lauantai 27. huhtikuuta 2013

Ahkera treeniviikko ja muuta pohdintaaOnpa ollut ihana treeniviikko! Baletin osalta olen huomannut kohdallani selvän lainalaisuuden eli mitä enemmän treenaan, sitä innostuneempi olen tanssimaan. Minulta meni hetki päästä takaisin ns. balettikuntoon. Vielä pari viikkoa sitten spagaatiin jäi niin iso kolo, että sieltä olisi päässyt livahtamaan vaikka isompikin kissa. Harmittelin, että olin jättänyt säännöllisen venyttelyn pois päiväjärjestyksestä, mutta onneksi spagaati onnistui taas tänään treeneissä. Nopeasti sitä taantuu, mutta toisaalta aika nopeasti sitä onneksi pääsee takaisin raiteillekin. 

Tämän viikon treenit näyttävät tältä:

Ma: Vapaa
Ti: Baletti tekniikka, venyttelytunti
Ke: Baletti tekniikka
To: Baletti tekniikka, näytöstreenit
Pe: Baletti tekniikka
La: Jooga ja baletti kärkitekniikka
Su: Vapaa (lenkki + venyttelyä)

Loppukevät minulla menee luultavasti sopivalla tahdilla treenatessa. Korvaustunteja riittää loppukeväälle ja ajattelin ahkerasti korvata kaikki tunnit. Ja kuten aiemmassa postauksessa mainitsinkin, normaalien treenien lisäksi tulee olemaan parit ylimääräiset treenit ja näytösten läpimenoja. Jotenkin alkaa olla jo aika jännät paikat kevätnäytösten kanssa. Ihan mahanpohjasta kouraisee, kun ajatteleekin lavalle nousua. Mutta kai se on vain normaalia. Minulla jännitys iski ensimmäistä kertaa silloin, kun harjoittelimme tanssiamme poispäin peilistä. Ei voinutkaan enää luntata muilta ja suunnat ja muut tuntuivat ihan eriltä. Piti jo osata oikeasti ja siksi tuntui melkein kuin olisi ollut jo lavalla. Huh! Mutta hyvä treenata sitäkin ja treenit menivät kaikilta tosi hyvin. Eiköhän siitä vielä hyvä esitys tule..

En tiedä onko vielä liian aikaista pohtia asiaa, mutta jotenkin ajatukset ovat ehtineet siirtyä jo ensi syksyyn. Eli montako tuntia ja mitä lajeja sitä sitten valitsisi. Näillä näkymin lukujärjestykseen tulisi ainakin kaksi/kolme baletin tekniikkaa, näytöstreenitunti sekä jazztunti. Pidän lukujärjestyksessä edelleen vanhan tanssikouluni balettituntia, sillä opettaja yksinkertaisesti on niin taitava että en halua jättäytyä hänen opeistaan pois. Tänä vuonna olin vain valinnut täysin väärän tunnin, enkä viihtynyt siellä paljon alkusyksyä pitempään. Jos sitä ensi vuonna osaisi valita paremmin..

Ja sitten syksyn tunteja ajankohtaisempi asia eli kesätunnit. En haluaisi olla täysin tanssimatta koko pitkää kesää. Viime kesänä kävin kerran viikossa kesäkuun ajan lähikaupungin balettikoulun tunneilla, mutta sinnekin on jonkun verran matkaa enkä ole varma järjestetäänkö kesätunteja edes tänä vuonna. Kaksi ja puoli kuukautta ilman tanssia on vain aika pitkä aika.. Eikö teistäkin?

Miten teidän näytöstreenit edistyvät? Aiotteko te tanssia kesän aikana? Entä oletteko pohtineet jo tulevan syksyn tunteja?

1 kommentti:

  1. Näytöstreenejä on sen verran, että viikossa kertyi tällä viikolla treeniä 18 tuntia. Vaikka nyt joka paikkaan sattuu, jalkapöydät ovat ruvilla ja polvet palovammoja täynnä, niin täytyy myöntää, että kyllä ensi viikon jälkeen tätä tulee ikävä, kun tanssitunnit loppuvat.

    Meillä ois tarjolla kesätunteja myös, mutta mun rahatilanne ei tällä hetkellä anna myöten, kun on tultu ostettua näytöksiä varten vaikka mitä tutuista alkaen.

    Syksylle on tulossa mahdollisesti muuten samat tunnit (nyky jatko, jazz jatko x2, baletti jatko ja esiintyvän ryhmän tunnit), mutta show jatkosta mut siirrettiin edistyneisiin. Vakituisia viikkotunteja siis kuusi. :-)

    VastaaPoista