sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Dance Academy vs. The Center Stage

Kuva täältä

Oli pakko tehdä tästä aiheesta ihan oma postauksensa. Eli katsoin eilen The Center Stage elokuvan ja mitä pidemmälle elokuvan katsomisessa pääsin, huomasin että Australialainen Tanssiakatemia sarja on täysi tahallinen tai tahaton kopio tuosta elokuvasta! Luulen, että te muutkin, jotka kyseisen leffan ja sarjan olette nähneet, tiedätte mistä puhun.

Idea on täysin sama niin elokuvassa kuin sarjassakin. Baletticompany ottaa balettioppilaitokseensa uusia oppilaita, joista muodostuu hyvin tiivis kaveriporukka, jotka sitten tekevät kaikkea hauskaa yhdessä mitä nyt tanssitreeneiltä ehtivät. Päähenkilönä on vähän hukassa oleva teknisesti muista jäljessä oleva herttainen tyttö, joka sitten yllätys yllätys nouseekin koulun tähtioppilaaksi. Tällä päähenkilöllä on niin elokuvassa kuin sarjassakin parhaana kaverinaan ei ihan balleriinamuottiin sopiva tyttö, jolla on enemmän ongelmia asenteensa kuin tanssin kanssa. Ja sitten tietenkin löytyy myös ilkeähkö kämppis, joka on valmis tekemään baletin eteen ihan mitä vain ja joka niin sarjassa kuin elokuvassakin sairastuu syömishäiriöön. Kaiken tämän päälle voit vielä löytää tiukan opettajan, joka kuitenkin tahtoo vain kaikkea hyvää oppilailleen ja tietenkin vielä koreografin, johon päähenkilö toivottomasti rakastuu.

En tiedä ovatko yhteensattumat vain sattumia, mutta erittäin paljon samankaltaisuutta on kyllä havaittavissa! Mutta mitäpä tuosta, tykkään kyllä niin elokuvasta kuin sarjastakin! ;)


Kuva täältä

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Celebrities who do ballet

Tuli tällainen vähän erilainen postausidea kirjoittaa näyttelijä ja laulaja julkkiksista, jotka tanssivat tai ovat tanssineet balettia. On ihan hauska tarkastella sitä, miten tiukan klassisen baletin sekä pop -maailman saa yhdisteettyä toisiinsa. Kaikilla on varmasti mielessään ainakin Natalie Portman, joka uurasti useita tunteja päivässä treenatessaan Black Swan elokuvaan. Mutta tanssivia tai ennen tanssineita julkkiksia löytyy muitakin! Tässä joitakin heistä ja  jatkakaa ihmeessä listaa, jos tiedätte enemmänkin.

Audrey Hepburn

Kuva täältä


Audreylla on ilmeisesti suhteellisen vaikuttava balettihistoria. Hän harrasti balettia useita vuosia ennen siirtymistään näyttelijän uralle ja hänen kerrotaan olleen opettajansa "tähtioppilas". Audrey haaveili balleriinan urasta ja harjoitteli sitä varten tosissaan, mutta joutua luopua unelmastaan, koska ei ruumiinrakenteeltaan sopinut tanssijaksi.

Ja tässä hän tanssii balettia elokuvassa The Secret People:Rihanna


Kuva täältä
Oli pakko tämänkin tähän laittaa! Aika moni teistä on tainnut nähdä Rihannan Umbrella musiikkivideon, jossa Rihanna tepastelee mustilla kärkitossuillaan musiikin tahtiin. Videossa vaan ei taideta näyttää kuin yksi ehkä kahden sekunnin mittainen pätkä, jossa kuvassa olisi niin Rihannan ylä- kuin alavartalokin yhtä aikaa! Voi siis olla, että Rihanna ei tanssi videolla itse ollenkaan. Yritin löytää tietoa aiheesta ja jostakin luin, että mitä ilmeisemmin Rihannalla ei ole taustallaan sen suurempaa baletin koulutusta, mutta balettitunneilla hän olisi kuulemma joskus käynyt satunnaisesti.                                                             Elle Fanning


Tästä nuoresta näyttelijästä tuntuu löytyvän lukuisia paparazzi kuvia, joissa hän poistuu tanssikoulultaan täydessä balettivarustuksessa.

