maanantai 21. toukokuuta 2012

Niin ihana balettikevät!Pari balettituntia enää jäljellä ja aika monta jo takana. Tämä kevät kuluu hirmu nopeaa ja alkaa olemaan aika haikea olo. En vieläkään voi uskoa asuneeni yhden yhden lukukauden ulkomailla ja vielä vähemmän voin uskoa sen olevan ohi viikon päästä. Kotiin on kiva palata, mutta tästäkin paikasta on ehtinyt tulemaan jo toinen koti!

Syksyllä olin vielä niin huolissani siitä, että jäisin Suomen balettikavereista jälkeen ja joutuisin kertaamaan joitakin balettiluokkia uudestaan. Nyt en ole asiasta enää niin huolissani (toki hieman), vaikka olen entistä varmempi siitä, että niin joudun luultavasti tekemään. Täällä ollessani olen oppinut ihan valtavasti uusia asioita ja vaikka en enää pysyisikään entisen balettiryhmäni tahdissa Suomessa, ei täällä opitut taidot ole millään tavalla menneet hukkaan. Olen pohtinut asiaa ja tulin siihen tulokseen, että oli oikeastaan vain hyvä asia hiljentää vähän tahtia, koska Suomen tunneilla mentiin viime syksynä aika lujaa - ehkä jopa vähän liian lujaa. Täällä ollessani esimerkiksi tanssiosentoni on parantunut huomattavasti, vaikka siitä aluksi opettajan kanssa olikin vähän erimielisyyttä. Pitää nyt vain odottaa kiltisti ensi syksyyn ja katsoa, mille tunnille minut oikein sijoitetaan.

Opin siis paljon uusia asioita baletista. Ja kovin erilaisia kuin olisin Suomessa oppinut. Opettaja sanoi kuitenkin ylpeänä viime tunnilla, että kuulemma sittenkin muokattua minusta kunnon royal balettilaisen näin lyhyessä ajassa. Mitä se sitten ikinä tarkoittikaan. Toivottavasti jotakin hyvää ;). Itse en ole huomannut muutosta kuin siinä, että loppukeväästä olen muiden tyttöjen tavoin käyttänyt pelkkää balettipukua ja trikoita tunnilla. Ja uskokaan tai älkää, ei se ole ollenkaan kamalaa. Olin tuosta lausahduksesta kuitenkin aika iloinen, kun opettaja on leikillään nimitellyt minua koko lukukauden ajan "vaganova tytöksi". Opettaja sanoi mulle myös, että olisin pärjännyt kokeessa hyvin, jos sen olisin päässyt tekemään (muut tekevät sen syksyllä). Jään kaipaamaan näitä kolme opettajaani todella paljon! Tähän väliin on tosin pakko mainita, että vanhinta "pääopettajaani" jään kaipaamaan ehkä pikkuisen muita vähemmän. Hänen sarkastinen ja tympeä opetustyylinsä alkoi hiljalleen jo ärsyttää näin loppu keväästä..

Ja sitten kaikki uudet ystävät. Ihan mahtavaa, miten nämä balettitytöt täällä ottivat tällaisen huonosti englantia puhuvan vähän hukassa olevan suomalaistytön joukkoonsa niin hyvin ja meistä on tässä lyhyessä ajassa ehtinyt tulemaan jo ystäviä. Kerroin heille, että ensi viikon tunti olisi viimeiseni ja siitä seurasi keskustelu siitä, miten he saisivat minut pidettyä maassa vielä pitempään. Heitä tulee varmasti ikävä!

Eli kevään balettisaldo:
 • Kolme uutta balettiopettajaa
 • Uusia opittuja asioita
 • Löysin uudet paljon paremmin sopivat kärkitossut (joskaan ei vielä täydelliset)
 • Vanhojen asioiden kertausta ja varmistusta
 • Uusia ihania ystäviä
 • Läjä uusia kokemuksia
Kuulostaa aika hyvältä, vai mitä?

Ja kesällä minulla olisi tiedossa balettitunti kerran viikossa kesäkuun ajan. Works for me! Ainakin se on parempi kuin viime kesän täysi tanssittomuus. Syksystä tiedän ainakin sen verran, että tarkoitus on palata vanhaan tanssikouluuni, mutta suunnitelmissa on ehkä jotain muutakin. Mutta ennen sitä eletään ja nautitaan tulevasta kesästä!

Oliko teillä kiva tanssikevät? Millaisia suunnitelmia teillä on kesälle?

Kuva weheartit

4 kommenttia:

 1. Komppaan - kevätlukukausi vilahti melkein salaa ohi! :) Ja kuulostaa hyvältä tämä sun vaihtokausi myös, yhteenvetona.

  Kesätunneissa on mun mielestä aina jotain ylimääräisen kivaa, ehkä se johtuu lämpöisistä keleistä ja auringosta ja muutenkin vapaammasta aikataulusta :) Mulla on 2 tuntia viikossa, vähän tein muutakin suunnitelmaa blogiin :p Saas nähdä onnistunko toteuttamaan.

  VastaaPoista
 2. Moikka iepukka!

  Kävin sun kesäsuunnitelmat lukaisemassa blogistasi ja kuulostivat tosi hyvältä! :) 2 tuntia viikossa kesällä kuulostaa mun mielestä aika hyvältä. Pystyy silti tehdä spontaaneja suunnitelmia ilman, että tunnit alkavata stressaamaan..

  Mä en oo koskaan kesätunneilla käynytkään.. Viime keväästä muistan kuinka ne viimeiset tunnit olivat aika hikisiä, siis kirjaimellisesti ;). Mutta tunnelma oli ihanan rento, kun kaikki olivat niin aurinkoisella fiiliksellä jo kesää odotellessa. Mä meen tänä kesänä vieraan open tunnille eri kaupunkiin, joten innolla odotan ekaa tuntia!

  Tsemppiä kesätreeniin ja rentoiluun myös! :)

  VastaaPoista
 3. Olis ihanaa päästä kesätunneille Helsinkiin, siis joka viikko. Mutta onnistuu ehkä muutamia kertoja vaan. Mihin päin oot suuntaamassa? :)

  VastaaPoista
 4. Helsingin tunnit olis kyllä huippuja. Olis kiva päästä kokeilemaan edes kerran! Muistaakseni joskus blogistasi olen lukenut, että olet Helsingissä käynyt turistina tanssimassa. Kuinkahan se juttu käytännössä onnistuu? Minnehän pitää etukäteen ilmoittaa tulostaan ja kuinka muut käytännön jutut hoidetaan, jos aikomus on käydä vain turistina yhdellä tunnilla?

  Ja kesätunneille lähden tuonne pohjanmaan suuntaan Seinäjoelle! :)

  VastaaPoista