lauantai 12. tammikuuta 2013

Tammikuu ja tanssia


Hip hei, mikäs muukaan alkoi kuin kevätlukukausi! Tanssin saralta se alkoi minulta ainakin paljon tehokkaammin kuin loppuvuosi ja hyvä niin. Päätin haikeasti loppuvuodesta jättää yhden balettitunnin pois rahahuolien takia, mutta kuinkas kävikään? Unohdin peruuttaa osallistumiseni ajoissa ja niin sitä taas mennään (tai oikeastaan tanssitaan).. Kun tanssiopiston lasku kopsahtaa postiluukusta, niin en kyllä oikeasti tiedä mitä sitten teen. Mutta ehkäpä kaikki  kuitenkin selviää! Vähän ärsytti, kun ope kyseli sitkeästi vielä lisätuntien perään viime tunnilla. Kyllähän minä niitä mielelläni ottaisin jos vain olisi varaa! Vähän ärsytti se opettajan suhtautuminen aiheeseen..


                             Toisella ("uudella") tanssikoulullani menee paljon paremmin. Oikeastaan kaikki menee tosi hyvin. Joulunäytöksestä selvittiin hengissä, keväälle on tiedossa esityksiä ainakin kaksi ja lisäksi alle kuukauden päästä nousen mitä todennäköisemmin ensimmäistä kertaa kaupunginteatterin lavalle! Eli oikeastaan se, että en vanhan tanssikouluni kevätnäytöksessä ole mukana, niin ei edes kirpaissut kovin. Eiköhän tässä päästä esiintymään ihan tarpeeksi! 

Luin tässä joku päivä viime vuoden tammikuun tekstini, jossa kirjoitin tulevasta vuodesta sekä sen haaveista ja lupauksista. Lista näytti silloin tältä:

- Spagaatit täytyisi saada viimeinkin kuntoon
  Kunnossa!


- Paljon lisää venyvyyttä
 Venyvyyttä on kyllä tullut lisää, mutta siitä paljoudesta en tiedä. Täytyy siis jatkaa ahkeraa venyttelyä.

- Vahvemmat nilkat
 Mun nilkat on vahvistuneet tosi paljon tämän syksyn aikana ainakin sen takia, että nykyisen opettajan ansioista tekniikkani on parantunut ja sitä kautta sarjat tulee tehtyä tehokkaammin. Toinen juttu joka tähän voi vaikuttaa on myös se, että löysin viimeinkin hyvät kärkitossut, jotka osaltaan auttoivat nilkkojen vahvistumisessa.

- Lisää itsevarmuutta tanssiessa
Osaltaan toteutunut ja osaltaan ei. Uskallan tunnilla paljon enemmän enkä tee sarjoja enää sydän kurkussa. Toisaalta taas esityksessä tämä itsevarmuus karisi aika nopeasti pois jännittäessä. Tekemistä tämän asian saralla siis on vielä paljon! Nykyinen opettajani on myös niin mukava, että tunnilla uskaltaa mokaillakin ilman että tarvii pelätä saavansa inhottavia solvauksia opettajalta.

- Triplapiruetti
Ei onnistu vielä muuta kuin satunnaisesti. Tuplat ovat jo aika varmoja!

- Piruetit kärkitossuilla
Onnistuu! Ykköset kärjillä sujuvat ihan hyvin. Joulunäytöksessä oli myös pari askelpiruettia sekä attitude käännöksiä kärjillä.

- Päästä esiintymään kärkitossuilla
Check!


- Hakea syksyllä baletin tai jazzin EK- ryhmään!
Tätä en toteuttanut! :S

Aika uskomatonta huomata, että suurin osa noista haaveista on toteutunut yhden vuoden aikana! Kirjasin vaaleanpunaisella huomiot jokaisen tavoitteet perään selvennykseksi. Mites teidän haaveet ja tavoitteet täyttyivät viime vuoden osalta? Tänä vuonna haluaisin ainakin:

- Oppia varma triplapiruetti
- Saada enemmän venyvyyttä
- Olla itsevarmempi ja uskaltaa ilmaista itseään tanssin avulla rohkeasti
- Oppia parempaa kärkitekniikkaa
- Kehittyä teknisesti

Haluaisin vielä kirjoittaa jossain vaiheessa jonkinlaisen kokoelman viime vuoden tanssikuvioista ehkäpä jopa kuvien kanssa! Katsotaan siis mitä ehdin kehitellä ja saan aikaiseksi.

