perjantai 29. huhtikuuta 2016

Did someone say healthy cupcakes?

Innostuin yhtenä päivänä selaamaan Pinterestiä pitkästä aikaa ja eksyin katselemaan kaiken maailman ihania leipomisjuttuja. Bongasin yhden kivan oloisen reseptin "terveellisistä" kuppikakuista (hehe). Kerrankin myös oikeasti innostuin kokeilemaan leipomuksia, enkä vain kirjoittanut ohjetta muistiin ja heittänyt lappusta roskiin parin viikon päästä. Mainittakoon, että mulla on yksi laatikollinen täynnä eri reseptejä, joita haluaisin kokeilla. Ikinä ei muka vain muista tai ehdi leipoa...

Näistä muffinseista ei muuten tullut hullumpia! Haluatte varmaan kuulla näiden terveysherkkujen (huom. sarkasmia) sisällön? ;)




Healthy cupcakes: 

2 banaania
2 kananmunaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/8 tl suolaa
1/2 tl vaniljasokeria (tai uutetta)
1 dl kreikkalaista jugurttia
1/2 dl tummaa suklaata 

15min/200C

Valmistus:

1. Rouhi suklaa
2. Heitä kaikki aineet (suklaata lukuun ottamatta) blenderiin, ja sekoita niin että saat tasaista seosta. Lisää suklaa taikinan joukkoon vaikka lusikalla ja sekoita. Suklaan sijasta tai lisänä voi käyttää varmaan mitä vaan, mistä itse tykkää esim. pähkinärouhetta, kookosrouhetta tai kuivattuja karpaloita. 
3. Lisää taikina kuppikakkuvuokiin. Nämä kuppikakut nousevat aika mukavasti uunissa, joten taikinaa kannattaa laittaa noin 3/4 vuoan tilavuudesta. 
4. Itse ripottelin pinnalle jäisiä mustikoita tässä vaiheessa ja painelin niitä hieman taikinan sekaan.
5. Paista n. 15min/200C





Minusta näistä kuppikakuista tuli oikein hyviä ja valmistus oli nopeaa. Eivät nämä tietenkään mitään super makeita amerikan muffinseja ole, mutta minusta todella hyviä ja täyttäviä. Nämä käyvätkin melkein välipalasta tai miksei vaikka aamupalastakin. Tuli mieleen myös, että näitähän voisi ottaa joskus treeneihinkin mukaan evääksi.

En nyt tiedä kuinka "terveellisiä" nämä kuppikakut oikeasti ovat, mutta varmasti kevyempi vaihtoehto normaaleille kuppikakuille. Taikinassahan ei ole ollenkaan voita, jauhoja tai sokeria (vaniljasokeria lukuunottamatta). Se tekee näistä vähän kevyempiä versioita, vaikka kunnon tuhtia kamaa ovatkin. Toki jos makeutta haluaa lisätä, niin hunajaa voi laittaa taikinaan lisää.  

Mulla jäi kreikkalaista jugurttia yli, niin käytin sitä vähän kuorrutteenakin. Aisniin, jos ette saa poikaystävää, kavereita tai kaimoja tykästymään terveyskuppikakkuihin, ja syöntiurakka käy itselle vähän liian suureksi, niin nämä voi myös pakastaa!




Enjoy! :) Ootko sä tehnyt mitään vastaavia vähän terveellisempiä herkkuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti