maanantai 11. toukokuuta 2015

Mitä mukaan näytökseen?


Ajattelin tehdä tämän postauksen jutuista, joita kannattaa (ainakin) ottaa mukaan näytökseen. Lisäksi kirjoittelen mieleen tulevia vinkkejä näytösvalmisteluihin liittyen. Tuossa ylhäällä olevasta kuvasta näkee suloisena sekamelskana kaiken sen, mitä yleensä mukaani otan. Sullon yleensä kaikki tavarat isoon urheilukassiin sen sijaan että raahaisin mukanani montaa pientä pussukkaa. Kerron seuraavaksi vähän tarkemmin esityskamoistani.


Kuvassa siis tossuni, joita esityksissä tarvitsen. Pehmeät, kärkkärit ja päkiätossut jazziin. Tsekkaan pehmeiden tossujen kunnon ennen esityksiä ja arvioin voiko niillä vielä mennä lavalle. Jos varpaat vilkkuvat tossusta, en itse enää käyttäisi tossuja esityskäyttöön (treeneissä tietty joo). Ennen esitystä tarkastan aina, että tossujen nauhojen ompeleet ovat vielä tiukasti kiinni. Kärkkäreiden pehmusteet on myös super tärkeää muistaa ottaa mukaan! Huomaa, että esityksessä tossujen nauhat eivät saa repsottaa. Meidän ope varmaan kuristaisi meidät, jos näkisi kärkitossujen rusettien heiluvan. Jos tarve vaatii, ompele nauhojen solmukohta parilla ompeleella.

Vinkki! Kannattaa ottaa jotkut sukat mukaan, jotka voi sujauttaa kärkkäreiden tai pehmeiden tossujen päälle ennen esitystä. Esityspaikoilla on usein tosi kylmät ja likaiset lattiat. Sukkien kanssa tossut pysyvät puhtaina ja jalat lämpiminä.


Esitykseen pitää ottaa mukaan ihmeen paljon kaikenlaista pikkutavaraa. Kuvassa siis deodorantti, pienet sakset, hiuslakka, särkylääkettä, ompelutarvikkeet (+hakaneuloja), teippiä ja hiustarvikkeet.

Hiusjuttuja otan mukaan nutturaverkon tai pari, hiuslakkaa, pinnejä, ponnareita ja kamman. Joskus tarvitaan myös kiharrinta. Yritän aina käyttää hajusteetonta lakkaa, sillä pukuhuoneessa meinaa tukehtua siihen lakan hajuun jos esimerkiksi 20 tanssijaa suihkuttelee lakkaa hiuksiinsa. Yleensä teen kampauksen ainakin alustavasti kotona valmiiksi. Jos näytöksessä on mukana useassa eri numerossa, on pakko tehdä nopeita kampausvaihtoja ja siihen kannattaa kysyä kaveria avuksi jo etukäteen.

Ompelutarvikkeet ja pienet sakset ovat myös tärkeitä, sillä koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Olen vähän sellainen varautuja ja tanssikaverit aina naureskelevat, että hei Marialta varmasti löytyy kaikkea. Mutta mun ompelutarvikkeilla ja hakaneuloilla on kurottu kokoon monenlaisia asuja ja paikkailtu ylläreitä ;).


Eväitä on tosi tärkeää ottaa mukaan näytöksiin. Varsinkin, jos päivä venyy yhtään pitkäksi. Itse suosin helppoja eväitä kuten välipalapatukoita, pilttejä ja hedelmiä. Kuvasta puuttuu juomapullo, jota ilman en näytökseen lähtisi!


Kuvassa on ihan perus treenivaatteet. Sukkikset vaan puuttuu kuvasta. Ennen näytöksiä saattaa olla lämppätunteja tai kenraaleja ilman esiintymisvaatteita. Silloin on kiva olla ihan kunnon treenivaatteissa vaikka farkkujen sijaan.

En kuvannut esiintymisvaatteitani, sillä suurin osa niistä on vielä tanssikoulullani. Aivan kuten kampauksen kanssa, myös vaatteiden vaihtoon kannattaa pyytää kaveri avuksi, jos näytöksessä on nopeita vaatevaihdoksia.


Tässä siis ne paljon puhutut trikoot ja ehjät sellaiset! Opettajan kanssa sovitaan, että minkä värisiä trikoita milloinkin käytetään. Tänä vuonna meillä on kummassakin nämä perus valkoiset. Mutta esimerkiksi viime vuonna esiinnyimme ihon värisissä trikoissa. Lisäksi ei taida olla ihan sama onko lavalla pinkit vai valkoiset sukkikset. Kerran nimittäin balettityttöjen kanssa todettiin se, että trikoiden sävyt todella erottuvat lavalta..


