lauantai 17. toukokuuta 2014

Aurinko paistaa ja mä vaan tanssin!

Kuva täältä
Ihana sää! Kysynpähän vaan, että miksi ihmeessä istuskelen sisällä tietokoneen äärellä kun aurinko paistaa noin ihanasti.. Mutta kesää kohti ollaan menossa ja näitä ihania päiviä tulee vielä moniamonia lisää (jeejeejee!). Voisko olla ihanampaa? Kesä kyllä tietää tanssituntien loppumista. Tänä vuonna aion tanssi läpi kesän ainakin kerran viikossa. Tai sellaiset suunnitelmat tällä hetkellä on, mutta katsotaan nyt vielä miten käy. Kevätnäytös on ihan juuri ja paljon sitä varten ollaan treenattukin. Mä loppujen lopuksi en tehnyt päättötyötä vielä. Tuli sellainen olo, että en oo yhtään valmis siihen vielä. Tein kuitenkin elämäni ensimmäisen kokonaisen kolme minuuttia kestävän koreon ja se esitetään nyt kevätjuhlassa. Itsekin siinä tanssin siis tanssijana mukana. Rakastan meidän tanssikoulua, kun siellä on niin paljon mahdollisuuksia! Kaikkeen luovaan ja uuteen kannustetaan. Ja ehkä mikä hienointa, niin opet oikeasti arvostaa oppilaitten tekemisiä.
Kuva täältä
Saatiin ensi vuoden lukkarit ja en olisi voinut toivoa parempaa. Pääsin juuri niihin ryhmiin, mihin toivoinkin pääseväni. Vaikka alkukevät alkoi ikävästä opeongelmien takia, niin nyt tuntuu että hyvin menee. Konsastakin on tullut jo melkein toinen koti lähes päivittäisten koreotreenien takia. On ollut kivaa tutustua uusiin opettajiin ja muukin henkilökunta on alkanut tulla tutuksi. Nyt tietää kenelle soittaa, kun tarvii lainata tutua johonkin esitykseen tai kuka vastaa musiikista esityksissä.

Jotenkin tuntuu, että olen saanut tasapainoon myös omat tanssiin kohdistuvat tavoitteeni ja vaatimukseni. Ja toisaalta osaan suhteuttaa niitä paremmin myös opettajien asettamiin vaatimuksiin. Näitä juttujahan mä tässä koko vuoden olen kriiseillyt, jos joku sen on osannut rivien välistä lukea. Mä tanssin niin hyvin kun osaan ja treenaan niin paljon kuin jaksan. Mä nautin tanssista ja kaikista mahdollisuuksista, mitä sen kautta aukeaa. En tiedä oonko tarpeeks hyvä, treenaanko tarpeeksi tai täytänkö ballerinan mittoja mutta mä olen kuitenkin tanssija - edes jonkunlainen! Mä tanssin, koska rakastan sitä ja se saa mut onnellikseksi. Tämä tanssikevät on ollut hyvä ja kaikki hauskat muistot ja tapahtumat saavat hymyn huulille. Hyvä mieli lähteä kesälomalle :). Ja ihanaa, jos tanssi jatkuu vielä kesänkin ajan.


                                          
Kuva täältä
Näihin puheisiin on hyvä jättää tämä postaus ja lähteä, minnekäs muuallekaan, kuin konservatoriolle! Kerron sitten, miten esitykset menivät. Esityksiä onkin kuusi ja vaatteiden vaihdot ovat todella pikaisia, joten jännitettävää ja kuhinaa pukuhuoneessa riittää ihan varmasti.

Ihanaa kevätpäivää tyypit! :)

torstai 1. toukokuuta 2014

Uutta postausta kenties?

Kuva täältä
Heissan! Pitkä aika on taas kulunut viime postauksesta. Useasti on pitänyt kirjoittaa jotakin, edes pikaisesti, mutta älytön kevätkiire on vienyt kaiken energian. Anonyymin kommentti  "Uutta postausta kenties?" edellisessä tekstissä huvitti ja inspiroi viimeinkin taas kirjoittamaan. Kiitti siis Anonyymi, kun vähän ravistelit kirjoittamaan :) !

