keskiviikko 29. elokuuta 2012

Uutta ja inspiroivaa


Uusi tanssikouluni on tuonut baletin opiskeluun ihan uusia tuulia. Tuleva vuosi vaikuttaa enemmän kuin mielenkiintoiselta! Luvassa olisi joulunäytös, näytös oikean orkesterin kanssa joulun jälkeen, mahdollisuus luoda oma koreografia ja esittää se, yritystä päästä mukaan arktisiin askeleisiin ja vaikka mitä muuta! Kaikkea sellaista, mihin en viime vuonna olisi voinut vielä edes kuvitellani pääseväni mukaan. Uusi opettaja ja tunnit ovat kivoja ja tasokin on juuri oikea. Meitä oppilaita on tunnilla vain kuusi, joten opettaja ehtii korjaamaan tekemisiämme paljon. 

Tuleva lukujärjestykseni näyttää siis tältä:

Ma: baletti perus 75min
Ti: baletti jatko 75min
Ke: vapaa
To: baletti jatko 75min, koreografia 90min
Pe: vapaa
La: baletti perus75min

Tekniikkatunnit eivät eroa vanhan tanssikouluni tunneista, mutta koreografiatunti on ihan uutta ja inspiroivaa. Tunneilla tehdään esimerkiksi improharjoituksia, kehonhuoltoa, katsotaan videoita eri baletin variaatioista, treenataan variaatioita sekä esityksiä ja tehdään lisäksi omia koreografioita. Koreoryhmä on siis tarkoitettu esiintymistreenejä varten, mutta myös muut ryhmät esiintyvät. Olin aluksi huolissani siitä, ehdittäisiinkö tekniikkatunneilla treenata kunnolla tekniikkaa. Siis jos esiintymisiä on paljon, että kaikki aika ei menisi näytöksiä varten treenaamiseen. Onneksi esitykset on kuitenkin hajautettu todella hyvin niin, että jokainen ryhmä ei esiinny jokaisessa näytöksessä. Tällöin näytös- sekä tekniikkatreeneille jää molemmille sopivasti aikaa.

Pakko myöntää, että minulla on pieni kaipuu vanhaan tanssikouluuni, jossa opettaja pitää tunneilla tiukan kurin ja tahdin. Minua huvitti tänään esimerkiksi se, että uusi opettajani kysyi meiltä, että jaksaisimmeko tehdä erään sarjan vielä kerran uudelleen. Edellinen opettajani ei paljon tuollaisia kysymyksiä kysellyt. Olen miettinyt näitä vanhan ja uuden tanssikouluni eroavaisuuksia aika paljonkin ja ajattelin kirjoittaa siitä ihan oman postauksen lähiaikoina. Katsotaan, mitä siitä siitä sitten syntyy!

Ps. Pääsin viime viikonloppuna tossukaupoille ja mukaan tarttuivat (ylikalliit, mutta toivottavasti sen arvoiset) Gaynor Mindenit. Niistäkin juttua myöhemmin!

Kuva weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti