keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Hiphoppia ja muuta mukavaa

imageHei vaan pitkästä aikaa! Ajattelin kirjoittaa tälläisen lätinäpostauksen tänne pitkästä aikaa. Eli luvassa on sekavaa tarinointia siitä, miten menee ja mitä kaikkea sitä on viime aikoina tullut tehtyä. Mistähän sitä oikein alottaisi...

Aloitetaan vaikka siitä, että koulussa on ollut hurjan kivaa. Saatiin muotinäytösjutut pakettiin (siitä lisää täällä) ja sen jälkeen ollaan tehty parisen viikkoa lähinnä tekniikkatreeniä. Mulla tosin meni viikko vaihtopenkillä sillä sain kivuliaan hermopinteen selkääni! Aluksi kävelykin oli vaikeaa, mutta nyt kolmen viikon jälkeen oon jo melkein entiseni. Vällillä selkää vihloo inhottavasti ja tuntuu, että pitäisikö vähän hellittää tahtia. Välillä taas selkäkivut unohtuvat kokonaan. Toivon vain, että tästä ei jää mitään viheliäistä jatkuvasti itsestään muistuttavaa vaivaa. Tai sellaista, joka uusiutuu kovin usein. Lähiaikoina on tarkoitus myös konsultoida fysioterapeuttia. Toivottavasti tämän tanssijan selkä saadaan vielä siis kuntoon!

Tällä viikolla alkoi selkeä napakka hiphop ja kansantanssi kausi, kun aloitimme treenaamaan kevään ohjelmistoa. Siitä en kuitenkaan voi hirmuisesti vielä paljastaa. Meillähän ei varsinaisia jaksoja ole, mutta siitä huolimatta olen huomannut että tiettyjä lajeja tehdään lähes jaksottain riippuen siitä mihin ja mitä treenataan.

Kansantanssin nappaaminen oli mun mielestä aluksi aika haastavaa (esim. paritanssiote!) ja meinasinkin tehdä itselleni karhunpalveluksen alkamalla vähän karsastamaan kansantanssia. Siis aina ennen kansantanssitunteja kelailin, että plääh taas tätä. Nyt kun kansantanssinkin parissa on on alkanut sujumaan paremmin, ja huomasin huononevan asenteeni, päätin että täytyy pitää mieli avoimena kaikelle uudelle. Kaikesta on hyötyä! Mutta arvatkaapas kun aloitimme hinkkaamaan mulle täysin uutta lajia eli hiphopia... Mitenkäs mun loistokkaan asenteen kävi? Onneksi nappasin huonoista fiiliksistä nopeasti kiinni ja vaihdoin pikaisesti asennetta. Hiphop on kivaa ja aion oppia jotakin uutta.  Piste. Huvittaa vain kun kansantanssia tanssiessani tunnen olevani nyt mukavuusalueellani ja hiphop hirvittää. Hei milloinkas tässä näin kävi? Odotan sitä päivää, kun hiphop on myös siellä mukavuusalueella. Se päivä taitaa tosin olla jo melko lähellä, jos lavalle noustaan tekemään myös hiphopia. Silloin epämukavuutta tai vaivaantuneisuutta ei saa näkyä. On tässä vähän siis työstettävää ja purtavaa seuraaville viikoille! ;)

Muuten lukujärjestyksessä ovat pyörineet ne vakiotunnit kuten kehonhuolto, akro, baletti, jazz ja tanssianalyysi. Tänään oli todella hyödyllinen kehonhuoltotunti, kun etsimme kehon oikeita linjauksia. Mä hämmästyin kun sain kuulla, että mun linjaus korvasta sinne kantapäihin on kunnossa! Itse olen voivotellut notkoselkääni ja vaikka mitä. Saatiin toki myös korjausehdotuksia siitä, mitä kannattaa treenailla. Mulla on tietty nää ikuiset lättäjalat vaivanani ja niitä pitäisi treenailla aina kun vain mahdollista. Mä kuitenkin kuulemma korjaan jalkapöydän asentoa aika hyvin itsekin. Ilman sitä korjausta mun vasen jalkapöytä kääntyisi jopa pahasti sisäänpäin. Korjauksen kanssa akiles on ilmeisesti taas suorassa linjassa. Toinen asia, mihin mun pitää kiinnittää huomiota on se, että mun olkapäät kääntyy hitusen verran eteenpäin ja se aiheuttaa jopa sen, että niskakin pääsee tipahtamaan hieman liian eteen. Tämä korjaantuisi salitreenillä... Olen ikuinen salin välttelijä, mutta nyt olen päättänyt että pakkohan sinne on mennä. Alun epävarmuuden jälkeen salitreeni on varmasti tosi mukavaa. Mä en koskaan vain oikein ole siellä käynyt ja olen tosi epävarma niiden laitteiden kanssa, kun en tiedä mitä niillä kuuluu tehdä. Pitäisi saada joku kaveri mukaan, joka jaksaisi selittää. Mutta oli muuten todella todella hyödyllinen tuo kehonhuoltotunti!


