perjantai 11. lokakuuta 2013

Tanssikassin sisältöä

Ajattelin vähän kuvailla tanssikassini sisältöä teille Jennin inspiroimana. Mun edellisestä tällaisesta postauksesta on jo aika kauan ja tanssikuviot ja pukukoodit ovat vaihdelleet aika paljon sen jälkeen. Tuon pukukoodin vuoksi tästä postauksesta tulikin aika kuiva, kun tunnilla ei saa päällensä vetää muuta kuin sen mustan peruspuvun ja vaaleanpunaiset sukkikset. Ja hyvinä päivinä mikroshortsit. Voisin joskus tehdä postauksen niistäkin balettikamppeista, jotka nyt tuolla kaapissa vain odottelevat pääsevänsä käyttöön. Tekisi mieli ostella kaikkia hienoja balettivermeitä, mutta mitäpä niillä tekee kun niitä ei ole tunnilla lupa käyttää. Balettikavereiden kanssa vitsailtiin, että pitäisi porukalla aloittaa joku vähän vapaamuotoisempi balettitunti ja mennä sinne ihan vain siksi että saisi pukeutua kivoihin väreihin ja muutenkin elvistellä balettivarusteillaan. Olisikohan siinä mitään järkeä? ;)

Mulla ei tällä hetkellä ole varsinaisesti mitään vakituista tanssikassia. Olen itse asiassa haaveillut hankkivani tämän Blochin kassin kokomustana, mutta en vielä ainakaan ole saanut tilausta tehdyksi. Tällä hetkellä tanssikamat kulkevat mukana vähän missä pussissa tai kassissa sattuvat olemaan. Olen yrittänyt käyttää enemmän myös reppua ryhdin takia. On sitä mun mielestä miellyttävämpääkin kannella kuin laukkua. Varsinkin jos on paljon tavaraa mukana.

Ja seuraavaksi sitten niitä tanssivarusteita. Tässä ei ole ihan kaikkia, mitä tunnille mukaan otan esim. kärkitossujen pehmusteet unohtuivat kokonaan! Ja lisäksi kuvista puuttuu vesipullo, eväät, hiuslakka, ponnarit, lämppävaattet ja varmaan jotain muutakin oleellista.. Pitäisi melkein tehdä aiheesta toinen postaus lähiaikoina!


Pikkutavaraa.

Ekassa kuvassa on kaikkea pientä tavaraa, mitä kassin pohjalta aina löytyy. Siis pinnejä ja kärkitossujen pehmusteita. Nuo pehmusteet ovat Gaynorin, vaikka en tällä hetkellä Gaynoreita itse käytäkään. Ne sattuvat niin paljon, että en pysty tanssia niillä hetkeäkään! Kävin kesällä sovittamassa tossuja ja otin Gaynorini mukaan (en siis ole vielä ommellut edes nauhoja paikoilleen, koska tuntuvat niin epäsopivilta) ja soviteltiin niitä yhdessä sovittajan kanssa. Hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että koko ja kaikki muukin tossuissa sopii jalalleni. Ehdotti, että ehkä kyseessä on vain tottumiskysymys. Voi olla! En kuitenkaan ole vieläkään ottanut Gaynoreitani käyttöön, koska joka kerta kun laitan tossun jalkaan, isovarpaaseen kohdistuva paine on lähes sietämätön. Ehkä ne eivät vain ole minulle tarkoitetut. Kuitenkin myyjä tarjosi tuota Gaynoreiden omaa pehmustepakettia ja sen (muistaakseni maksoi n.17e) ostinkin. Gaynoreihin niistä ei tuntunut olevan mitään apua, mutta nykyisiin Capezion tossuihin osat pehmustepaloista sopivat täydellisesti. Onneksi ei mennyt siis rahat hukkaan! Niin ja kuvassa on myös foot tongit (miksikäs näitä kutsutaan suomeksi?). Tykkään käyttää niitä, sillä sukilla liukastelu ei jazzissa kiinnosta ja paljain jaloin piruetit eivät pyöri! Jostain syystä nämä tossut ovat minulla vain aina hukassa...

                                   
Kärkitossut, pehmeät tossut ja sukkikset
Sitten parit tossut ja sukkikset. Kuvan pehmeät tossut ovat Blochin elastosplitit. Toimii tosi hyvin treenitunneilla! Ja ovat ihmeen kestävätkin. Jos tehdään näytös pehmeillä, niin käytän aina silloin muita tossuja. Nuo elastosplitit kun pääsee lähtemään jalasta välillä aika helposti, kun ovat vähän löysät. Siksi mulla on aina yksi ehjä pari Blochin pro elasticia säästössä näytöksiä varten. Kärkitossut ovat nykyään Capezion. Malli on ehkä vähän leveä mulle, mutta olen sen kanssa kuitenkin pärjäillyt niiden Gaynoreiden pehmusteiden kanssa. Sellainen iso vaalea tossun boksin yläosaan sijoitettava pehmuste on ihan mahtava. Se vie tossusta vähän ylimääräistä tilaa pois. Tämän tossun kanssa mun jalan kaari näyttää jopa hyvältä! Ihan uskomatonta :). Enempää näistä tossuista en muista (edes mallia!), kun myyjä vain iski ne jalkaani ja sanoi että tässä sulle hyvän mallinen tossu. Mulla ei siis ollut mitään ennakkotietoja näistä tossuista, enkä ole oikein jaksanut tutkiakaan. Pääasia, että tanssiminen sujuu!
Perus musta balettipuku

Minishortsit ja säärystimet ( molemmat h&m!)

Jazzin vaatetusta
Jazziin laitan päälle vähän mitä sattuu. Usein siis shortsit, t-paidan/topin ja mustat legginsit. Tuon kuvassa olevan asun kanssa käyttäisin siis vielä mustia leggareita. Ei vain tullut kuvattua niitä tähän kuvaan.

Siinäpä siis kurkistus mun tanssikassiini! Kannatteko te mukananne suunnilleen samanlaisia tanssitarvikkeita tai jotain ihan muuta? :)