lauantai 9. helmikuuta 2013

Rutiinia esiintymiseen

Kuva täältä
Vielä toissavuonna esiintyminen oli se treenivuoden kohokohta. Ja huomatkaa edellisen lauseen yksikkö eli lavalla päästiin vain kerran vuodessa. Tanssin treenaaminen itsessäänkin on tosi palkitsevaa ja motivoivaa, mutta onhan siinä ihan oma fiiliksensä viedä treenauksen tuotokset muiden nähtäväksi. Syksyn ja tämän alkukevään aikana olen päässyt nousemaan lavalle jo ihmeen monta kertaa ja esiintymisestä on alkanut muodostumaan jo jonkinlaista rutiinia.

Ennen sitä yhtä esiintymiskertaa varten psyykkasi itsensä lavakuntoon ja melkein viikkoa aiemmin (heh, no ei nyt ihan mutta melkein;). Lavalle noustessa kaiken toivoi olevan lähes täydellistä niin yöunien, esiintymiskamppeiden kuin fiiliksenkin kanssa. Nyt on ollut uutta ja hienoa oppia nousemaan lavalle hymy korvissa, vaikka fiilis olisi mikä. Olla siis huomioimatta olosuhteita ja tanssia näytös täysillä läpi - esiintyä! Ainut asia, jota vieläkään en osaa kontrolloida on jännittäminen lavalla. Joskus jännittää ihan mielettömästi, joskus ei lähes ollenkaan. Toisaalta olen ajatellut, että pieni jännitys vain parantaa esitystä. Pääasia on, että yrittää antaa esiintyessä kaikkensa jännityksestä huolimatta.

On ollut hauskaa huomata, miten erilainen jokainen esiintymiskerta on. Joskus ollaan suurella lavalla ja joskus taas niin pienellä että sieltä meinaa pudota. Joskus taas ei ole lavaa ollenkaan.  Teatterikin on ehtinyt jo tulla tutuksi ja kevään mittaan sen lavoihin päästään tutustumaan vielä enemmänkin. Myös tanssikavereiden kanssa on tutustuttu paremmin. Esiintymistilanteet jollain tapaa tiivistää porukkaa, kun niissä puhalletaan niin yhteen hiileen. Pukkarissa jaetaan kaikki niin hyvät kuin huonot fiiliksetkin. Kukapa tietäisi paremmin, kuinka liian pieni tutu puristaa vyötäröltä, kuin se vieressä tanssiva kaveri? ;)  Rutiinia on syntynyt myös siinä, että nykyään esiintymiskamppeita pakatessa tietää juuri mitä laukkuunsa mukaan tarvitsee! Haluaisitteko saada lähiaikoina postauksen vaikka esiintymiskamppeista? :) 

Pääsettekö te mielestänne tarpeeksi esiintymään? Onko teille muodostunut jo rutiini esiintymiseen?