torstai 26. heinäkuuta 2012

Royal Ballet cosmetics


Royal Ballet Cosmetics - Royal Ballet shower cream
Royal Ballet, suihkugeeli, kuva täältä
Royal Ballet body conditioner - Royal Ballet Cosmetics
Royal Ballet, kosteusvoide, kuva täältä

Bongasin tänään Porsellin sivuilta Royal Balletin ihonhoitosarjan ballerinoille (tai miksei ihan kenelle vaan?). Ja nyt on pakko sanoa, että en osaa millään päättää onko se cool juttu vai ei. Ensimmäisenä mieleen juolahti, että juttu taitaa olla pienehköä rahastusta, vai? Hankala mennä sanomaan ennen kuin kokeilee. Olisihan se ihan piristävää, että suihkussa komeilisivat perus Nivean purkkien sijaan tyylikkäitä Royal Balletin logolla varustettuja puteleita.. Hinnan puolesta voi vain olla, että pysyttelen tutussa ja turvallisessa Niveassa ;).       

Mitäs mieltä te olette?                                             

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Versatile Blogger Award

                     
Tässä blogissa en aiemmin olekaan julkaissut mitään blogihaasteita. Kun Eevi minulle sitten blogihaasteen antoi, niin päätin vastata siihen. Eli kiitos siis sinulle Eevi! :)

1. Nimeä 15 bloggaajaa
2. Ilmoita heidän nimeämisestään heidän blogeissaan
3. kerro 7 faktaa itsestäsi
4. kiitä bloggaajaa/bloggaajia jotka nimesivät sinut
5. Lisää the versatile blogger award -kuva postaukseesi

Faktat:
 1. Olen todella hajamielinen ja mun elämä on lähinnä valtavaa sekamelskaa. Käytännössä se näkyy siinä, että olen aina joka paikasta myöhässä, mun tavarat on aina hukassa ja unohtelen asioita, vaikka kuinka yritän olla asialla. Saan balettiopetkin pyörittelemään päätään, kun tossut ja muut tarvikkeet jäävät aina vahingossa kotiin..
 2. Tykkään perheestäni ja ystävistäni ihan valtavasti!
 3. Oon enemmän kesäihminen, mutta sen jälkeen kun muutin maalta kaupunkiin myös syksystä on tullut jotenkin viehättävämpi vuodenaika.
 4. Arvostan koulutusta, mutta vihaan opiskelua.
 5. Mun lempivärejä ovat valkoinen ja ruskea.
 6. Rakastan matkustelua ja tähän mennessä olen päässyt käymään 10:ssä eri maassa ja viikon päästä matkustan (ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolelle) Afrikkaan.
 7. Joskus teen koulujuttuja kärkitossut jalassa ihan vaan huvikseen. Siitä tulee jotenkin kiva fiilis!

  Ja sitten laitan haasteen eteenpäin seuraaville tyypeille: Anniina, Janita, Niniane, iepukka, Chandra,  Amanda. Siinä ei nyt ihan viittätoista tyyppiä ole, mutta melkein puolet ainakin. Eiköhän se riitä! :)

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Bolshoin arkea

- Edessä on työnhaku - joka merkitsee kovaa kilpailua muiden ballerinojen kans
Kuva täältä
            
5.1.2012 Ilmestynyt artikkeli Helsingin Uutisissa, joka kertoo Pauliina Pakarisen arjesta Bolshoin balettikoulussa. Suosittelen!

Artikkelin löydät täältä

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Balettitunti, mitä siellä oikein tehdään?


                                                        Tumblr


                                                      Kuva täältä

Kaverini, jotka eivät balettia ole koskaan tanssineet, kyselevät usein että mitä balettitunnilla oikeasti tehdään ja miten se voi olla niin hauskaa, että jaksan käydä niin monella tunnilla viikossa treenaamassa. Lisäksi heitä ihmetyttää, miten baletti voi olla niin kivaa, että sen takia sanoo EI niin monelle muulle asialle elämässään.

"En mä tänään pääse, kun mulla on baletti.."
"Moneltako se alkaa, kun mun treenit loppuu kasilta?"
"Meillä on ylimääräset näytöstreenit sillon ja sillon, mutta tuun sen jälkeen jos ehdin!"