Tämä epämääräisessä läjässä on mun lämppävaatteita. Kuvassa siis villahaalarit, pitkähihainen paita, pitkät säärystimet ja villasukat. Menen teatterille yleensä valmiiks sukkiksiin ja peruspukuun pukeutuneena ja siihen päälle kerrostan rentoja lämpävaatteita.


Kurttuinen aluspuku. Must have puku esiintyjälle. Kannattaa ennen esityksiä hieman suunnitella, mitä esiintymisvaatteiden alle laittaa. Silloin itsellä on kiva olo esiintyä ja lavalla ei tule vilauteltua. Itse käytän aluspuvun alla vielä ihon värisiä perusliivejä.Peili! Otan aina oman peilin mukaan, sillä samassa pukuhuoneessa saattaa olla vain yksi pieni peili, jonka edessä kaikki tunneksivat. Helpottaa omaa ja myös muiden laittautumista siis mukavasti.

Meikkejäni en kuvannut, mutta yleensä otan mukaan perusmeikit ja tekoripset (+ripsiliima) jos tarvitaan. Lavameikki saa olla tumma. Yleensä varjostetaan luomet tummalla luomavärillä ja tehdään aika näyttävät rajaukset. Huulille tulee yleensä punainen huulipuna ja poskipunaa saa myöskin käyttää aika reilusti. Itse olen tottunut tekemään ainakin meikkipohjan jo valmiiksi kotona, niin esiintymispaikalla ei ole niin paljon stressiä meikkaamisesta enää. Joskus teen koko meikin valmiiksi kotona.

Siinäpä siis juttuja, joita esitykseen otan mukaan. Toivottavasti en unohtanut mitään oleellista. Pakkaan siis laukun yleensä valmiiksi jo illalla ja teen usein myös listan asioista, jotka pakkaan. Olen aika lahopää joskus, niin eipähän pääse asiat unohtumaan!

Näyttääkö teidän esiintymislaukkunne sisältö suunnilleen samalta? :)

10 kommenttia:

 1. Tämä oli just sellainen postaus mitä oon etsinyt! Nyt osaan ainakin varautua kaikkeen, Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla että oli hyötyä! :)

   Poista
 2. Kaiholla muistelen niitä aikoja, kun piti muistaa ainoastaan omat tavarat mukaan näytökseen. Nyt pitää muistaa monen ryhmän tavarat näin opettajana ja yrittää varautua kaikenlaisiin katastrofeihin! Pitäisiköhän tehdä oma listaus omaan blogiin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihan varmasti, kun näissä omissakin kamoissa on muistettavaa.. :D

   Poista
 3. Kaiholla muistelen niitä aikoja, kun piti muistaa ainoastaan omat tavarat mukaan näytökseen. Nyt pitää muistaa monen ryhmän tavarat näin opettajana ja yrittää varautua kaikenlaisiin katastrofeihin! Pitäisiköhän tehdä oma listaus omaan blogiin? :D

  VastaaPoista
 4. Mä olen kans kaikki-mukaan-kaiken-varalta -pakkaaja ja esiintyjä :D
  Noiden mainittujen tavaroiden lisäksi kuljetan mukana useampaa lämppävaatetta, kirjaa, kyniä, paperia, rennietä, kofeiinitabletteja, kahta eri särkylääkettä, pastilleja... oikeesti mun treenilaukku on niin täyteen ahdattu, että mua hävettää liikkua se olalla. Muilla on vain tarpeellinen, mulla on tarpeellinen + kaiken varalta -tavarat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä hyvältä, mutta hei eihän sitä koskaan voi tietää mitä tapahtuu! ;)

   Poista
 5. Mä olen kanssa näytöksissä liikkeellä normaalia treenikassia isomman laukun kanssa. Tavaralista on suurinpiirtein samanlainen, joskin sukkien sijaan mulla on mukana Blochin toppatöppöset; kylmillä liukkailla kivilattioilla ne ovat täydelliset.

  Kovia tossuja on mukana yleensä vähintään kaksi paria siltä varalta, että jotain sattuisi. Ja joskus olen vaihtanut tossut ihan muutenkin tanssien välillä, kun jokin tanssi on ollut parempi tehdä pehmeämmällä parilla kuin toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi nuo toppatöppöset on ihanat! Monilla tanssikavereilla on sellaiset ja näyttävät niin ihanan lämpimiltä. :)

   Ihan totta, olisi hyvä olla useemmat tossut matkassa.. Mä lähdin riskillä yksillä tossuilla liikkeelle, kun tällä hetkellä omistan vain yhden parin. Mutta onneksi tossut kestivät koko näytöksen.

   Poista
 6. Haha, sä olitkin kirjoittanut samankaltaisen postauksen kuin minä. :) Olin ihan unohtanut blogisi, mutta onneksi kommentoit omaani, niin tulin takaisin lukemaan tätä.

  VastaaPoista