Millaisia haaveita ja tavoitteita teillä on tälle vuodelle tanssissa?

Kuvat weheartit.com

12 kommenttia:

 1. Moikka, voisitko kertoo minkä kaupungin tanssiopistolla käyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anonyymi!

   En oo täällä blogin puolella kertonut kaupunkiani tai tanssikoualuni nimeä. Oon päättänyt olla kertomatta sen takia, että on mukava kirjotella tekstejä anonyymina. Kiitti kuitenkin kommentista ja kysymyksestä! :)

   Poista
 2. moi, blogisi on ihana ja olen seurannut blogiisi anonyyminä! (: itse tahtoisin aloittaa baletin, olen siis 14. kauanko sulla meni harjotella spagaatti? (: mitä venytyksiä teit sen eteen?
  minkä pituinen ja painoinen olet?
  osaatko sanoa, olisinko ruumiinrakenteeltani sopiva balettiin, vai pitäisikö laihduttaa? olen 169cm/60kg. mahaa ei juurikaan ole, ja reidet ovat paksut (lihaksikkaat, ei irtoläskejä)

  mitä syöt päivisin? :) käytkö salilla ym?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Anonyymi!

   Tosi kiva juttu, että oot seuraillu blogia! Voi aloita ihmeessä baletti. En usko, että tuut katumaan sitä hetkeäkään. Ja sun ikä on varmasti tosi hyvä alottaa tanssiminen. Eli eipä muuta kuin sopivaa tanssikoulua etsimään, jos innostusta riittää. En kyllä yhtään muista kauanko siinä meni, kun spagaatiin venyin. Ehkä joitakin kuukausia? Aluksi olin nimittäin vähän laiska venyttelemään.. heh. Ja tein aika perus venytyksiä. Kannattaa venyttää etu- ja takareisiä, lonkankoukistajaa, pakaroita yms. Monesti balettitunnillakin sitten opetellaan venyttelemään oikein ja ope näyttää mitkä venytykset on tehokkaimpia mihinkin.

   Ja mun mielestä olisit ihan tosi hyvä rakenteeltas balettiin. Omaa painoani en täällä viitti kertoa mutta oon suunnilleen saman pituinen kuin sä oot. Ei sillä painolla ole paljon mitään väliä balettitunnilla eli älä tosiaankaan huoli tuosta asiasta :). Meidän tunnilla käy ainakin tosi erin kokoisia tyttöjä eikä se tanssitaito ole ulkomuodosta mitenkään riippuvainen. Ja mun mielestä sun ei tosiaankaan tarvi laihduttaa yhtään! Baletissa vartalo muokkaantuu aika paljon ja tulee esim. uusia lihaksia.

   Kiva juttu, jos päätät aloittaa baletin. Toivottavasti saat siitä mukavan uuden harrastuksen! :) Kiitti kommentista.

   Poista
 3. Oot aikas hyvin onnistunut Uudenvuodenlupausten pitämisessä
  : )
  Harmi tuo toisen opettajan "kiristys", mutta onneks sulla näköjään menee toisella koululla hyvin. Kahdella eri tanssikoululla käyminen on kallista.
  Mun mielestä ok kysyä lisätuntien perään, mutta ainainen jankkaaminen varmastikin ärsyttää. Jos ei ole rahaa, niin huono niitä laskuja sitten maksaa...
  Tarvisit jonku stipendin millä saisit käydä ilmaseks tunneilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Reetta, kiitti kommentista!

   No sitä minäkin ihmettelin, että poikkeuksellisen hyvin tällä kertaa nuo haaveet kävivät toteen.. Yleensä uudenvuodenlupaukset unohtuu viimeistään loppukeväästä.. Kahdella tanssikoululla käyminen on oikeasti tosi kallista. Ei siis yhtään taloudellisesti kannattavaa, mutta tanssitreenin kannalta tällä hetkellä kuitenkin tosi hyvä juttu. Tanssistipendi olisi enemmän kuin tervetullut ;) !

