keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa..Kaikki varmaan ovat kuulleet otsikossa olevan sanonnan joskus. Eilen balettivideoita selaillessani aloin miettimään kuitenkin minkä ikäinen on liian nuori? Onhan se totta, että useat harrastukset on aloitettava jo nuorena, jos aikoo pyrkiä lajinsa huipulle. Eksyin Youtubessa eri videoihin, joissa kuvataan baletin ja voimistelun todella nuorena aloittaneita lapsia. Esimerkiksi toisessa videossa 1-vuotias vauva käy jo voimistelutreeneissä. En tiedä, mitä te aiheesta ajattelette, mutta minusta hän on aivan liian nuori! Samoin kauhistuttaa ensimmäisen videon 5 -vuotias balleriina, joka on ikäisekseen jo aivan mielettömän taitava! Jo hänen lihaksensa ovat jotenkin todella epäluonnolliset lapselle. Minua ainakin karmivat nuo videot. Ensinnäkin mietin ehtivätkö tällaiseen treeniin laitetut lapset elämään lapsuutta ollenkaan vai kuluuko se kokonaan treenisaleissa. Vai onko se sitten menestyksen hinta? Tekevätköhän lapset tuota omasta halustaan vai lähinnä toteuttaakseen vanhempiensa unelmia..?

Mutta onneksi näitäkin videoita sitten löytyy! :)

4 kommenttia:

 1. Ihana toi alempi video! tulee muistoja mieleen... :) http://www.youtube.com/watch?v=qL8sjFtzbSo&feature=related tuli youtube videoista mieleen tää ja sitten tämän linkin yläkulmassa on a day of the life of ballerina kannattaa ehdottomasti katsoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo alemman videon ballerinat on kyllä ihania! :D Ja hauskaa, miten tarkkkavaisesti ne kuuntelevat opettajaa koko tunnin ajan.

   Kiitti videolinkeistä! Tuota jälkimmäistä videota katsoessa ajattelin vain, että huh kuinka tanssijoilla onkaan pitkä ja rankka päivä! Ja tuossa videolla se sanoi, että treenaavat kuutena päivänä viikossa. Ei voi muutakuin ihailla! :)

   Poista
 2. Tuntuuhan se kyllä hullulta, että joku voi olla noin hyvä 5-vuotiaana, mutta näyttää se kyllä olevan aika innoissaankin. Jostain videosta myös luin, että toi Kaylee oli ite halunnu voimistelun lisäks myös ne balettitunnit! Ite toivoisin että mua ois vähän nuorempana patistettu kunnon treenaamiseen, että ois voinu tulla oikeesti hyväks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihan totta, kyllähän tuo Kaylee ihan tyytyväiseltä toisaalta tuolla videolla näyttää. Tai ei ainakaan itku silmässä joudu treenaamaan onneksi ;). Katselin myös videoita saman tytön voimistelutreeneistä ja ne olivat ehkä vähän rankemman näköisiä kuin balettitunnit. Toisaalta sielläkin tuo Kaylee näytti ihan iloiselta. Mutta onhan se totta, että aina se on parempi mitä nuorempana aloittaa ainakin taitojen kehittymisen kannalta.. Mutta toisaalta jos minulla olisi lapsi, en tiedä antaisinko hänen treenata noin rajusti pienestä pitäen. Hankala homma! :D

   Poista