maanantai 27. huhtikuuta 2015

Treeniviikko

Kuva täältä
Ajattelin kirjoittaa hieman, mitä tällä hetkellä tehdään tanssitunneilla. Eli käytännössä siis tanssituntieni sisältöjä. Alkukeväästä tunnit painottuivat tekniikan treenaamiseen, mutta tulevien näytösten vuoksi tunneilla tehdään nyt vähän sitä mitä ehditään ja lopputunnit menevät aina näytöstreeneihin. Olen keväällä mukana kolmessa eri esityksessä eli klassisessa baletissa corps de balletissa, nykybaletissa ja jazzissa. Nuo kolme näytöstä riittävät minulle tänä vuonna ihan hyvin ja kiva, että kaikki esitykset ovat keskenään niin erilaisia. Tässä siis mun tanssiviikko tältä viikolta:

Maanantai: Baletti 90min.
Tällä tunnilla ei keskitytä niinkään tekniikan hiomiseen vaan näytöstreeneihin ja kärkitossutreeniin.
 • tankosarjat
 • nilkkalämppä keskilattialla
 • kärjillä pas de bourreet ja piruetteja diagonaalissa
 • grand allegro
 • näytöstreeniä
Tiistai: Vapaa

Keskiviikko: Jazz 75min.
 • lämppä keskilattialla
 • nilkkatekniikka, venyttelyä
 • diagonaalissa piruetteja ja nopeita liikkuvia sarjoja
 • näytöstreeniä
Baletti 90min
 • lyhyet tankosarjat
 • kärkitreeni
 • grand allegro
 •  näytöstreeniä...
Torstai: Vapaa

Perjantai: Nykytanssi 60min
 • lämmittelyä lattian poikki kävellen eri tyyleillä 
 • paljon liikkuvia sarjoja keskilattialla
 • swingejä lattialla
 • improa
 • koreografiaa (ei näytöstä tulossa)
Baletti 90min + 30min
 • omaa lämmittelyä ja venyttelyä
 •  corps de ballet näytöstreenit
 • perus balettitunti (tanko, venyttelyä, tendut ja adage keskilattialla, piruetit diagonaalissa, pikkuhypyt, esim. piruetteja keskilattialla tai muita liikkuvia sarjoja)
 • näytösten kertailua
 • kärkitekniikka 30min (tankosarjat, keskilattialla, piruetit diagonaalissa, port de bras pitkän kaavan mukaan, bourree, reverance)

Suunnilleen tälläistä ollaan treenattu viime viikoilla. Sanotaanko, että keskiviikko ja perjantai ovat aika raskaita treenipäiviä. Joskus jo ensimmäisen tunnin jälkeen olisin ihan valmis lähtemään kotiin, mutta treeniä treeniä ja treeniä. Illalla on tosin aina hyvä olo treenien ja venytysten jälkeen!

Millasia treeniviikkoja teillä on näin loppukeväästä?

8 kommenttia:

 1. Viimeisimmät viikot:
  MAANANTAI
  Nykytanssi 90 min
  - lämppäsarja
  - rullaukset, pliet, tendut, keskilattiapiruetit
  - Digis
  - Loppusarjat

  TIISTAI
  Baletti 75 min
  - Joka toinen tankosarja
  - Esitystä
  Showtanssi 75 min
  - Lämppäsarja
  - Isolationit, pliet, tendut ja kaikkien vihaama lihaskunto
  - Esitystä

  KESKIVIIKKO
  Showtanssi 75 min
  - lämppä
  - Esitystä
  Baletti (Pointe-tunti) 75 min
  - Tanko kärkitossuilla
  - Keskilattia kärkitossuilla
  - Variaatioita (yllätys, kärkitossuilla)

  TORSTAI
  nykytanssi 90 min
  - Lämppä
  - Esitystä

  PERJANTAI
  Baletti 75 min
  - 3-4 ensimmäistä tankosarja
  - Esitystä
  Showtanssi 75 min
  - lämmitellään esityksen loppusarjalla
  - Esitystä

  Sitten viikonloppujen ekstratreeneissä tehdään aina pelkkää esitystä. Eli aika paljon esitystoimintaa meillä. :D Tänä keskiviikkona Jumboon esiintymään tanssinpäivänä. Meidät valittiin sinne kahdella ryhmällä tanssikatselmus Stoorin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sun viikko kuulostaa aika täydeltä! Laskinko oikeen, että käyt kahdeksalla tunnilla yhteensä? Vautsi! Siinä pääsee ainakin treenaamaan kunnolla.

