maanantai 30. tammikuuta 2012

RAD Intermediate classes

Onko kenelläkään tietoa, mitä tasoa RAD Intermediate tunnit vastaavat? Jotain keskitasoa ehkä, mutta enempää en nimen perusteella osaa sanoa. Minulla ei ainakaan ole, mutta sinne minut ohjattiin ja aloitan tunnit perjantaina. Katselin tuossa bussiaikatauluja sekä karttaa ja olen aika pyörällä päästäni. Pitää vain lähteä niin paljon aikaisemmin matkaan, että ehdin harhailla tarpeeksi. Olen todella innoissani. Viimeinkin jotain balettiin liittyvää niin pitkään aikaan. Jee!

Kuva weheartit

torstai 19. tammikuuta 2012

Tanssikamojen pakkauslista

Kuva täältä
Olen alkanut pohtia, mitä kamppeita sitä laukkuun olisi järkevää pakata, että viisi kuukautta niillä pärjäisi. Toki sitten perillä on mahdollisuus ostella tarvittavia juttuja lisää, mutta haluaisin saada ainakin sellaiset perusjutut pakatuksi, että ei heti tarvitse kauppaan rynnätä ensimmäisenä iltana. Koska luonnollisesti laukku täyttyy jo muista tavaroista, ei tanssikamppeille jää kovin paljon tilaa. Silti niitäkin on mukaan otettava. Baletti ja muiden tanssijuttujen pakkauslista on ainakin näillä näkymin seuraavanlainen:

- Laukku tanssikamppeille

-  Yksi (tai kaksi?) perus mustaa balettipukua. Luulen kuitenkin tarvitsevani vain yhden, sillä jokaisella koululla on oma ryhmäpukunsa, jonka he oppilailtaan vaativat. Luultavasti joudun sellaisen hankkia, joten yhden peruspuvun pitäisi luultavasti riittää.

- Valkoiset ja vaal.pun trikoot.

- Säärystimet. Päädyin valkoisiin.

- Yhdet lähes puhki kuluneet ja toiset vielä paketissa olevat treenitossut.

- Kärkitossut, pehmusteet ja muut tarvikkeet niihin. En tiedä, kauanko tossuni vielä kestävät.. Mitä kärkitossuja britit suosivat ja mitenhän kärkitossujen sovittaminen onnistuu englanniksi?

- Hiustarvikkeet (pinnit, nutturaverkko, pantoja, pompuloita yms. ). Usean balettikoulun sivuilla muuten lukee, että pannat ja hiuskoristeet ovat kiellettyjä. Nutturaverkko taas vaikuttaa olevan pakollinen. Aika hauska juttu!

- (Tumman)sinisen perus kietaisumallinen harjoitushame

- Shortsit. Villaiset sekä perus mustat trikooshortsit.

- Muita tanssilajeja varten ajattelin ottaa vain yhden löysän topin sekä mustat legginsit, joiden päälle pystyn laittaa nuo balettishortsit. Lisäksi otan mukaan myös footundeezit (en millään muista, miksi niitä kutsutaan suomeksi :D ). En tiedä tulenko niitä tarvitsemaan, mutta eivätpä ne paljon tilaa vie.

Tanssi on kyllä kiva laji, kun nuo tarvikkeet eivät onneksi paina kovin paljon ja eivät vie tilaakaan liikaa. Miettikääpäs jos harrastaisin vaikka jääkiekkoa - luistimissa ja suojissa olisi nimittäin aika paljon enemmän raahaamista ;).

tiistai 17. tammikuuta 2012

Tanssilajeja laidasta laitaan

Ajattelin hieman kirjoitella siitä, mitä tanssilajeja olen jo päässyt kokeilemaan ja mitä ajatuksia ne ovat herättäneet. Yritin listata lajit järjestykseen sen mukaan, kuinka paljon niistä pidän, mutta ei siitä oikein tullut mitään. Ainut varma juttu on se, että baletti ja jazz kiilasivat kärkisijoituksille kirkkaasti, mutta muiden lajien osalta sijoitukset ovat hieman hämärän peitossa. En siis esimerkiksi osaa sanoa onko irlantilainen tanssi vai hip hop hauskempaa, sillä ne molemmat ovat todella kivoja ja lisäksi hyvin erilaisia. 
         
                                              
                                                             1.Baletti


Baletti on ihan ykkösjuttu minulle. Siinä kiinnostaa eniten ainakin tarkkuus, kurinalaisuus, pyrkimys täydellisyyteen ja sitä kautta loputon mahdollisuus kehittyä, baletin perinteikkyys ja sen ilmaisu, liikekieli sekä klassinen musiikki. No, okei oikeastaan ihan kaikki, mikä vain balettiin vähänkin liittyy kiinnostaa eniten!