   Poista
 4. rakastan sun blogia ! :) oon itekki tanssin harrastaja. mutta mullaki se ongelma että rahaa ei riittäis kaikkiin tunteihin mutta onneks äiti on luvannu et jos näytän maksimikiinnostusta tanssiin ja lupaan hatjotella, nii sit se vaikka ryöstää pankin et saisin 8 viikkotuntia + erikoiskoulutuksen :D oon miettiny et kannattaidko alottaa baletti ku oon nyt 12 ja baletti ois hyvää tekniikkatreeniä...harrastatko muuta ku balettii? :) mulla show+hiphop+lyrical jazz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitti, että tykkäät blogista! Aika reilu juttu sun äitiltä luvata maksaa sun tunnit :) Toivottavasti ei vaan joudu pankkia kuitenkaan ryöstää, heh. Baletti olis kyllä varmasti hyvää tekniikkatreeniä, aloita se ihmeessä jos vain aika (ja rahat ;) riittää. Sulle baletin alottaminen olis varmasti aika helppoa, kun jazzista olis sulla siihen hyvä pohja jo valmiina. Sulla on muutenkin kivan monipuoliset tanssilajit. Mä harrastan tällä hetkellä vaan balettia.. Harmi sinänsä, mutta aika (ja ne rahat) ei meinaa millään riittää muuhun. Jazz tuntia himoitsisin vielä lukkariini, ehkä sitten ens vuonna! Tuu sit kertoo, jos päätät alottaa baletin, että mitä oot tykänny tunneista. Kivoja tanssitunteja ja kiitti kommentista :)

   Poista
 5. Siinäpäs tavoitteita, toivottavasti pääset niihin tänä vuonna! Tykkään blogistasi ylipaljon ja aloitin juuri itse bloggauksen. Ajattelin siis kertoa sen kaikille tanssiblogeille joita luen ja jotka ovat inspanneet minua! tässä linkki enkunkieliseen blogiini, jos haluat kurkata tai liittyä lukijaksi :))
  http://onelesslonelydancer.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Emma,

   Juu siinä on kyllä tavoitetta ihan tarpeeks :). Kiva juttu, että tykkäät tästä blogista! Ja tosi kiva, että päätit itekin alottaa bloggailun. Tosi kivan oloinen blogi sullakin. On aina tosi kivaa lukea toisten tanssijoiden treeneistä ja muusta. Kiitti linkistä ja kommentista :).

   Poista
 6. aaaaa kirjotin tosi pitkän viestin mutta mun kone hävitti sen jonnekkin!:D en jaksa koko juttua kirjottaa uudestaan mutta kiinnostaisi tietää kuinka monella balettitunnilla käyt viikossa ja paljon kaikki maksaa yhteensä?

  Olen itse miettinyt, että alkaisin myös käydä jollain toisellakin tanssikoululla, koska nykyisellä ei ole kuin 2 minulle sopivaa balettituntia:(
  Pitää sitten kesän aikana miettiä, että mitä on valmis/mahdollista tästä maksaa..

  -joanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi joanna!

   Voi ei harmi juttu, että se kommentti katos.. Se on tosi ärsyttävää :D!! Mä käyn yhteensä neljällä tunnilla viikossa tällä hetkellä. Maksan niistä siis 410e/lukukausi. Vuodessa siis tuplana tuo. Onhan se ihan hurjan kallista touhua!

   Kahdella eri tanssikoululla käymisellä on puolensa.. Se on selvästi paljon kalliimpaa ottaa kahdelta eri koululta tunteja. Harmi juttu, että sulla on vain kaksi sopivaa tuntia tarjolla.. Voisikohan niitä vaikka toivoa lisää ensi syksylle jos muutkin tunneilla kävijät innostuisivat lisätunneista? Toisaalta toiselle koululla käymisessä hyvänä puolena voi olla se, että eri opettajien opetustyyleistä voi oppia eri asioita. Usein eri opet kun tuntuvat painottavan eri asioita tunneillaan. Ja onhan se ihan virkistävääkin katsella välillä vähän eri naamoja, että ei ihan ala ärsyttämään ;).

   Kiva, kun laitoit kommenttia :)

   Poista