lauantai 19. toukokuuta 2012

A Streetcar


                         


Kävin siis keskiviikkona katsomassa baletin nimeltään Streetcar named desire. Se oli mahtava sekoitus balettia, jazzia ja draamaa. Minä ja neljä kaveriani, jotka lopulta kanssani balettiin lähtivät, olimme aivan myytyjä! Baletti on saanut hyviä arvosteluja ja kaikki kaverini tanssikoulustani, jotka baletin myöskin näkivät, pitivät siitä todella paljon. Companylla on aikomuksena viedä kyseinen baletti myös kansainvälisille lavoille, että jos teillä on joskus mahdollisuus käydä se katsomassa, niin suosittelen lämpimästi. Scottish ballet on lisännyt videoita Youtubeen ja laitoinkin niistä kaksi tähän. Ensimmäinen on siis baletin traileri ja toinen enemmänkin behind the scenes materiaalia. Enjoy!

Tänään menimme kolmen kaverini kanssa katsomaan companyn aamutuntia. Olin niin innoissani, että en tiedä miten päin olisin oopperalle hoippunut. Oopperalle päästessäni meille kerrottiin, että ihan meitä varten aamutunti aloitetaan tavallista aikasemmin eli tunti kestäisikin 90 minuuttia. Olin onneni kukkuloilla, mutta kuinkas kävikään.. Companyn tiedottaja halusi pitää meille PIENEN alkupuheen ja luennoi aiheesta ja aiheen vierestä ainakin tunnin!!!! Minä vilkuilin kelloa, kiemurtelin tuolillani ja mieleni teki koko ajan huomauttaa, että koska kaikki paikalla olijat olivat jo baletin nähneet niin, eikö nyt vain mennä katsomaan sitä tuntia, jonka takia me tänne olemme tulleetkin!! Siinä vaiheessa, kun tuntia oli jäljellä enää 20 minuuttia, ja tiedottaja alkoi esittelemään tanssijoiden pukuja, minä kohteliaasti kysäisin että voisimmeko viimeinkin päästä näkemään edes lopun aamutunnista. Niin tiedottaja niskojaan nakellen johdatti meidät katsomoon ja ehdimme nähdä petit ja grand allegrot sekä piruettiosuuden. Ja siinä se! Sen 15 minuuttia, mitä tunnin lopusta näin, oli aivan mahtavaa katseltavaa, mutta vieläkin harmittaa niin paljon, että emme koko tuntia päässeet näkemään. No, ehkä pääsen siitä vielä joskus ohi.. Ehkä!

Ja ehkä hieman harmitusta helpottaa myös se, että balettityttöjen kanssa olisi suunnitteilla käydä ensi lauantaina katsomassa Sleeping beauty European ballet companyn esittämänä.. ;) Toivottavasti tämä suunnitelma toteutuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti