lauantai 28. maaliskuuta 2015

Reikäiset trikoot

Kuvassa mun balettijalat parin vuoden takaa!
Tanssivarusteet ja lähinnä niiden toimivuus (miksi ei myös se, miltä ne näyttävät ;) ovat aika tärkeitä tanssijalle. Niistä olen joskus aikaisemminkin tänne blogiin kirjoittanut. Jazz treenit hutaisen vaikka millaisessa lookissa, mutta baletissa tietynlainen pukeutumista odotetaan. Tietty kaikki hifistely lämppävaatteissa ja muissa on sitten aina vain plussaa..

Syy siihen, miksi tätä postausta reikäisistä trikoista lähdin kirjoittamaan, on se että ne trikoot sattuvat olemaan reikäiset ja siis tosi reikäiset. Joskus tanssin alkuaikoina ostin kivoja balettipukuja, säärystimiä ja muita lämppäreitä tunneille. Ensimmäisten vuosien jälkeen en olekaan tanssivaatevarastoja täydentänyt lähes ollenkaan paitsi niillä pakollisilla tossuilla ja trikolla. Aluspuvun jouduin myös viime keväänä hankkimaan esiintymisiä varten.

Tänään kuitenkin heräsin siihen, että balettivaatteeni ovat aivan hirvittävässä kunnossa! Tosi kuluneita, venyneitä ja nyppyisiä. Ihan taatusti ne ovat kulutustavaraa ja olleet käytössä jo ainakin neljä vuotta. Vähän se hävettää, että sukkikset paljastaa enemmän kuin peittää niiden reikäisyyden vuoksi. Budjetti tanssiin on mulla tänä vuonna aika pieni eikä sillä paljon tanssivaatteita ostella.

No, tänään sitten tein vähän inventaariota tanssivaatehyllyni kohdalla ja katsoin, mitä sieltä oikeasti löytyy:

Balettipukuja 7kpl, shortseja 6kpl, villahaalari, kietaisuneule, harjoitushame, säärystimiä 5kpl, reikäisiä trikoita 5kpl, kärkitossut, pehmusteita 2kpl, pehmeät tossut.

perfect warmup clothes
Kuva täältä

Siis oikeasti.. Käsi sydämellä, kuka tarvii kuudet minishortsit? En minä ainakaan! Mitä edellisestä listauksesta huomaan on se, että en edes käytä noista vaatteista kaikkia. En siis tarvitse niitä ainakaan lisää hetkeen. Tai onhan se totta, että vaihtelu virkistää, mutta jotenkin sitä päätyy käyttämään vain niitä lemppareita treeneistä toiseen.. Joku vähän epämiellyttävä balettipuku päätyy päälle vain vahingossa, kun parhaat ovat pesussa tai kun on unohtanut, mikä niissä oikein olikaan vialla.
           
Tein siis Porselliin tänään budjettia uhmaten tilauksen ja tilasin uudet pehmusteet kärkitossuille (edelliset lentää suoraan roskiin!), pehmeät tossut ja valkoiset trikoot. Jos olisin oikein lähtenyt revittelemään olisin tilannut vielä uuden harjoitushameen jossakin kivassa värissä, mutta tällä kertaa pysyin järjissäni, vaikka vähän vaikeaa se oli.

Reikäiset trikoot tosin ovat käytössä tunnilla edelleen, sillä uudet menevät vain esityskäyttöön. Siellä ei reikäisissä sukkiksissa kehtaa pyörähdellä. Parsin kyllä vanhoja kasaan parilla ompeleella. Ehkä siitä olisi vähän hyötyä edes. Nyt reikäiset trikoot ovat siis huonosti kokoon kursitut trikoot hehe. Eikai huono sekään.. Onneksi kauhtunut balleriina look on meillä päin jopa vähän muotia ;). Mites teillä?