tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulunäytöksen tunnelmia


Tämän syksyn tanssitunnit ovat nyt kahlattu läpi ja näytöksetkin meni suhteellisen kunnialla läpi. Esitys oli ensimmäinen kärkitossuilla ja meni siihen nähden aika hyvin. Näin jo videon esityksestä ja aluksi punastutti kaikki virheet, joita tuli tehtyä mutta jälkeen päin ajattelin että ehkä muut eivät niihin kiinnittääneet huomiota loppupeleissä. Ja olihan siellä joukossa sitten niitä onnistumisenkin hetkiä. Suurin juttu mihin kiinnitin huomiota oli kuitenkin se, kuinka "pehmeät" polveni olivat. Sen todellakin huomaa, jos polvet eivät ole täysin ojennettuina koko ajan. Positiivista oli taas huomata, että käytin kroppaani tosi kokonaisvaltaisesti ja käsien liikkeet näyttivät jopa aika hyviltä! Meitä kiiteltiin esityksestä paljon, sillä olimme ainoa ryhmä joka esitti klassisen variaation. Näytös kun oli todella vahvasti painottunut ainakin street- ja  jazztansseihin.

Esityksiin meni oikeastaan koko viikonloppu kenraaleineen ja valoharjoituksineen. Tällä kertaa meitä pyydettiin tekemään meikki ja hiukset itse, mutta seuraavaan näytökseen me kuulemma pääsemme sitten kampaajalle ja meikkaajalle. Minulle tuli aamalla vähän kiire nutturaa tehdessä ja tekoripsetkin meinasivat repsottaa vähän mihin suuntaan sattuu, mutta onneksi nekin saatiin kuntoon ennen esitystä. Lisäksi ompelin pukuuni viimeisiä paljetteja puoli tuntia ennen lavalle menoa. Jäi siis vähän viime tippaan valmistautuminen, heh. Oli muuten hauskaa tehdä vahva lavameikki, kun niin harvoin sitä pääsee kokeilemaan niin näyttävää meikkiä! Ihmeesti sitä pääsi balleriinatunnelmaan, kun esitysvaatteet saatiin päälle ja kun nuttura ja meikki olivat valmiina.

Me jaettiin pukuhuone vähän nuorempien balleriinojen kanssa ja voi että kun saimmekin nauraa heidän jutuilleen. Tytöt olivat aivan paniikissa jännityksestä ja kaikki heidän juttunsa olivat vain niin huvittavia. Ja olisittepa nähneet kuinka tytöt solmivat kärkitossunsa.. Ope sai pienen sätkyn, kun näki tyttöjen nauhojen menevän ainakin polvissa asti ;). Me odotettiin samojen tyttöjen kanssa kulisseihin pääsemistä ja ajattelin, että tytöt varmaan pyörtyvät ennen kuin he pääsevät lavalle, kun olivat niin kalpeita ja jännittyneen näköisiä. Mutta todella hyvin heidän esityksensä lopulta meni.

Me tanssittiin kahdessa näytöksessä. Ensimmäisessä jännitin aika paljon ja tein liikkeet vähän puoliteholla. Jännitin eniten arabesque- ja askelpiruetteja kärjillä, mutta loppujen lopuksi ne menivät esityksessä ehkä parhaiten. Toisessa näytöksessä en jännittänyt paljon, mutta vaikka kuinka yritin tsempata ja antaa itsestäni kaiken, niin koko päivän odottelu ja väsymys paistoivat vähän jo läpi. Mutta silti esitykset saatiin kunnialla läpi ja se on tärkeintä!

Nyt vain sitten joululomaa odottelemaan. Keväällä tiedossa on ainakin yksi laajempi projekti ja kevätnäytös, joista molemmat esitetään teatterilla. Tylsää tanssikevästääkään ei siis varmasti ole tulossa!

Miten teidän näytökset menivät? :)

Kuva weheartit.com