maanantai 14. joulukuuta 2015

Big ballet

Wayne Sleep in Channel 4's Big Ballet
Kuva täältä
Tulin äkkiä huikkaamaan erään balettiaiheisen sarjan, johon aiemmassa postauksessa viittasin. Sitä jo ehdittiinkin kaivata :). Kyseessä on Netflixistä (kurkkasin, niin löytyy myös Youtubesta) löytämäni sarja "Big Ballet", jossa tavallisesta ballerinamuotista poikkeavia henkilöitä otetaan mukaan projektiin - tarkoituksenaan treenata lyhyessä ajassa klassista balettia. Lopulta formaatti huipentuu Joutsenlammen esittämiseen oikealle yleisölle.

Pari sanaa haluaisin sanoa vielä tästä ohjelmasta. Juonipaljastuksia lupaan kuitenkin olla tekemättä! Formaatti perustuu siis siihen, että Royal balletin entinen solisti Wayne Sleep haluaa osoittaa, että isokokoiset henkilöt voivat tanssia klassista balettia siinä missä muutkin. Hieno juttu!

Jossain vaiheessa mulla kuitenkin kävi mielessä, että miksi ohjelmassa vauhkotaan osallistujien koosta niin paljon. Klassinen baletti on haastava laji amatööritanssijalle täysin koosta riippumatta. Varsinkin ohjelman alkupuolella tuli sellainen fiilis, että tanssijoiden koosta tehdään niin iso juttu, että tanssiminen jää ihan toissijaiseksi. Toisaalta tämä voi olla vaan mun mielipide... Jos sarjan katsotte, niin kommentoikaa ihmeessä mitä mieltä olette.

Mutta ihana hyvän mielen balettiaiheinen ohjelma on kuitenkin kyseessä. Mun mielestä oli tosi liikuttavaa nähdä, kuinka suuria unelmia ohjelmassa toteuttiin. Välillä itsekin liikutuin! Koe-esiintymiset ja harjoitusprosessi olivat mielenkiintoista katsottavaa. Suosittelen siis katsomaan:).

6 kommenttia:

 1. Itekin olen katsonut pienen pätkän tätä. Voisi katsoa loppuun, kun jos se Netflixistäkin löytyy. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on ihan hauskaa ajankulua :) !

   Poista
 2. Täytyy katsoa, jos se siellä YouTubessa on. Alkoi kiinnostamaan todella. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro sitten kommentit, kun saat katsotuksi! :)

   Poista
 3. En löytänyt Netflixistä :( Onko sulla se Hola-palvelu (tmv), millä voi katsoa kaikkien maiden Netflixiä? Suomalaisesta netflixistä ei meinaa ainakaan löytynyt. Ehkä mäkin katson youtubesta siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei totta hyvä pointti mulla taitaa olla just joku tollanen ohjelma päällä.. En tajunnukaan! No mutta onneks löytyy sieltä Youtubestakin :).

   Poista