Kuva täältä

Kuva täältä

Kuva täältä


                                                           Ashlee Simpson

Näyttelijä/laulaja Ashlee Simpson omistaa yllättävän vaikuttavan balettihistorian. Hän aloitti baletin ollessaan kolme ja tanssi 11 -vuotiaana koulussa School of American ballet. Tämän balettikoulun aloittaesssaan hän oli ilmeisesti nuorin sisään päässyt oppilas.

Kuva täältä


                                                              Madonna

Madonnalla aloitti balettiopinnot jo pienenä ja opiskeli Michiganin yliopistossa tanssi pääaineenaan. Ennen laulajaksi ryhtymistä Madonna haaveili urasta tanssijana.
Kuva täältä

                                                      Sarah Jessica Parker


Hänellä on taustalallaan myös useamman vuoden balettikoulutus. Sarah Jessica Parker pääsi jopa esiintymään kahdeksan vuotiaana Pähkinänsärkijään ja  La Sylphideen. Tästä linkistä pääset videoon, jossa Sarah Jessica Parkeria haastatellaan New York City baletin gaalassa.


                                                         Prinsessa Diana

Kuva täältä

Laitoin näiden kaikkien näyttelijöiden ja laulajien keskelle vielä viimeiseksi vähän tällaisen erilainen "julkkiksen" eli prinsessa Dianan, joka sai lapsena ja nuorena vahvan klassisen baletin koulutuksen ja haaveili pitkään tanssijan urasta. Kuitenkin esimerikiksi hänen pituutensa (178cm) vaikeutti hänen unelmiaan tanssijan ammatista. Hänen kerrotaan olleen intohimoinen baletin tanssija kuin katsojakin. Luin jostakin hänen kerran yllättäneen Charlesin hauskasti, kun he olivat olleet katsomassa balettia yhdessä. Diana oli hipsinyt lavan taakse Charlesin huomaamatta ja pukenut esitysvaatteet päälle ja lopulta esiintynyt itse lavalla muiden tanssijoiden mukana! Diana toimi myös Englannin kansallisbaletin tukijana.Lisäksi muita julkkiksia enemmän tai vähemmän vakuuttavalla balettitaustalla ovat esimerkiksi Penelope Cruz, Britney Spears ja Jude Law. Jos haluat aiheesta itse lueskella enemmänkin ainakin tämä artikkeli antaa aiheesta mukavan kattavaa tietoa.

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa..Kaikki varmaan ovat kuulleet otsikossa olevan sanonnan joskus. Eilen balettivideoita selaillessani aloin miettimään kuitenkin minkä ikäinen on liian nuori? Onhan se totta, että useat harrastukset on aloitettava jo nuorena, jos aikoo pyrkiä lajinsa huipulle. Eksyin Youtubessa eri videoihin, joissa kuvataan baletin ja voimistelun todella nuorena aloittaneita lapsia. Esimerkiksi toisessa videossa 1-vuotias vauva käy jo voimistelutreeneissä. En tiedä, mitä te aiheesta ajattelette, mutta minusta hän on aivan liian nuori! Samoin kauhistuttaa ensimmäisen videon 5 -vuotias balleriina, joka on ikäisekseen jo aivan mielettömän taitava! Jo hänen lihaksensa ovat jotenkin todella epäluonnolliset lapselle. Minua ainakin karmivat nuo videot. Ensinnäkin mietin ehtivätkö tällaiseen treeniin laitetut lapset elämään lapsuutta ollenkaan vai kuluuko se kokonaan treenisaleissa. Vai onko se sitten menestyksen hinta? Tekevätköhän lapset tuota omasta halustaan vai lähinnä toteuttaakseen vanhempiensa unelmia..?

Mutta onneksi näitäkin videoita sitten löytyy! :)