Jaa a, mitähän kaikkea tässä on viime aikoina tapahtunut niin tanssin kuin muunkin elämän suhteen. Paljon, on ainakin paras sana kuvaamaan viime aikaisia tapahtumia. Viime postauksessa kerroin opettajastamme, jonka kanssa yhteistyö ei oikein ota onnistuakseen. Ongelma ei sinänsä koskaan ratkennut, mutta yhteisymmärryksessä ryhmämme ja opettajan kanssa sovimme että ensi vuonna meidän opettaja vaihtuu. Kaikkien kanssa yhteistyö ei ilmeisesrti vain suju, vaikka kuinka yrittää. Meidän ryhmän ja kyseisen opettajan kanssa juttu lähti kehittymään jo alkuvuodesta vähän vinoon eikä se siitä koskaan (syystä tai toisesta) lähtenyt rakentumaan oikeaan suuntaan. Ehkä siis hyvä näin..

Meidän tanssikoululla on muutenkin tapahtunut paljon ja moniin ryhmiin joutuu nyt pyrkimään pääsykokeiden kautta. En aiemmin olisi uskonut tätä itsestäni, mutta mielessäni kävi ajatus jo siitä että jos en pääse tanssikavereideni kanssa samaan ryhmään, saattaisin jättää joitakin tunteja pois lukujärjestyksestä. Tämän vuoden opettaja "ongelmien" jälkeen olen ymmärtänyt sen, kuinka tunnilla viihtyminen on kuitenkin niin suuri osa tanssia. Varsinkin jos sitä tekee useita kertoja viikossa. Mutta asiat selviävät paremmin sitten, kun ryhmäjaot paljastetaan. Ja voi olla en jatka tanssiani enää ensi syksynä nykyisessä tanssikoulussani, sillä tulen ensi vuonna melko varmasti muuttamaan toiseen kaupunkiin. Juttu ei ole vielä ihan varmaa ja siihen liittyy useita muuttujia, mutta näillä näkymin niin tulee tapahtumaan. Vähän hengästyttää ajatus uuden tanssikoulun etsimisestä. Taas uudet kuviot ja oman paikan metsästys... Äh.

                                 
Kuva täältä
Mitäpä muuta.. Jazzissa pärjättiin ihan hyvin eräässä tanssikatselmuksessa ja päästiin valtakunnallisiin. Lisäksi kevätnäytökset ovat tulossa kovaa kyytiä. Minä olen mukana kolmessa esityksessä. Yksi nykybaletti trio, jazz ja showjazz. Arki on ollut aika tanssipainotteista, sillä näytöksiä ollaan treenattu ihmeen paljon myös perustuntien ulkopuolella. Mä nautin koreografioiden tekemisestä tosi paljon! Mun sarjojen muistaminen on parantunut ihmeen paljon viime aikoina. En siis vieläkään ole hyvä muistamaan sarjoja, mutta parannusta on tapahtunut edes hiukkasen.

Ja sitten tanssikakamppeiden hankintalista kasvaa kasvamistaan. Olen yrittänyt olla ostelematta tanssikamppeita, jos en niitä ihan oikeasti tarvitse. Tossuja vaan kuluu ihan ketjussa! Pitäisi ehkä ostaa tunnille nahkaiset tossut, niin kestävät vähän pidempään. Porselli on edelleen mun lemppari paikka tilailla tossuja ja Blochin pehmeitä tossuja sieltä saa nykyään tosi useaa mallia. Suosittelen lämpimästi!

Pitäisi postailla useammin kuulumisia. Tämäkin oli todella pikainen kurkistus taas tanssimeininkeihin. Onko teillä kevätkiireitä? Entäpä näytöksiä tulossa?

Hyvää vappua kaikille! :)