Hiphop tunnin jälkeen...
Baletissakin oli tänään meininkiä. Siirryttiin uusiin sarjoihin ja tehtiin puolet tunnista lattiatankoa. Olen aikoinani ollut lattiatangon vihaaja, mutta täällä koulussa se ei haittaa. Aikaisemmin vihasin lattiatankoa luultavasti siksi, että harmitti niin kovasti kun balettitunti vietettiin lattiatasossa. Itse kun olisin halunnut treenata sitä varsinaista balettia koko ajan ;). Täällä koulussa se ei enää haittaa, että osa tunnista kuluu lattiatankoon, sillä tanssia on niin paljon!  Se on tosi hyödyllistä treeniä ja lattiatanko auttaa kyllä hahmottamaan uusia juttuja ja vahvistaa (niitä oikeita!) lihaksia tosi tehokkaasti. Lattiaangon jälkeen tehtiin vielä plietä ja tenduita keskilattialla. Sen jälkeen siirryttiin diagonaaliin ja loppu oli aika hyppypainotteista. Vitsit kun oli kivaa! Mua puraisi uudelleen balettikärpänen ja menen jo tällä viikolla varmaan testamaan yhtä balettituntia täällä Rovaniemellä :'D. Kyseessä on siis aikuisbaletin jatkotunti jossa tehdään myös kärjillä lopputunnista. Ihanaa! Mun polvet ei oikein tykkää baletista, mutta mä tykkään. Kinesioteipit polviin ja menoks. Ei vaiskaan. Pitää tosi varovasti kokeilla, että miten polvet kestävät ekstra balettitunteja koulun ulkopuolella.

Olen muuten mahdollisesti löytänyt tasapainon tämän ja uudemman blogini välille. Jonkin aikaa pohdin olisinko hävittänyt tämän blogin kokonaan, mutta ehkä en sitä lopulta tee. Jotenkin nämä vanhat tekstit täällä vain vähän hävettävät ;'). Vähän liian innokas ballerina ollut asialla ja kirjoittelemassa tänne vuosien mittaan vaikka ja mitä heh! Ehkä vähän karsin tuota tekstihistoriaa jossakin vaiheessa... Se täytyy sanoa, että tämä Blogger blogialustana ei ole oikein mun lemppari. Tämän kanssa tuntuu, että aikaa kuluu sellaiseen säätämiseen melko paljon. Vai olenko ainut tekstien ja kuvien asettelun kanssa painiva tyyppi?

Haaveena olisi siis tulevaisuudessa kirjoitella tänne tälläisia arjen kuulumisia ja Chance to dance olisi taas omistettu vähän pohdiskelevimmelle ja syvemmälle meneville postauksille. Mä kuitenkin tykkään kirjoittaa ihan hirmuisesti, niin näin saisin iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kiinnostaisiko teitä saada useammin tällaisia arkisia mitä kuuluu -postauksia tänne blogiin? Entä olisiko teillä joitakin postausideoita mielessä? En pysty lupailemaan mitään hurjan tiivistä postaustahtia, mutta yritän aina välillä tulla tänne huikkaamaan jotakin. Niin ja olen päättänyt alkaa käyttämään myös omia kuviani.. Eli selfieitä kehiin ja sellaista. Heh, no toivottavasti vähän jotain muutakin!

Tälläista tällä kertaa. Toivottavasti ette ihan läkähtyneet tähän ajatustulvaan. Sellainen juttu tuli vielä mieleen, että mulla onkin tässä keväällä jo ensimmäinen näyttö edessä (apuva). Kuinkas sattuikaan, että se on juuri hiphopista ja kansantanssista. Ai että, mun lempparit! Ei muuta kuin että challenge accepted.

P.s. Kevät on muuten rantautunut pohjoiseen ja tänne Rovaniemellekin. Uskokaa tai älkää, mutta mulla oli tänään jo kevättakki päällä ;). Aurinkoisia päiviä kaikille!

