lauantai 28. maaliskuuta 2015

Reikäiset trikoot

Kuvassa mun balettijalat parin vuoden takaa!
Tanssivarusteet ja lähinnä niiden toimivuus (miksi ei myös se, miltä ne näyttävät ;) ovat aika tärkeitä tanssijalle. Niistä olen joskus aikaisemminkin tänne blogiin kirjoittanut. Jazz treenit hutaisen vaikka millaisessa lookissa, mutta baletissa tietynlainen pukeutumista odotetaan. Tietty kaikki hifistely lämppävaatteissa ja muissa on sitten aina vain plussaa..

Syy siihen, miksi tätä postausta reikäisistä trikoista lähdin kirjoittamaan, on se että ne trikoot sattuvat olemaan reikäiset ja siis tosi reikäiset. Joskus tanssin alkuaikoina ostin kivoja balettipukuja, säärystimiä ja muita lämppäreitä tunneille. Ensimmäisten vuosien jälkeen en olekaan tanssivaatevarastoja täydentänyt lähes ollenkaan paitsi niillä pakollisilla tossuilla ja trikolla. Aluspuvun jouduin myös viime keväänä hankkimaan esiintymisiä varten.

Tänään kuitenkin heräsin siihen, että balettivaatteeni ovat aivan hirvittävässä kunnossa! Tosi kuluneita, venyneitä ja nyppyisiä. Ihan taatusti ne ovat kulutustavaraa ja olleet käytössä jo ainakin neljä vuotta. Vähän se hävettää, että sukkikset paljastaa enemmän kuin peittää niiden reikäisyyden vuoksi. Budjetti tanssiin on mulla tänä vuonna aika pieni eikä sillä paljon tanssivaatteita ostella.

No, tänään sitten tein vähän inventaariota tanssivaatehyllyni kohdalla ja katsoin, mitä sieltä oikeasti löytyy:

Balettipukuja 7kpl, shortseja 6kpl, villahaalari, kietaisuneule, harjoitushame, säärystimiä 5kpl, reikäisiä trikoita 5kpl, kärkitossut, pehmusteita 2kpl, pehmeät tossut.

perfect warmup clothes
Kuva täältä

Siis oikeasti.. Käsi sydämellä, kuka tarvii kuudet minishortsit? En minä ainakaan! Mitä edellisestä listauksesta huomaan on se, että en edes käytä noista vaatteista kaikkia. En siis tarvitse niitä ainakaan lisää hetkeen. Tai onhan se totta, että vaihtelu virkistää, mutta jotenkin sitä päätyy käyttämään vain niitä lemppareita treeneistä toiseen.. Joku vähän epämiellyttävä balettipuku päätyy päälle vain vahingossa, kun parhaat ovat pesussa tai kun on unohtanut, mikä niissä oikein olikaan vialla.
           
Tein siis Porselliin tänään budjettia uhmaten tilauksen ja tilasin uudet pehmusteet kärkitossuille (edelliset lentää suoraan roskiin!), pehmeät tossut ja valkoiset trikoot. Jos olisin oikein lähtenyt revittelemään olisin tilannut vielä uuden harjoitushameen jossakin kivassa värissä, mutta tällä kertaa pysyin järjissäni, vaikka vähän vaikeaa se oli.

Reikäiset trikoot tosin ovat käytössä tunnilla edelleen, sillä uudet menevät vain esityskäyttöön. Siellä ei reikäisissä sukkiksissa kehtaa pyörähdellä. Parsin kyllä vanhoja kasaan parilla ompeleella. Ehkä siitä olisi vähän hyötyä edes. Nyt reikäiset trikoot ovat siis huonosti kokoon kursitut trikoot hehe. Eikai huono sekään.. Onneksi kauhtunut balleriina look on meillä päin jopa vähän muotia ;). Mites teillä?