                        


2. Jazztanssi

Jazz tulee vahvana kakkosena baletin jälkeen. Pidän jazzista, koska siinä pääsee soveltamaan baletin tekniikkaa vapaammalla tavalla. Lisäksi jazzia tanssiessa koen usein pystyväni ilmaisemaan itseäni vahvemmin kuin baletissa. Joskus kurinalaisen balettitunnin jälkeen tuntuu aivan ihanalta tehdä piruetteja reippaaseen tahtiin ja menevään musiikkiin tekniikasta kuitenkaan tinkimättä! Lyrical jazz on ehkä eniten mieleistäni, mutta reippaampikin meno vie aina mukanaan.

Kuva täältä

3. Nykytanssi

Kuva täältä

Nykytanssi on kivaa ja mielenkiintoista. En kuitenkaan ihan vielä ehtinyt puolen vuoden kokeiluni jälkeen saamaan juonesta kiinni. Nautin tunneista suunnattomasti, mutta en vieläkään oikein ole hahmottanut vastausta siihen, mitä nykytanssi oikeasti on. Se on kivaa, mutta varmasta myös paljo paljon enemmän! Haluan siis vielä ehdottomasti päästä treenaamaan ja sitä kautta oppia ymmärtämään tätä tanssilajia lisää.

                                  4. Irlantilainen tanssi

Kuva täältä
Irlantilainen tanssi on hulvattoman hauskaa! Musiikit ovat huikeita ja tempo kova tunnin alusta loppuun saakka. Itse kävin siis viime syksynä satunnaisesti irkkutunneilla korvaamassa väliin jääneitä balettitunteja. Tunnit toimivat itselläni kivana tasapainona balettitunneille. Voisin kuvitella ottavani irlantilaisen tanssin ihan varsinaiseksi lajiksi omaan lukujärjestykseeni, jos aika vain riittäisi kaikkeen. Odotan innolla näkeväni kyseistä tanssia ihan livenä Pohjois-Irlannissa. Toivottavasti minullakin olisi muistissa vielä edes yksi helppo perusaskel!

5. Hip hop

Kuva täältä
      
Niin. Hip hopista minulla ei ole paljon kokemusta taustalla. Ainoastaan yksi ainoa intensiivikurssi, josta pidin kuitenkin paljon. Musiikit ovat siistejä ja liikekieli todella koukuttava. Olisi kiva päästä tanssimaan tätä lajia enemmänkin. Ja lisäksi olisi muuten huikeaa omistaa sellainen uskottavaa asenne, joka hip hoppareilla on. Esimerkkinä kunnon asenteesta tuli mieleen nuoremmat hip hop -pojat tanssiopistollamme, jotka tokaisivat kerran meille ballerinoille ivallisesti: - Taitaa kiristää noi teidän nutturat..
                                                                   
                                           5. Latinotanssit

Olen ylpeä itsestäni, sillä tämän syksyn aikana olen kunnostautunut tosissani latinotanssien kokeilussa. Nyt listalta löytyy jo samba, rumba, salsa, reggaetton, dancehall reggae, merengue ja jopa flamenco. Toivottavasti nuo kaikki edes ovat latinotansseja(?) Jos eivät ole, niin sivistäkää minua ihmeessä. En oikein tiedä näistä lajeista paljon muuta kuin että ne ovat hauskoja ja todella aurinkoisia. Mieleisin latinotanssi taitaa olla reggaetton.


Mitä tanssilajeja te olette päässeet kokeilemaan ja mitäs olette niistä pitäneet? Onko teillä jotain lajia, joka on aivan ehdoton suosikki tai inhokki?

tiistai 10. tammikuuta 2012

Long time no see!


Niin täällä blogissa kuin tanssirintamallakin on ollut aika hiljaista viime aikoina. Eilen kuitenkin päätin tanssitaukoni ja nyt blogin hiljaiselon. Kävin nimittäin balettitunnilla pitkästä aikaa. Oli ehkä huono päätös mennä tunnille entiselle tanssikoululleni, sillä aivan niin kuin olin muistellutkin, kuilu nykyisen ja entisen kouluni opetuksessa on valtava. Opettaja on kyllä mukava ja innostunut, mutta ei anna henkilökohtaisia korjauksia ollenkaan. Lisäksi salin puitteet eivät ole oikein kunnossa. Se on aivan liian pieni ja lattia on pelottavan liukas. Kaiken huippuna on se, että isossa ryhmässä on liian monen tasoisia tanssijoita. Siis ammattitanssijoista niihin, jotka kompastelevat omiin jalkoihinsa. Siinä, jos jossakin, opettajan ammattitaitoa testataan! MUTTA pääasia oli, että pääsin tanssimaan ja tekemään edes jotain baletin parissa.