P.p.s. Meidän kouluun on nyt haku auki vielä jonkin aikaa ;)

P.p.p.s. Kertokaahan mitä teille kaikille kuuluu?!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että kirjoitit tänne!! Mulla toi uuden blogin seuraaminen ei oikein onnistu,joten olen joutunut vaan etsimään aina silloin tällöin etsimään sen linkin täältä ja lueskella silloin kun muistan. Kiva kuulla kuulumisiasi. Itsellänikin on ollut vähän selkävaivaa, tosin eri syistä johtuen. Yhteishaussa tuli haettua Vaskivuoren tanssilukioon ensisijaisena, jotenkin se mun kohalla vaan päihitti sibiksen vastaavan. :)
  Mutta olisi tosiaan mahtavaa, jos edes silloin tällöin tännekin tulisi postausta. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen blogi on tosiaan siellä Wordpressin puolella, niin sitä voi olla vähän haastavampi seurata jos tunnuksia ei sinne omista. Mutta kiva jos oot sillon tällöin käynyt lueskelemassa sielläkin ja mukavaa, jos tätäkin jaksat vielä lueskella! :)

   Voi nuo selkävaivat on kyllä ikäviä! Sitä ei oikein edes tajua, miten tärkeä toimiva selkä on... Kipeen selän kanssa kaikki asiat onkin yhtäkkii hirmu vaikeita ja kivuliaita. Siis ihan siitä kävelystä lähtien. Pitäis kyllä osata arvostaa enemmän terveyttä! Monesti sitä osaa arvostaa vasta, kun jokin paikka pettää. Toivottavasti sun selkävaivat helpottavat mahdollisimman pian :).

   Sulla on ollu kyllä kans jänniä aikoja, kun yhteishaut ja muut ollu meneillään. Mun piti ihan googlettaa toi tanssilukio, kun en ollu ennen kuullu (en oo etelästä päin ;). Vaikutti tosi siistiltä paikalta. Toivottavasti pääset sinne opiskelemaan!

   Mulla onkin jo uusi postaus tuloillaan ja nimenomaan tämän blogin puolelle. Kivaa kun luet tätä blogia <3

   Poista
 2. Mooi,
  en älynnyt että kirjotat tänne blogin puolelle vielä niin en oo hetkeen käyny kattomassa! Nyt sain luettua kaikki uudet tekstit. Hiphopista oli itelläkin hippasen ristiriitaisia tuntemuksia, kun kävin sitä viime kesänä kokeilemassa kesäjaksolla. Ope nauroi mun ojennetuille nilkoilleni ja "bounssin" löytäminen oli ihan hirmuvaikeeta. Jossain vaiheessa tuntia kuiteskin tykästyin siihen hiphop-maailman tietynlaiseen asenteeseen ja ns. munaan! :D Toi kansantanssi on itselleni kyllä vähän sellanen mysteeri vielä. Työkaverini mainitsi harrastavansa sitä, mutta ei hänkään oikeen osannut selittää sitä mulle. Siis mulle tulee mieleen vaan tanhuaminen sellasissa puna- tai siniraidillisissa kansallispuvuissa? Sitä se ilmeisesti EI kuitenkaan ole tän mun kaverini mukaan. Olisi kiva jos vaikka kijottaisit siitä vaikka jossain vaiheessa vähän enemmän? :)

  Meillä on kevätnäytösharkat kovassa vauhdissa, vitsi oon niin innoissani! Kevätnäytöksen teemanahan on nyt tuo netti/some, niin mun ehdottamani TINDER meni opella ja muilla ryhmäläisillä läpi ja meijän ryhmä esittää nyt sitte Tinder-baletin :'D

  VastaaPoista
 3. Niin ja piti vielä sanoa! Muaki hävettää mun blogini vanhemmat tekstit :DDD Mä itse aloitin bloggaamisen vähän silleen ujosti, että laitoin sen asetuksista sellaseen moodiin, että vaan sen eksaktin osoitteen tuntevat pääsi sitä lukemaan, eli käytännössä kaverit, muille se oli silleen salainen. Nii ne jutut on myös kirjotettu vähän siltä lähtökohdilta, että sitä ei lue muut kuin omat kaverini.. Jossain vaiheessa sitten kun blogini alkoi enemmän tai vähemmän tahattomasti muovautua tanssiblogiksi, ja huomasin että näitä tällaisiahan on muillakin, niin vaihdoin sen silleen kaikille näkyväksi. En kuitenkaan raaskinut poistaa niitä vanhoja tekstejä, nii siellä ne nyt vielä lymyilee :D Näin oleellisen asian takia piti tulla vielä uudestaan kommentoimaan!

  VastaaPoista