perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kesää ja balettia


                            


Hei vaan kaikille pitkästä aikaa! En ole aikoihin ehtinyt tänne kirjoittamaan edes paria sanaa, kun elämä on ollut sellaista pyöritystä siitä lähtien, kun vaihdostani palasin tänne Suomeen. Ensinnäkin kesätyöt vievät kaiken aikani. Lisäksi on ollut paljon muitakin isompia ja pienempiä juttuja elämässä, jotka ovat vieneet voimia ja myös ajatuksia aika kauas tanssimisesta. Mutta eiköhän tämä tästä! En ole kuitenkaan unohtanut tätä blogia missään välissä ja tänään olikin ihan pakko päästä kirjoittamaan tänne jotakin. Kaiken keskellä olen kuitenkin käynyt kerran viikossa tunnin mittaisella balettitunnilla. Ne ovat olleet ihan mahtavia, vaikka olenkin ollu työpäivien jälkeen aivan puhki ja energia on ollut tunneilla aika vähissä. Muutenkin kunto on päässyt laskemaan, kun en paljon ole jaksanut urheilla viime aikoina. Pilateksessa olen käynyt kerran viikossa ja se onkin ollut ihanan rentouttavaa! Niitä tunteja olisi kiva jatkaa myös syksyllä, jos vain aika- ja rahatilanne antavat periksi. Ajattelin kokeilla myös joogaa ensi viikolla.

Minua jännitti ihan mielettömästi mennä balettitunneille, joilla kävin nyt kesällä, sillä opettaja, kaupunki, sali, muut tunnilla olevat henkilöt ja oikeastaan ihan kaikki muukin oli uutta. Mutta siitä selvittiin ja opettaja osoittautui todella hyväksi ja mukavaksi! Hän luuli minun tanssineen nuorempana pitkään ja nyt palailevan balettiharrastuksen pariin tauon jälkeen. En tiedä olisiko siitä pitänyt olla imarreltu vai ei. Riippuu kai kuinka asian ajattelee. Näytin siis ehkä repsahtaneelta balettitanssijalta tai vaihtoehtoisesta vanhalta konkarilta? ;) Toivottavasti jälkimmäiseltä, hehe.

Tunnilla tehtiin ihan perustekniikkaa, mutta mikä minua eniten ihmetytti oli se, että koko tunti keskittyi tankotekniikkaan. No, tulipa ainakin treenattua edes jotain. Eilen oli siis viimeinen balettituntini tänä kesänä ja seuraava tunti on sitten elokuun puolessa välissä. Sen tajusin, että syksyllä tunneille meneminen tulee olemaan mielettömän raskasta. En meinannut nytkään jaksaa tehdä 60 minuutin tuntia kokonaan täysillä. En halua edes ajatella, mikä tilanne on puolentoista kuukauden jälkeen. Pitäisiköhän tästä raahautua vaikka lenkille..?

Niin ja voin teillekin kertoa, että hain huvikseni konservatoriolle baletin harrastusryhmään (en edes tiedä miksi, sillä pidän nykyisestä tanssikoulustani todella paljon) ja minut sijoitettiin baletin korkeimman tason ryhmään. Lisäksi harkinnassa on kohdallani baletin esitysryhmä. Nyt on tainnut lipsahtaa pieni arviointivirhe. En nimittäin taida tulla siellä pärjäämään. Tekisi mieli jättää paikka ottamatta vastaan tai ainakin pyytää suoralta kädeltä kokeilemattakin siirto ainakin yhden tason alempaan ryhmään. Toisaalta pitäisikö vaan pitää pää kylmänä ja kokeilla? ;) Mutta kuinkas sitten kävisi entiselle tanssikoululleni..?

                            


Niin ja olen viime aikoina saanut ihania kommentteja teiltä tämän blogin lukijoilta. Kiitos tosi paljon! Tosi mukavaa, kun niitä jaksatte kirjoitella.

Hauskoja kesäpäiviä! :)

Kuvat wehearit