tiistai 2. kesäkuuta 2015

Uutta tanssin iloa

Kuva täältä
Täällä on selvitty tanssiväsymyksestä. Reilu viikko siinä meni, että tanssi alkoi taas tuntua hyvältä ajatukselta. Kuten viime postauksessa kerroin, alkoi loppukeväästä tanssiminen tuntua aika raskaalta. Meinasi se kuuluisa tanssin ilo hukkua kokonaan vaikka motivaation treenata oli aika korkealla. Lopputulos oli siis aika kehno eli nuutunut ja kulunut ylisuorittaja. Alkoi vain tanssi maistumaan tosi puulta.

No viikko kului ja mä jouduin pohtimaan omia asenteitani ja tavotteitani tanssin suhteen. Huomasin joutuneeni taas tilanteeseen, jossa asetan itselleni ihan liikaa paineita ja odotuksia. Tanssin ilo katoaa ja juttu menee suorittamiseksi. Jouduin toteamaan, että lopulta tanssin ainoastaan itselleni - en opettajilleni tai katsojillekaan. Sain tosi hyviä kommentteja viime postaukseen liittyen, suuri kiitos siis niistä! Useampikin kommentti koski postaukseni kohtaa, jossa kerroin aika tiukasta baletin opetuksestani. Mietin asiaa ja huomasin, että mulla on oikeastaan vain kaksi järkevää ratkaisua syksyn balettituntien kohdalla. Joko haen esitysryhmään ja treenaan balettia tosi tavoitteellisesti, tai sitten vaihdan toisen opettajan tunneille. Kallistun ehkä jälkimmäiseen vaihtoehtoon sillä baletin esittävän sijaan kiinnostaisi ehkä kuitenkin enemmän nykyään jazz.

Summa summarum arvoin kesätuntien ottamista pitkään ja hartaasti, mutta lopulta kesälukukausimaksuni maksoin ja raahauduin tunnille. Olin vielä ennen ensimmäistä jazztuntia kaupungilla kaverini kanssa ja arvoin jaksanko tunnille lähteä. Koko ajatus tuntui edelleen aika nihkeältä. No tunnollisena tanssijana tunnille kuitenkin raahauduin ja arvatkaas miten kävi. Puhkuin intoa koko loppu illan tunnin jälkeen! Ihanaa jazzia ja ihanaa tanssia! Opin yhden tunnin aikana vaikka kuinka paljon uusia juttuja ja en jaksa odottaa seuravaa tuntia.

Voi olla, että koko tanssiväsymys ei koskaan koskenutkaan muuta kuin balettia. Taisi olla liikaa paineita ja odotuksia itseltäni ja sitten vielä se opejuttu. Pari vuotta en olisi uskonut sanovani näin, mutta onneksi on olemassa myös muuta tanssia kuin balettia. Ja ihanaa, että taas tanssittaa! :)

P.s Kuva on vähän talvinen, mutta kuulin että loppuviikolla luvattiin LUMISADETTA! Tähän ei voi sanoa muutakuin oi niin ihana Suomen kesä..