maanantai 17. elokuuta 2015

Syksyn tanssilukkari

Chassé, Plié, Jeté, All Day. <3 Ballet. 
Kuva täältä
Sain syksyn tanssitunnit viimeinkin valittua ja sanotaankos, että hmm en nyt ihan tyytyväisyyttä puhku tuntivalintojen suhteen. Mutta näillä nyt mennään ainakin hetkisen aikaa. Vastaan tuli taas ylläri ylläri puute ajasta ja rahasta. Lisäksi lukujärjestyksessä meni niin monet tunnit päällekäin, että jouduin tehdä kompromisseja tuntien valinnoissa. Mun tanssiviikko näyttää syksyllä tältä:

Ma: Vapaa
Ti: Jazz (koreo)
Ke: Jazz (tekniikka)
To: Baletti (koreo + kärkitreeni)
Pe: Vapaa
La: Baletti (tekniikka)
Su: Vapaa

Eli tiedossa olisi kaksi tuntia jazzia ja kaksi balettia. Molemmissa lajeissa toinen tunti on keskittynyt koreografiaan ja toinen tekniikan hiomiseen. En malta odottaa, että pääsen tunneille kuulemaan, millaisiin projekteihin päästään mukaan ennen joulua. Jos edetään samoin kuin viime vuonna, ainakin yksi esitys on edessä ennen joulua. Se olisi tosi kivaa!

Mä vähän luulen, että en tällä treenimäärällä tule tanssikunnossa pysymään, joten nyt täytyisi keksiä vielä jokin kiva juttu oheistreeniksi. Sellainen itsenäinen lenkkeily tai jumppaus meinaa multa aina vähän muiden kiireiden takia jäädä. Pitäisi siis olla jotakin ohjattua ja sellaista johon on aina "pakko mennä". Onko kenelläkään mitään ideoita?

Tunnit alkavatkin tällä viikolla, joten arkirutiinithan ne sieltä palailevat kovaa kyytiä. Tavallaan haluisin vielä pysytellä kesäfiiliksissä niin pitkään kuin mahdollista, mutta syksyn tulokin jo vähän jännittää hyvällä tavalla.

Joko teidän tunnit ovat alkaneet? Onko teistä kiva palata takaisin arkirutiiniin?

12 kommenttia:

 1. Mä tykkään enemmän arjesta ja rutiineista. On heti paljon energisempi olo nyt, kun koulu on alkanut. Vielä muutama viikko ja pääsee tanssitunneillekin :).
  Tuohon en osaa kyllä paljon antaa neuvoa, mitä ottaisi tanssituntien lisäksi. Ehkä kannattaa katsoa, onko jollain liikuntakeskuksella tunteja, joista olisi apua juuri tanssiin. Vaikea kysymys :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä onnekas, jos oot arki-ihminen! :D Mulla elämä alkaa aina vasta vapaa-ajalla ja sillon kun saa irtautua arjesta. Olisi tosi hyvä opetella nauttimaan enemmän arjenkin iloista.

   Poista
 2. Itse harrastan tanssin (jazz, baletti, nykytanssi, street) ohella salitreeniä. Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salitreeni olisi kyllä kova sana.. Saisi vähän voimaa lihaksiin, mutta tanssi pitäisi myös notkeana! Mä olen aina ollut vaan vähän huono käymään salilla tai kynnys lähteä sinne on jotenkin suuri. Varmaan kun siellä ei ole koskaan oikein ole tullut käytyä niin on jotenkin oman mukavuusalueen ulkopuolella koko juttu. Pitäisi päästä alkukankeudesta eroon, niin olisi varmasti tosi kivaa treeniä. Ja sitä voi tehdä silloin kun itselle parhaiten sopii. :)

   Poista
 3. Saako kysyä, että minkä ikäinen olet ja kuinka kauan oot tanssinut? :) Oon ihan uusi lukija, niin en tiedä.

  Musta arjen paluu on oikeestaan ihan kiva juttu, ja tunnitkin alkoivat jo viime viikolla, tosin mulla alkoi jo heinäkuusta tanssit uudestaan. Mun lukkarissa on tänä vuonna (tai ainakin syksynä, koska meille tulee uusia tunteja keväällä, niin kuin varmaan moniin opistoihin/vastaaviin) 11 tuntia, saa nähdä miten pärjään, koska viime vuonna mulla oli 7h lukkarissa, ja ensimmäinen kerta, lukuunottamatta intensiivejä, kun on näin monta tuntia. :D
  Suosittelisin oheiseksi yogaa tai just tota salitreeniä, tai ryhmäliikuntatunteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siiiiis *arkeen paluu! :D

   Poista
  2. Moi Anonyymi :)

   Kiva, kun oot eksynyt tätä blogia lukemaan ja saa toki kysyä! Ikääni en ole blogissa kertonut, mutta tanssivuosia on noin viisi takana jos oikein näin äkkiseltään laskin. Lapsena tosin tanssin pari vuotta balettia, mutta niiltä vuosilta en oikein muista mitään..

