tiistai 21. elokuuta 2012

Uudet tossut

Syksyn kunniaksi ajattelin hankkia uudet pehmeät tossut. Vanhat ovat nimittäin jo niin rikkinäiset, että niissä on enemmän reikiä kuin kangasta - hyvä kun niitä edes tossuiksi enää tunnistaa! Minun ehdoton lempitossuni tähän mennessä on ollut Blochin Pro Elastic -malli. Tossu istuu parhaiten jalkaani ja tykkään myös siitä, että tossujen kuminauhat ovat jo valmiiksi ommeltuina. Sopii hyvin tällaiselle laiskalle ompelijalle. Tilaan tossuni Porsellin verkkokaupasta, josta ne saa huomattavasti halvemmalla. Laitan  tilaukseen aina kaksi paria kerrallaan, joten postimaksutkaan eivät pääse kirpaisemaan niin pahasti.


Pro Elastic - Bloch
Bloch Pro Elastic, Porselli n. 12,6e
Bloch elastosplit, Dancedirect n. 16.5e
Pro 1 - Sansha
Sansha Pro1, Porselli n. 14.7e

Vaikka Pro Elastic sopii minulle tosi hyvin, olisi silti kiva kokeilla muitakin malleja (ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella?). Ensimmäisenä mieleen tuli Blochin Elastosplit, josta olen kuullut todella paljon hyvää. Toinen vaihtoehto olisi Sanshan Pro1. Sanshaa en vain voi tilata netistä, sillä en tiedä mikä koko ja malli minulle sopisi. Sitä pitäisi päästä sovittamaan siis jonnekin balettiliikkeeseen.

Onko teillä ollut näitä tossuja käytössä? Mikä on teidän lempitossunne?

13 kommenttia:

 1. Blochin elastosplit on ainoa, jota olen käyttänyt enkä näe syytä vaihtaa. Todella hyvät ja vaivattomat jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Lopulta päädyin hankkimaan nämä Blochin elastosplitit ja ihan hyviltä vaikuttivat :)

   Poista
 2. Elastosplitit on mielettömät!! Jalka näyttää mielestäni noissa todella kauniilta ja tossu tuntuu istuvalta ja napakalta. Elastoplitseillä saa musta hyvän tuntuman lattiaan ja jollain tapaa jalkatyöskentely helpottuu tai hahmottuu paremmin.. Tosi vaikeeta selittää sitä tuntemusta. :D Mulla noi tossut on kestäny kovaa kulutusta tositosi pitkään, mikä on ehdoton plussa! Oon ihan myyty noille tossuille, enkä halua enää palata muihin. 8) Jos joskus päädyt kokeilee noita, niin valitse mahdollisimman tiukka koko (ei kuitenkaan pieni!), koska pohjassa olevat kuminauhat saattaa käytössä vähän löystyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päädyin tosiaan Elastosplit tossuun ja saman minäkin huomasin, että nilkan ojennus näytti paljon kauniimmalta kuin vanhoilla tossuillani. En tiedä miten se on mahdollista, mutta hyvä juttu silti! Myyjä suositteli kokoa pienempää kuin mitä normaalisti käytän ja silti piruetteja tehdessä tossut meinasivat vähän pyöriä jaloissa. Mutta hyvältä vaikuttaa ainakin tähän mennessä :)

   Poista
  2. Kiva kuulla, että oot tyytyväinen ostokseesi! Tosi jännä toi tossujen pyöriminen jaloissa.. Mulla on tossut pysyny todella napakoina koko kulutuksen ajan. No voihan olla, että oon sovituksessa valinnu sitte liiankin pienen koon varmuuden vuoksi ja myöhemmin kangas on päässyt venahtamaan käytössä jalkaan paremmin istuvaksi. :DD

   Poista
  3. Tossuni taisivat olla valmiiksi jo hieman löysät, kun tossu on on leveydeltään C.. Tavallisesti käytän aina B -leveyttä. Mutta onneksi kuminauhat ovat niin napakat, että pieni löysyys ei haittaa.. Kiva, että tossut on pysyneet sulla hyvän kokosina :).

   Tuli vain muuten mieleen, että tämä tossumalli taitaa muuten olla aika suosittu, sillä tänään bongasin tunnilla neljän tytön käyttävän niitä itseni lisäksi.. ;)

   Poista
  4. Toivotaan, että myös sun tossut muokkautuu jalkoihisi sopiviksi ja palvelevat pitkään! :) Ja tosiaan, meilläkin kävi entisessä ryhmässä niin, että ensimmäisen kokeilijan jälkeen puolet luokan tytöistä ostivat omat elastoplitsinsä puolen vuoden sisällä. :D

   Poista
 3. itelläni on ollu aina noi sansha pro1 tossut ja oon ollu tyytyväine niihin. välillä tuntuu kuitenki että se pohja painais jalkapohjaa :/ ajattelin ite ostaa noi elastosplitit sitte kun noi sanshat ot elämänsä päässä. Tosi hyvin on kestäny kyllä noi tossut et mm siltä kannalta ne on tosi hyvä vaihtoehto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvältä kuulostaa! Paitsi tuo pohjan painaminen.. Monilla mun balettikavereilla on muuten nää sanshan pro1 -tossut ja ne näyttää tosi kauniilta:).

   Poista
 4. Kun tilaat tuolta Porsellilta niin tuleeko tullimaksuja :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuu! Postimaksutkin on aika pienet.. En nyt muista tarkasti kuinka paljon (ja riippuu varmasti paketin painosta yms.) mutta suhteessa aika edulliset.

   Poista
  2. Anteeks kun vielä tulin kyselemään, mutta olin just tilaamassa kun piti valita tietoihin maa ja siellä ei ollut muita kuin united kingdom, oon ihan pulassa että mitä oikeen pitää tehdä, osaatko auttaa ?

   Poista
  3. Siihen maan kohdalle voi ite kirjottaa vaan isolla, että FINLAND! Oon joka kerta tehnyt niin ja paketit on tulleet perille ihan normaalisti :) Toivottavasti oli apua!

   Poista