Tuttua, vai mitä?

Niin, että mitä siellä balettitunnilla sitten oikein tehdään? Balettitunnin kaava on aina lähes poikkeuksetta sama eli tunti lähtee liikkeelle pienemmistä lämmittelevistä ja liikkeistä. Nämä sarjat valmistavat esimerkiksi lopputunnin suuria hyppyjä varten. Tunti aloitetaan tangon ääressä yleensä plie -sarjalla. Sitä seuraa esimerkiksi tendu, jete, round de jambe, fondue, develope ja grand battement sarjat. Ja ei hätää, jos nuo nimet eivät kuulosta tutulta.. Niitä alkaa kyllä sitten muistamaan ajan kanssa ihan varmasti! Ja vinkkinä tähän väliin, että Youtube on ihan mahtava paikka kerrata erilaisia liikkeitä ja niiden nimiä.

Tangon jälkeen siirrytään sitten keskilattialle ja tehdään sarjoja, jotka voi sisältää erilaisia hyppyjä, piruetteja ja pitempiä koreografioita. Alkeistunilla treenataan luonnollisesti alkeita ja perusteita. Edistyneempien tunneilla sarjat ovat taas pitempiä ja haastavempia. Eli ensimmäistä kertaa alkeistunnille mennessä keneltäkään ei oleteta mitään valmiita taitoja, että rohkeasti vain kokeilemaan, jos vähänkin kiinnostaa!

Ja monet tuntuvat miettivän, että mitä tunnille kannattaa pukea päälle tai että pitäisikö ensimmäisellä tunnilla olla jo täysi balettivarustus hankittuna. Ei tarvi! Riittää, että opettaja näkee kehon linjaukset, joten ensimmäiselle tunnille voi pukea vaikka legginsit ja t-paidan. Sukkia voi käyttää tossujen sijasta. Eli ihan rauhassa voi kokeilla tykkääkö lajista, ja alkaa sitten tekemään varuste hankintoja - jos niitä haluaa tehdä. Jos tanssikoulullasi on erityinen pukukoodi, niin sitä tietenkin sitten kannattaa kunnioittaa. Tunnille kannattaa ja oikeastaan pitää laittaa hiukset kiinni ja ottaa korut yms. pois. Täydellistä balettinutturaakaan ei alkeistunneilla tarvi yrittää värkätä. Mukaan kannattaa ottaa vesipullo, sillä tunnit saattavat olla aika rankkoja.

Baletti ei siis ole mitään tähtitiedettä, vaan lähinnä tiukkaa treeniä ja toistoa toiston perään. Ei kannata säikähtää, jos aluksi tuntuu siltä, että juttu ei suju. Oma opettajani sanoi minulle silloin kun baletin aloitin, että ensimmäiset puoli vuotta saattavat tuntua hankalilta, mutta sen jälkeen juttu lähtee sujumaan jo paremmin. Se tuntui todella lohdulliselta ja allekirjoitan itse väitteen myös. Ensimmäisen lukukauden jälkeen juttu tosiaankin helpottuu! Ja pienenä varoituksen sanana tähän loppuun, että baletti saattaa koukuttaa aika pahasti...

Tsemppiä kaikille niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin! Kysykää rohkeasti aiheesta tai aiheen vierestä, jos jotakin on vielä mielessä :)

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Viimeisen kerran (ihan oikeasti): RAD -balettia

Kuva täältä

Ajattelin tehdä vielä viimeisen kokoavan analyysin tästä RAD -baletista. Näitä on ollut jo tosi monta, että toivottavasti ette ole jo aivan kyllästyneitä aiheeseen! Jos olette, niin älkää huoliko, tämän pitäisi olla viimeinen kirjoitus tästä aiheesta ;). Aloin vain itse pohtimaan näin jälkikäteen vielä tuota RAD -balettia kokonaisuudessaan ja siksi tein vielä tälläisen kokoavan tekstin aiheesta. Aluksi ajattelin kirjoittaa tämän tekstin enemmänkin vertailuksi vaganova baletin ja royalin välillä, mutta siitä ei oikein meinannut tulla mitään. Varmaankin siksi, että en tiedä aiheesta tarpeeksi ja lisäksi koulukuntia on loppujen lopuksi aika hankala vertailla keskenään. Molemmissa kun on hyvät ja huonot puolensa ja lisäksi ne yksinkertaisesti vain ovat erilaisia. Ehdin tanssimaan vain yhdessä RAD -balettikoulussa, joten kokemukseni siis luonnollisesti rajoittuvat vain tämän yhden koulun opetukseen. Mutta tässä kuitenkin joitakin päähuomioita omilta tunneiltani:

 • Ennalta määrätyt opetussuunnitelmat. Balettiopettajat eivät paljon pääse sooloilemaan, kun kaikki sarjat ja harjoitukset musiikkia myöten ovat ennalta määrättyjä. Minunkin opettajani "lunttasivat" sarjoja useaan otteeseen opettajan oppaasta tuntien aikana, jos he eivät olleet täysin varmoja jostakin.
 • Helpohkot sarjat, jotka pyritään hiomaan mahdollisimma täydellisiksi tasokokeisiin.
 • Univormut. Eli siis tiukka pukukoodi. Hauska juttu on balettipuvun päällävyötäröllä pidettävä kuminauha. Meillä tunneilla pukukoodina oli musta (tai tummansininen) balettipuku sekä vaaleanpunaiset trikoot. Lisäksi vaatimuksena oli demipointe tossut, joista minä sain kuitenkin erityisvapautuksen.
 • Oikea tanssiasento on kaiken a ja o. Ylävartaloa kallistetaan todella paljon etukenoon ja käsien asennot ovat myös avoimempia ja eteenpäin kurottavampia.
 • Eri asioiden arvostus. Venyvyys ja se kuka nostaa jalan korkeimmalle tuntuu olevan aivan toissijaisia juttuja. Opettajat eivät sanallakaan koko lukukauden aikana kehottaneet meitä venyttelemään, tekemään lihaskuntoa tai muuta oheistreeniä.Suomen balettikoulussani meitä patistetaan siihen jokaisella tunnilla. Tytöt eivät edes lämmitelleet ennen tuntia, vaikka sali oli talvella jäätävän kylmä.
 • Vahva ilmaisu. Jokainen sarja tanssitaan läpi todella eläytyen ja vahvasti ilmaisten.
 • Ei kevätnäytöksiä tai muitakaan esiintymisiä. Kaikki aika meni kokeisiin treenaamista varten. Toisaalta ymmärrän tämän, sillä kaikkia haluavat menestyä kokeissaan ja edistyä tasolta toiselle mahdollisimman nopeasti.
 • Huono "kuri". Tämä on vähän hassu juttu, kun kyseessä oli kuitenkin tunti, jossa keski-ikä oli noin 17 -vuotta. Siis ihan sellaisia perusjuttuja, kuten että tunnit alkavat ajoissa, kaikilla on hiukset kiinni (että opettajan ei tarvi huomauttaa siitä jokaisella tunnilla), opettajaa kuunnellaan ja että kärkitossuja ei sidota kiinni vähintään 10 minuuttia! Kaikki tapahtui muutenkin todella hitaasti ja 60 minuutin tunnista tuntui kuluvan aikaa niin paljon muuhunkin kuin tanssiin. Opettajakin aloitti tunnin usein 10 minuuttia myöhässä. Jännä juttu, että ennen tänne tuloani valitin tuntieni kurinalaisuudesta, mutta täällä ollessani oikeastaan kaipasin sitä. 
 • Karakteri ja free movement studies kuuluvat jokaisen perustasoa suorittavan balettilaisen lukkariin. Jälkimmäinen vapaa tanssiosuus ei minun mielestäni niin vapaata ole, sillä siihen kuuluu valmiin koreografian esittäminen, johon sisältyy silkkiliinojen heiluttelua klassiseen musiikkiin. Tanssikaverini itse kuvailivat sitä lyyriseksi baletiksi. Vocational tasolla treenataan kuitenkin enää vain pelkkää balettitekniikkaa.

                               

Ihan huvikseni juuri googletin löytyisikö Suomestakin RAD -baletin opetusta, enkä ainakaan äkkiseltään löytänyt mitään. Ajattelisi edes Helsingistä löytyvän pari kyseistä balettikoulua..? Jännä juttu olisi, jos ei löytyisi!