   Apua vau 11 tuntia!!! Sä taidat viettää sitten kaikki illat tanssikoululla, mutta mikäpä siinä jos saa tehdä sitä mistä eniten nauttii. Treenaatko siis yhtä vai useita eri lajeja ja mikä on sun päälajisi? Olisi kiva kuulla sun tanssisyksystä enemmänkin, tuu ihmeessä kertomaan kuulumisia tänne blogiin tulevaisuudessakin! :)

   Poista
  3. Päälajina mulla on nykytanssi, ja sen lisäksi tanssin jazzia, lyrical jazzia ja balettia vapaaehtoisesti, mutta koska pääsin tänä vuonna kouluni ek-luokalle, pakollisena mulla on myös steppiä ja yksi hoppitunti. Noista en niinkään pidä, mutta kaipa niistäkin hyötyä on. :D

   Poista
 4. Ihanaa, että ilmoittelit ohjelmastasi tänne blogin puolelle! Itselläni on niin paljon tanssitreenejä, etten oikeen muuta ehdi/jaksa, mutta voisin kuvitella, että pilates voisi olla hyödyllistä. Itselläni lukkari näyttää jotakuinkin tältä:
  MAANANTAI
  Nykytanssi 90min

  TIISTAI
  (joka toinen tiistai) Showtanssi pienryhmä 45min
  Baletti 90min
  Showtanssi muodostelma 90min

  KESKIVIIKKO
  Baletti (Pointe-tunti) 75min

  TORSTAI:
  Nykytanssi 90min

  PERJANTAI
  Baletti 90min
  Showtanssi muodostelma 120min

  Ja lisäks olis tulossa yökouluja ja lisätreenejä viikonlopuille. :)
  Aika rankkaa ja jo nyt kipeänä ^^'
  Mutta joo, eiköhän paikkakuntasi yhdistyksillä ole jotain kehonhuoltotunteja tai jumppia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä ja monipuoliselta kuulostaa sun lukujärjestys! Tosin aika paljon aikaa sullakin menee tanssikoululla, mutta onhan se niin kivaa. Aika kiva, kun teillä on useampikin noita 90 min treenejä. Niissä ehtii päästä jo tosissaan treenaamisen makuun eikä tunti lopu heti kesken. Tsemppiä sulle treeneihin ja toivottavasti jo ehdit parantua! :)

   Poista
 5. Ilmoittauduin aikuisbalettiin ensi kertaa ja jännittää! Jos olisi varaa, ottaisin kyllä muutakin tanssia, mutta nyt pitää mennä kukkaron mukaan. Voisikohan tunnille laittaa muuten lyhyen trikoomekon (ylhäältä vartalonmyötäinen, joka levenee) ja legginsit?

  Minulla on myös 10-kerran kortti liikuntakeskukseen, jossa käyn vaihtelevasti jumpassa, tanssillisessa jumpassa tai pilateksessa. Mites jotain sellaista? Se on myös aika joustava tapa aikataulujen suhteen, että voi mennä silloin, kun on sopiva rako.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivaa, että ilmoittauduit aikuisbalettiin. Toivottavasti tykkäät lajista! :) Ehkä myöhemmin on mahdollisuus muihinkin tunteihin, mutta kiva että pääsit nyt aloittamaan edes tällä yhdellä. Yhdellä tunnilla pääsee varmasti jo hyvin alkuun.

   Tuo sun asu kuulostaa mun mielestä oikein hyvältä asulta aikuisbalettiin. Hyvä asu on sellainen, jolla on kiva olla ja jossa tuntee itsensä varmaksi. Ja toisaalta ope pystyy taas näkemään helposti kropan linjaukset. Ainiin ja tärkeä juttu on, että muistaa ottaa sukat mukaan (jos et vielä tossuja halua hankkia). Ilman sukkia balettia voi olla vähän hankalaa treenata.

   Jumppa tai pilates olisi varmaan ihan just hyvää ja sopivaa oheistreeniä. Itse asiassa päädyinkin ottamaan juuri tuollaisen syksyn ajan voimassa olevan kortin erääseen liikuntakeskukseen. Kiitti vinkistä! :)

   Poista