lauantai 20. huhtikuuta 2013

Taas tanssittaa!

Mun ensimmäinen tutu!
Kevät toi kuin toikin tanssi-innon takaisin! Olen käynyt korvaamassa motivaatiopulassa lintsattuja tunteja ahkerasti ja opettajakin oli jo vähän suopeampi minulle ja pahoitteli, että niin radikaalisti pudotti minut pois kevätnäytöksestä.  Ei se mitään, sillä konservatorion puolelta tulevat näytöstreenit ovat aivan tarpeeksi tähän väliin. Korvaustunneilla on vähän hankalaa käydä, kun niillä harjoitellaan niin ahkerasti kevätnäytöksiä varten. Voisinkin olla hyvä varamies ainakin kolmen eri ryhmän kevätnäytökseen, sillä olen oppinut ne muiden mukana korvauksia tehdessäni. On muuten ihan hyvä testi itsellekin nähdä kuinka hyvin koreografioita pystyy lyhyessä ajassa näillä tunneilla nappaamaan. Ihme kyllä paineen alla, kun muut ovat kyseistä koreografiaa harjoitelleet jo useita viikkoja ja osaavat sen jo aika hyvin, itsekin saa liikkeet muistiin aika nopeasti. Olen edelleen sitä mieltä, että opin tanssissa parhaiten pienen jännityksen alaisena - siis paineen alla!

Näytökset on edessä kahden viikon päästä, huih. Eniten jännittää ehkä se, että jotkin osat tansseista ovat minulle vieläkin hieman hämärän peitossa ja tuntuu että muuta osaavat tanssin paljon paremmin. Toisaalta on meillä vielä  aikaa hiomiseen parien treenien verran. Opettaja lupasi järkätä yhdet ylimääräiset treenitkin ihan vain näytöstanssien varmisteluun ja puhdistamiseen. Kuvan tutu tulee olemaan esiintymisasuna ja olenkin kokeillut sitä täällä kotona jo aika (=liian) monta kertaa ;). Se on aivan ihana!

Muuten tunneilla sujuu ihan hyvin. Olen viimeinkin päässyt yli talven kaamoskaudesta ja alkanut urheilemaan taas enemmän. Lähinnä siis lenkkeilemään. On kyllä ihan erilainen olo, kun urheilee ja syö terveellisemmin. Lisäksi kevät on tsempannut myös henkisellä puolella nimittäin viime tunnilla huomasin taas kuinka tärkeää on olla itsevarma tanssitunneilla. Siis kokeilla asioita rohkeasti ja ajatella, että kyllä mäkin osaan. Vaivun aina välillä sellaiseen tilaan, että ajattelen muiden olevan paljon parempia ja siksi en edes uskalla kokeilla uusia asioita. Siis ajattelen jo etukäteen, että epäonnistun sarjassa. Viime tunnilla päätin taas sadannen kerran, että osaan tanssia siinä missä muutkin ja se auttoi tosi paljon! Opettaja antoi positiivista palautetta varmuudesta ja yritteliäisyydestä. Ja se tietenkin kannusti yrittämään kahta kovemmin.. Suosittelen samaa teille!

Tällä tsemppipuheella lähdenkin valmistautumaan balettitreeneihin. Ihana kärkitossutunti tulossa. Nyt on ihan sellainen olo, että tätä ballerinaahan ei pysäytä mikään!

Kivoja keväisiä treenejä teillekin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti