perjantai 24. huhtikuuta 2015

Jänniä aikoja!

Kuva täältä
Postilaatikkoon kolahti kutsu tanssin koulutusohjelman Tanssialan perustutkinnon pääsykokeeseen Rovaniemelle. Siellä painotuksena on kansantanssi ja tukevina tanssilajeina baletti ja nykytanssi. Ihan sairaan jännää iiik! En nyt vielä ole ihan täysin varma olenko lähdössä, sillä matkustamiseen menisi tovi. Mutta olisikohan se sen arvoista? :) Toisaalta en haluaisi päästää tätä tilaisuutta menemään, sillä se voi olla ainutkertainen. Ainut asia, mikä on varma, on että vielä ensi vuonna en koulua pystyisi aloittamaan. Tietääkö kukaan voiko toisen asteen koulupaikkaa ottaa vastaan ja siirtää vuodella sen aloittamista?


No, pääsykoepäivänä olisi tiedossa tanssitunteja, ilmaisutaitoa, haastattelu ja musiikkikoe (jossa esitetään myös etukäteen harjoiteltu lauluesitys). Tanssitunnista ei kerrottu mitä lajia se edustaa. Apua, jos tunnilla täytyykin vetää streettiä ja hiphoppia. Musiikkikokeesta en ole kovin huolissani, sillä musiikkia ja laulua on tullut harrastettua pienestä pitäen. Ilmaisutaitokin vähän jännittää. Kirjeessä luki, että tiedossa on revittelyä ja heittäytymistä. Hauskaa kun kutsussa luki, että ota mukaan kunnolliset tanssijalkineet. Mulla ei ole kuin balettitossut, mutta hei niillä mennään!

Kokemuksen kannalta pääsykoe olisi varmasti aivan mahtava. Tosin uskon, että mahdollisuuteni sisään pääsyyn olisivat minimaaliset. Toisaalta aina pitää yrittää ja uskoa itseensä.

Mulla on viikonlopun verran tässä aikaa pyöritellä, että lähdenkö kokeilemaan. Mitäs mieltä te olette? Entä onko kukaan muu lähdössä tanssin pääsykokeisiin tänä keväänä? Entä onko kukaan lähdössä pääsykokeisiin Rovaniemelle?

5 kommenttia:

 1. Hei! Kuinka vanha olet ja minkä ikäisenä aloitit baletin? Voiko 16-vuotias aloittaa baletin jos on pienenä sitä harrastanut. Jouduin lopettamaan baletin tietyistä syistä 11v. Nyt välissä olen harrastanut muita lajeja. Olen notkea, luonnostaan erittäin hyvä nilkan ojennus, mutta huono aukikierto (onko mahdollista venyttelemällä saada 180 asteen aukikierron?) ja minulla on balleriinoihin verrattuna paksut reidet. Haluaisin ammattitanssijaksi, ehkä jopa ballerinaksi.

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Voi tietenkin aloittaa baletin! Balettia voi aloittaa treenaamaan ihan minkä ikäisenä vain. Monilla tanssikouluilla tarjotaan baletin alkeita myös nuorille ja aikuisille. Aikuisbaletista aloitin itsekin tanssimisen ja siirryin sieltä nuorten ryhmiin treenaamaan hieman tavoitteellisemmin. Aluksi voi hieman turhauttaa, kun tunnilla tulee niin paljon uusia asioita ja joutuu treenaamaan kahta kovemmin saadakseen muut ikäisensä kiinni. Mutta olen sitä mieltä, että kovalla treenillä voi saavuttaa vaikka mitä. Muiden lajien harrastamisestakin on varmasti tosi paljon hyötyä.

  Aukikierron suuruus lähtee lonkkanivelten venyvyydestä ja on näin ollen aika yksilöllinen juttu. En siis osaa sanoa pystytkö 180 asteen aukikiertoa saavuttamaan. Omalla balettitunnilla harvalla tanssijalla aukikierto on 180 astetta on ja se on ihan ok. Aukikierto kehittyy tanssiessa kun lihakset vahvistuvat ja venyvyys lisääntyy. Vaikka 180 asteen aukikierto on baletissa se ideaali, ei siitä mielestäni kannata huolehtia (eikä ainakaan pakottaa jalkojaan liian suureen aukikiertoon).

  Tanssijan koko on toinen juttu, josta ei kannata olla huolissaan. Meidän tunnilla on tosi eri kokoisia ja mallisia tyttöjä ja joidenkin reidet ovat hoikemmat kuin toisten. Sillä ei tanssimisen kanssa ole mitään merkitystä.

  Ammattitanssijan ammattiin tarvitaan motivoitunutta ja pitkäjänteistä usean vuoden treeniä monipuolisesti eri tanssilajeista. Eli ei muuta kuin treenaamaan. Toivottavasti pääset mukaan kaupunkisi balettitunneille mahdollisimman pian. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 3. Kysy suoraan koulusta, voiko aloitusta lykätä. :)

  Jos sinulla on mahdollisuus lähteä pääsykokeisiin, niin mielestäni kannattaa mennä. Ainakin saat uusia kokemuksia, vaikka et sisälle pääsisikään. Pääsykokeissa ei kannata liikaa stressata siitä, mitä on luvassa. Ei kukaan oletakaan sinun osaavan kaikkea, lähinnä siellä katsotaan motivaatiota ja valmiuksia alalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta :) ! Kävin tosiaan kokeet katsomassa ja kirjoittelen niistä lähiaikoina.. Olihan se jännä paikka, mutta aivan kuten sanoit, ihan mahtava uusi kokemus!

   Poista
 4. Kysy suoraan koulusta, voiko aloitusta lykätä. :)

  Jos sinulla on mahdollisuus lähteä pääsykokeisiin, niin mielestäni kannattaa mennä. Ainakin saat uusia kokemuksia, vaikka et sisälle pääsisikään. Pääsykokeissa ei kannata liikaa stressata siitä, mitä on luvassa. Ei kukaan oletakaan sinun osaavan kaikkea, lähinnä siellä katsotaan motivaatiota ja valmiuksia alalle.

  VastaaPoista