lauantai 12. tammikuuta 2013

Tammikuu ja tanssia


Hip hei, mikäs muukaan alkoi kuin kevätlukukausi! Tanssin saralta se alkoi minulta ainakin paljon tehokkaammin kuin loppuvuosi ja hyvä niin. Päätin haikeasti loppuvuodesta jättää yhden balettitunnin pois rahahuolien takia, mutta kuinkas kävikään? Unohdin peruuttaa osallistumiseni ajoissa ja niin sitä taas mennään (tai oikeastaan tanssitaan).. Kun tanssiopiston lasku kopsahtaa postiluukusta, niin en kyllä oikeasti tiedä mitä sitten teen. Mutta ehkäpä kaikki  kuitenkin selviää! Vähän ärsytti, kun ope kyseli sitkeästi vielä lisätuntien perään viime tunnilla. Kyllähän minä niitä mielelläni ottaisin jos vain olisi varaa! Vähän ärsytti se opettajan suhtautuminen aiheeseen..


                             Toisella ("uudella") tanssikoulullani menee paljon paremmin. Oikeastaan kaikki menee tosi hyvin. Joulunäytöksestä selvittiin hengissä, keväälle on tiedossa esityksiä ainakin kaksi ja lisäksi alle kuukauden päästä nousen mitä todennäköisemmin ensimmäistä kertaa kaupunginteatterin lavalle! Eli oikeastaan se, että en vanhan tanssikouluni kevätnäytöksessä ole mukana, niin ei edes kirpaissut kovin. Eiköhän tässä päästä esiintymään ihan tarpeeksi! 

Luin tässä joku päivä viime vuoden tammikuun tekstini, jossa kirjoitin tulevasta vuodesta sekä sen haaveista ja lupauksista. Lista näytti silloin tältä:

- Spagaatit täytyisi saada viimeinkin kuntoon
  Kunnossa!


- Paljon lisää venyvyyttä
 Venyvyyttä on kyllä tullut lisää, mutta siitä paljoudesta en tiedä. Täytyy siis jatkaa ahkeraa venyttelyä.

- Vahvemmat nilkat
 Mun nilkat on vahvistuneet tosi paljon tämän syksyn aikana ainakin sen takia, että nykyisen opettajan ansioista tekniikkani on parantunut ja sitä kautta sarjat tulee tehtyä tehokkaammin. Toinen juttu joka tähän voi vaikuttaa on myös se, että löysin viimeinkin hyvät kärkitossut, jotka osaltaan auttoivat nilkkojen vahvistumisessa.

- Lisää itsevarmuutta tanssiessa
Osaltaan toteutunut ja osaltaan ei. Uskallan tunnilla paljon enemmän enkä tee sarjoja enää sydän kurkussa. Toisaalta taas esityksessä tämä itsevarmuus karisi aika nopeasti pois jännittäessä. Tekemistä tämän asian saralla siis on vielä paljon! Nykyinen opettajani on myös niin mukava, että tunnilla uskaltaa mokaillakin ilman että tarvii pelätä saavansa inhottavia solvauksia opettajalta.

- Triplapiruetti
Ei onnistu vielä muuta kuin satunnaisesti. Tuplat ovat jo aika varmoja!

- Piruetit kärkitossuilla
Onnistuu! Ykköset kärjillä sujuvat ihan hyvin. Joulunäytöksessä oli myös pari askelpiruettia sekä attitude käännöksiä kärjillä.

- Päästä esiintymään kärkitossuilla
Check!


- Hakea syksyllä baletin tai jazzin EK- ryhmään!
Tätä en toteuttanut! :S

Aika uskomatonta huomata, että suurin osa noista haaveista on toteutunut yhden vuoden aikana! Kirjasin vaaleanpunaisella huomiot jokaisen tavoitteet perään selvennykseksi. Mites teidän haaveet ja tavoitteet täyttyivät viime vuoden osalta? Tänä vuonna haluaisin ainakin:

- Oppia varma triplapiruetti
- Saada enemmän venyvyyttä
- Olla itsevarmempi ja uskaltaa ilmaista itseään tanssin avulla rohkeasti
- Oppia parempaa kärkitekniikkaa
- Kehittyä teknisesti

Haluaisin vielä kirjoittaa jossain vaiheessa jonkinlaisen kokoelman viime vuoden tanssikuvioista ehkäpä jopa kuvien kanssa! Katsotaan siis mitä ehdin kehitellä ja saan aikaiseksi.

Millaisia haaveita ja tavoitteita teillä on tälle vuodelle tanssissa?

Kuvat weheartit.com