6 kommenttia:

 1. Heheh, mä oon tullut pkkuhiljaa siihen tulokseen että pieni kauhtueisuus on must tässä genressä. TOssuja ei uusita ekojen reikien ilmestyttyä, eikä sukkiksia uusita vaikka niiden väri on kaukana alupeiräisestä ja lähempää epämääräistä harmaata. Varusteita käytetään nii kauan kun ne päällä vaan pysyvät ;) Ei voi jotua vaan siitä että ei olisi rahaa ostaa uusia, tässä on pakko olla jotain muutakin takana! Jotain kollektiivista ideologiaa, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, nimenomaan ;) Taidat olla ihan ytimessä.

   Toisaalta on ne tietyt tilanteet milloin kuuluu näyttää viimeisen päälle huolitellulta (ainakin lavalla) mutta perus tunnilla lämppävaatteiden kauhtuneisuus ah onhan siinä nyt sitä jotain..

   Taidankin mennä seuraaviin treeneihin pää pystyssä reikäisissä trikoissani. Onhan ne aika coolit! ;) Kenenkään ei tarvii tietää, että tällä kertaa reikäset trikoot onkin kiinni siitä, että budjetti ei antanut periksi ostaa uusia..

   Poista
 2. Juuri näin! Reiät kertoo vaan siitä että on tehty kovasti hommia, et on päästy tähä pisteeseen asti ;)

  VastaaPoista
 3. Oi, ne villahaalarit saa olla oikein nyppyiset ja kulahtaneet ja mitä enemmän ne roikkuu, niin sitä parempi :D Huomaan aina kesken tankosarjaa, että ohups, mun haalarit ovat vähän valahtaneet, kun haaraosa roikkuu puolivälissä reisiä ihan tuhannen rutussa... :'D
  Mä oon siitä ihmeissäni, että mun trikoot ovat pysyneet ehjinä! Ainoastaan Piruetin trikoissa on ollut silmäpakoa, jonka takia tuli iso reikä kantapäähän. Kun rupesi niiden trikoiden toinen pohja-aukko laajenemaan uhkaavasti sen kantapään reiän takia, oli pakko hankkia uudet tilalle. Muuten olisi tullut koko jalkaterä sieltä trikoosta ulos...
  Ja entäs sitten pehmeät tossut? Pohjistaan mustat, ja sisäpohjat ovat irronneet aikapäiviä sitten ja menneet niin möykkyiseksi, että välillä tympii. Mutta kun ne ovat niin katu-uskottavan näköiset, niillä on tehty töitä. Enkä kyllä vaihda ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Mä näin joskus jossakin videossa, että yksi ballerina solmi venyneet villahousut vaan irrallisella kuminauhalla vyötärölle kiinni. Ja hyvin näytti toimivan! Keinoja on siis monia :D

   Oho, minkäs merkkisiä trikoita käytät? Voihan niissä olla eroja myös merkeittän, että toiset on esim. kestävämpiä kuin toiset merkit.

   Oon samaa mieltä, että pehmeät tossut saa olla käytössä niin kauan kunnes on pakko vaihtaa. Mitäpä niitä turhaan vaihtamaan, jos tanssia vielä pystyy. Silloin vain kun on paikannut/teipannut tarpeeksi monta kertaa ja varpaat meinaa tulla siitä huolimatta tossusta läpi, niin menee vaihtoon. Oon nimittäin huomannut, että rikkinäiset tossut aiheuttaa silmäpakoja myös trikoisiin varpaiden kohdalle.. Tää on tätä! :D

   Poista
  2. Mä oon käyttänyt paljon Sanshan trikoita, ja nyt on menossa Intermezzon ihan perus valkoiset trikoot. Alkuviikosta laittoin Porsellille tilausta, ja tilasin sieltä Capezion ballet pink -sävyiset trikoot, sillä etsin sellaisia trikoita, jotka eivät ole valkoiset mutta ei sellaiset lohenvärisetkään, vaan hyvin pitkälti ihonväriset..

   Poista