio ja ihanat trikoot. Olen myyty :'D.

3 kommenttia:

 1. Ajat muuttuu näemmä :D silloin kun tuollaiset stirrup-trikoot olivat ihan muodissa arkipukeutumisessa (joskus hamassa 80-luvun alkuhämärässä) niin niitä kutsuttiin meillä päin damaskeiksi. Mikä sinänsä ei kyllä ihan oikea nimitys edes ole. Mikähän tuo stirrup mahtaisi olla ihan suomeksi käännettynä?

  Edelliseen postaukseesi viitaten: Sinä kun olet kokeneempi kärkitossujen sovittaja ja olet lyhytvarpainen niin mahdatko osata sanoa johtuisiko omat ongelmani kärkkärien kanssa myös liian pitkästä boksista? Itselläni nimittäin tuntuu että boksin etureuna ei tunnu pehmenevän ollenkaan. Puolivarpaille nousu on tossuilla tosi epämiellytävää ja tuntuu että boksin reuna kokoajan estää sitä liikerataa ja kärjille pääseminen teettää valtavasti työtä että pääsee ikäänkuin "yli" siitä puolivarpailta sinne kärjelle. Kärjellä oleminen ei varsinaisesti ole ongelma sitten kun sinne pääsee, se matka puolivarpaalta sinne kärjelle sen sijaan on. Itestäni tuntuu että boksi tulee liian paljon varpaiden nivelten yli, mutta koska on ekat tossut vasta menossa niin en ole ihan varma onko omat tuntemukset oikeita vai oonko ihan hakoteillä. Mulla on myöskin Grishkon 2007 nyt nämä ekat tossut. Ne olivat kaikkein mukavimmat jalkaan jos nyt näin voi sanoa. Mulla on myös aika kapea jalka suhteessa pituuteen ja matala holvi. Boksin pitäisi siis olla siis suht litteä ja samalla myöskin aika paljon kapeneva kärkeä kohti. Muutamissa aloittelijoille suositelluissa malleissa joissa oli leveämpi kärki, jalkani pääsi kärjellä seisten "putoamaan" liian alas. Voi olla että et osaa ollenkaan sanoa tähän ongelmaani mitään, mutta kysympä kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä nimitys! :D Toi stirrup tarkoittaa kai jalustinta, että ihan järkevä nimitys sinänsä. Jalustin legginsit ei tosin kuulosta mitenkään super houkuttavilta. Kai näille nyt jokin suomenkielinen vastine täytyy olla?! :D

   Ootko yrittänyt pehmittää boksin reunaa ja sivuja esim painelemalla niitä peukaloilla? Se on yleensä ensimmäinen asia, mitä kärkitossuilleni teen. Oon pehmittänyt niitä aika alas asti ja silloin puolivarpailla olo ja sinne meno helpottuu huomattavasti. Nuo 2007 tuotti mulle just samanmoisen kokemuksen kuin sulle. Se boksi on siinä niin litteä ja vamppi nousee melko pitkälle jalan päälle, niin lyhyillä varpailla voi olla vaikea työstää itsensä kärjelle. Jotkut sovittajat ovat suositelleet tossuja, jotka ovat V:n muotoiset tuosta jalan päältä. Sekin voisi auttaa kuulemma samaiseen vaikeuteen.

   Noiden 2007 jälkeen tossuni eivät kertaakaan ole olleet yhtä matalalla boksilla varustetut. Olen huomannut, että jos boksi on tarpeeksi kapea sivusuunnassa, voi se olla hieman korkeampi (jalan ja tossun väliin voi jäädä ihan pikkuruinen tila) eikä jalka siltikään tipahda tossussa tai tuki katoa. Mutta toki jaloissa on eroa esimerkiksi sen suhteen, miten ja mistä kohdasta nilkka ojentuu. Mun tapauksessa kärjelle pääseminen helpottui huomattavasti, kun tossun boksissa on hiukkasen enemmän korkeutta. Tuon kärjen kapeneminen tai tasapaksuus liittyy usein varpaiden pituuteen ei niinkään jalan leveyteen. Kapenevaa kärkeä suositellaan erityisesti silloin, jos isovarvas on muita varpaita pidempi.

   Tämän enempää en valitettavasti osaa auttaa. Mutta kiva, että kysyit kuitenkin :) ! Oot tehnyt kyllä tosi hyviä huomioita ja kannattaa kertoa nämä kaikki seuraavassa sovituksessa. Niistä voi olla sovittajalle paljon hyötyä. Kannattaa myös ottaa vanhat tossut mukaan, niin sovittaja pystyy tutkailemaan miten ja mistä ne ovat kuluneet.

   Tuli vielä mieleen, että sopiskohan sun jalalle Blochin Suprima B pohjalla... Sen boksi on melkoisen matala sekä pohja taipuisa. B malli menee jo ihan kivasti kapeammallekin jalalle. Toki sen mallin metsästäminen voi olla haastavaa, sillä se taitaa olla aika tilauskamaa näin Suomessa :D.

   Poista
  2. Olen kyllä yrittänyt pehmittää reunaa, mutta ehkä en sitten ole tehnyt sitä tarpeeksi. Pitänee vielä sitten jatkaa sitä hommaa.

   Ahaa, olen ehkä sitten ymmärtänyt hiukan väärin sen kärjen kapenemisen tarkoituksen. Mulla on kyllä isovarvas pidempi kuin muut varpaat eli siinä mielessä ilmeisesti se valinta on ihan ok.
   Sovitin kyllä ainakin jotain Blochin mallia, mutta se taisi olla Triomphe joka ei sitten sopinut läheskään niin hyvin kuin Grishko. Mutta minäpä pehmittelen vielä bokseja lisää ja seuraavien tossujen kohdalla tiedän sitten enemmän. Kiitos paljon näistä vinkeistä!

   Poista