lauantai 18. elokuuta 2012

Tanssia taas!

Kuva weheartit

Hiuslakan tuoksua, hiusten nutturalle vääntämistä, päivittelyä rikkinäisistä balettitrikoista, uusia treenivaatteita, jälleennäkemisiä kesän jälkeen, uusia kasvoja, lukujärjestysten vertailua.. Minulla oli tällä viikolla ihan sellainen olo kuin olisin saapunut kotiin pitkän ajan poissaolon jälkeen. Tanssitunnit ovat taas alkaneet!

Syksy tuli niin salakavalasti, että siihen ei ehtinyt valmistautua henkisesti lähes ollenkaan. Tanssitunnit alkoivat ja minulla ei ole vieläkään valmista tanssilukkaria. En siis oikein vieläkään tiedä, miltä tanssisyksyni tulee näyttämään. Tämän viikon, olen toilaillut vanhalla tanssikoulullani ihan urakalla eri tasoisia tunteja kokeillen, jotta löytäisin sen the tunnin itselleni. Otan siis vanhalta tanssikoultani yhden tunnin konservatorion tuntien lisäksi. Kaiken huipennus tällä viikolla oli opettajani suosittelema jatkotason baletti. Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka hyvin pysyin tunnilla perässä, mutta jatkotaso vielä jääköön odottamaan joitakin vuosia.. Onnistuin kuitenkin lopulta löytämään sopivan tasoisen tunnin itselleni niin, että minä ja myös opettajani olimme molemmat tyytyväisiä valintaan. Hyvä juttu siis! Ensi viikolla aloitan tunnit siis myös konservatoriolla.

Luonnostelma tanssiviikostani näyttää tältä:

Ma: Baletti 75min
Ti: Baletti 75min
Ke: vapaa
To: Baletti 75min
Pe: vapaa
La: Baletti 75min

(+ koreografia 90min?)

En tiedä miksi, mutta neljä balettituntia kuulostaa jotenkin vähältä. Haluisin saada lukujärjestykseeni lisättyä vielä ainakin jazzin, mutta en tiedä saanko sitä rahallisesti ja ajallisesti sopimaan millään viikkooni tällä hetkellä. Ehkäpä sitten joulun jälkeen! Toisaalta viime vuonna aloitin kahdeksalla tunnilla, mutta loppu syksystä kävin enää kuudella tunnilla. Niistä tunneista viisi olivat balettia, joten loppujen lopuksi määrä on lähes sama kuin viime vuonna. Eli aihetta paniikkiin ei pitäisi olla ;).

Miten teidän tanssitunnit ovat lähteneet käyntiin? Onko teidän tanssisyksyssänne jotain uutta ja ihmeellistä vai jatkuuko kaikki tuttuna ja turvallisena? :)

4 kommenttia:

 1. opiskeletko konservatioriolla tanssijan perustutkintoa, vai häh :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi en! Vaan konservatoriolla on mahdollisuus treenata tanssia vain harrastuksenakin. Eli käytännössä suoritan ihan vain tavallista baletin laajaa oppimäärää :). Pahoittelut, jos johdin tekstilläni harhaan! Mainitsin aiheesta vain nopeasti aikaisemmin tässä tekstissä

   http://tanssientaivaaseen.blogspot.fi/2012/06/kesaa-ja-balettia.html

   Toivottavasti selventi! :)

   Poista
 2. vaihdoin aikuisykkösestä kakkoseen ja huomas kyllä että taso vaihtui korkeammaksi, olin vähän kuutamolla mutta enköhän taas pääse mukaan kun kesäkankeus lähtee (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu evelyn, että olet päässyt etenemään tason ylemmäs. Onnittelut siitä! :) Se on hyvä juttu, että tunnilla riittää tarpeeksi haastetta. Itselläni ainakin tuntuu, että kehitystä tapahtuu parhaiten, kun tunnilla joutuu pinnistelemään osaamistaan. Ja kyllä se kesäkankeus siitä vielä lähtee.. Kivaa tanssisyksyä! :)

   Poista