   Aika samalta kuulostaa tuo, että sarjoja skippailaan kevätnäytösten takia. Onhan se ihan ymmärrettävää, että saadaan hiottua esitykset lavakuntoon.. :)

   Poista
  2. Juu, kahdeksan treenituntia + ekstrat ;)

   Poista
  3. Juu, kahdeksan treenituntia + ekstrat ;)

   Poista
 2. Voi ihana, kolmesti viikossa balettia <3 Saanko kysyä, että paljon sun tanssiopiston lukuvuosimaksu on? Ei ole pakko vastata jos tuntuu liian ahistavalta asialta :D Mä olen suunnitellut, että ensi lukuvuonna ottaisin balettia 2xviikko, jolloin siitä tulisi n. 500e/vuosi. Jos mulla olisi rajattomat varat, niin mun unelmaviikkoni olis tällainen: balettia 2-3 kertaa viikossa ja 2 kertaa viikossa pilatesta tai jonkinlaista joogaa. Ehkä sitten kun olen iso ja rikas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole Maria, mutta ajattelin kuitenkin vastata josko auttaisi sinua. Mulla on tosiaan 3 x 90 min balettia viikossa, ja lukukausimaksu on 2 x 192€, eli vuodessa hieman alle 800€. Summa on aika kamala etenkin sellaisen opiskelijan näkökulmasta, joka elelee Kelan tuilla :/

   Poista
  2. Huuuuuiiiiiii o_o Tämän lukuvuoden (eli tää on nyt ollut mun eka vuos) mun äitini on sponssannut mulle, mut jatkossa ajattelin maksaa itse. Olenhan sentään jo aika iso ja naimisissakin. Mulla on säästötilillä sellainen ''pahan päivän hätävara'', jota olen nyt opiskeluajan säästellyt, että jos jotain sattuu. Nyt mulla on opintoja jäljellä enää 2v, joista viimesen puolen vuoden vietän palkallisessa harjoittelussa, nii olenkin nyt ajatellut että kun tässä aletaan loppusuoralla olla, niin ehkä voisin käyttää tota hätävaraani hiukan avokätisemmin. Siksi nyt olenki oikein ''törsännyt'' ja hankin noi esiintymisvaatteet, joista mainitsinkin viime postauksessani, ja tosiaan ensi vuonna olis sitten balettia 2 kertaa viikossa. Lisäksi ajattelin ottaa myös kesälle tanssitunteja. Mut joo menee ehkä sivuraiteille....

   Poista
  3. Joo kolme kertaa viikossa on ihanaa, mutta tuntuu silti aivan liian vähältä. Mutta pitää riemuita edes noista kolmesta! :)

   Käyn tosiaan kahdessa eri tanssikoulussa, joten se tekee tanssimisesta vähän kalliimpaa vielä.. Maksan siis tällä hetkellä n. 400e / lukukausi. Yhteensä siis tuota 800e luokkaa vuodessa, mitä Heidikin tuolla aiemmin kertoi. On se kallista hommaa, mutta olen ajatellut että on tanssi kuitenkin sen arvoista. Tanssi tekee niin hyvää fyysiselle ja henkiselle kunnolle. Kerran kaverille päivittelin tanssimaksuja ja kaveri sanoi hauskasti, että tavallaan se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Siis kun panostaa omaan hyvinvointiin :) Ihan hauska ajatus!

   Mäkin ajattelin, että kesätunneille olisi ihanaa mennä.. Tosin meidän tanssikoulussa kesätunnit eivät ole ihan samaa tasoa kuin lukuvuoden aikana.. Siksi mietin pitäisikö säästää kesätuntien rahat sittenkin ensi syksyyn ja reippailla (ilmaisilla!) lenkkipoluilla ;). Hmm.. Vielä on hetki aikaa miettiä. Onko teidän tanssikoulussa hyvän tasoista kesäopetusta?

   Poista