Tunti oli siis aivan liian helppo, mutta toisaalta sain ihan kivan pehmeän laskun tanssiarkeen. Baletin jälkeen kaveri sai houkuteltua minut Dancehall reggae tunnille, missä olin aikamoinen näky balettivaatteissani, mutta mitäpä väliä tuolla on, heh. Kiinnostaisiko jotakin kuulla enemmän analyysiä tuosta tunnista? Tunti oli ihan kiva, mutta ei ihan minun juttuni kuitenkaan. Oli kuitenkin todella kiva päästä kokeilemaan uutta lajia. Ennen ajattelin haluavani tanssia vain balettia, mutta olen huomannut muuttuvani paljon kaikkiruokaisemmaksi tanssin suhteen. Nykyään kelpaa lähes mikä vain, joka edes sivuaa hieman tanssia. Noiden kahden tunnin jälkeen tein tunnin venyttelyt ja fiilis oli mitä parhain. Voi, kun minulla ehtikin jo olla ikävä tanssimista.Tänään aion rahapulaa uhmaten mennä balettiin omaan tanssikouluuni, jossa pääsen tekemään pointe treeninkin, sillä kärkitossut ovat olleet jo ihan liian kauan työttömänä. Vaikka tunti maksaakin kympin, päätin että se todellakin on sen arvoinen. Lisäksi torstaina on tiedossa voimistelijoitten tanssitekniikkatunti, jonne menen vierailemaan tällä ja ensi viikolla. Vähän jännittää mennä balleriinanan voimistelijoiden sekaan, mutta toisaalta meidänkin balettitunneille käy satunnaisesti taitoluistelijoita ja voimistelijoita. Niin ja sittenhän minulla on kolmen viikon päästä lähtö Britteihin. Hups, kuinkas se oikein pääsi unohtumaan ;).

Kuvat weheartit

maanantai 2. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Kuva täältä
Pari viikkoa on ehtinyt kulumaan lähes tanssimatta ja myös postailematta. Ainoastaan yhtenä iltana olen päässyt tanssimaan ja silloin lajeina olivat samba, rumba, salsa, reggaeton, jive ja jopa tango. Tunnilla tekniikkaa suuremmassa merkityksessä olivat hauskanpitäminen ja sykkeen nostatus. Reipas pari tuntia kahlattiinkin läpi eri lajien helppoja perusaskeleita yhdistelemällä. Musiikki oli menevää ja fiilis korkealla. Minulla ainakin oli hurjan hauskaa!

Muuten urheilu on lomalla koostunut lähinnä lenkkeilystä, muutamasta ohjatusta tunnista kehonhuoltoa, venyttelystä sekä nilkkatreenistä. Kärkitossut eivät loman aikana ole eksyneet jalkaan laiskuuden ja huonojen lattioiden takia. Täällä kotona tilaa kärkkäreillä treenaamiseen riittäisi, mutta lakattu puulattia on niin liukas, että ei kovin paljon uskalla niillä revitellä.

Vaikka en paljonkaan ole tanssimaan päässyt, olen lukenut uskomattomia määriä tanssiaiheisia kirjoja (miksi koulukirjoja ei tule koskaan luettua yhtä innokkaasti?). Ostin myös kirpputorilta yhden balettiaiheisen pokkarin parilla eurolla. Sisältö on varmasti täyttä hömppää, mutta kun vaaleanpunaisessa kannessa komeilee kärkitossut ja kirjan nimi on Tanssiaskelin, niin kuinka olisin voinut jättää sen ostamatta? ;) Olen katsellut myös Tanssiakatemia -ohjelmaa siskoni kanssa lähes kyllästymiseen asti!

Vuosi 2012 saapui ja päätin pohtia, mitkä olisivat tulevan vuoden tavoitteita ja haaveita. Tässäpä ne ovat:

- Spagaatit täytyisi saada viimeinkin kuntoon
- Paljon lisää venyvyyttä
- Vahvemmat nilkat
- Lisää itsevarmuutta tanssiessa
- Triplapiruetti
- Piruetit kärkitossuilla
- Päästä esiintymään kärkitossuilla
- Hakea syksyllä baletin tai jazzin EK- ryhmään!
              
Kiitos teille kaikille, jotka tekstejäni lueskelette ja kiitän paljon myös ihanista kommenteista, joita viime vuonna kirjoittelitte. Onnellista uutta vuotta jokaiselle! :)

Kuinka te olette kuluttaneet tanssilomanne ja millaisia haaveita ja tavoitteita teillä on ensi vuodelle?