tiistai 17. huhtikuuta 2012

Celebrities who do ballet

Tuli tällainen vähän erilainen postausidea kirjoittaa näyttelijä ja laulaja julkkiksista, jotka tanssivat tai ovat tanssineet balettia. On ihan hauska tarkastella sitä, miten tiukan klassisen baletin sekä pop -maailman saa yhdisteettyä toisiinsa. Kaikilla on varmasti mielessään ainakin Natalie Portman, joka uurasti useita tunteja päivässä treenatessaan Black Swan elokuvaan. Mutta tanssivia tai ennen tanssineita julkkiksia löytyy muitakin! Tässä joitakin heistä ja  jatkakaa ihmeessä listaa, jos tiedätte enemmänkin.

Audrey Hepburn

Kuva täältä


Audreylla on ilmeisesti suhteellisen vaikuttava balettihistoria. Hän harrasti balettia useita vuosia ennen siirtymistään näyttelijän uralle ja hänen kerrotaan olleen opettajansa "tähtioppilas". Audrey haaveili balleriinan urasta ja harjoitteli sitä varten tosissaan, mutta joutua luopua unelmastaan, koska ei ruumiinrakenteeltaan sopinut tanssijaksi.

Ja tässä hän tanssii balettia elokuvassa The Secret People:Rihanna


Kuva täältä
Oli pakko tämänkin tähän laittaa! Aika moni teistä on tainnut nähdä Rihannan Umbrella musiikkivideon, jossa Rihanna tepastelee mustilla kärkitossuillaan musiikin tahtiin. Videossa vaan ei taideta näyttää kuin yksi ehkä kahden sekunnin mittainen pätkä, jossa kuvassa olisi niin Rihannan ylä- kuin alavartalokin yhtä aikaa! Voi siis olla, että Rihanna ei tanssi videolla itse ollenkaan. Yritin löytää tietoa aiheesta ja jostakin luin, että mitä ilmeisemmin Rihannalla ei ole taustallaan sen suurempaa baletin koulutusta, mutta balettitunneilla hän olisi kuulemma joskus käynyt satunnaisesti.                                                             Elle Fanning


Tästä nuoresta näyttelijästä tuntuu löytyvän lukuisia paparazzi kuvia, joissa hän poistuu tanssikoulultaan täydessä balettivarustuksessa.

Kuva täältä

Kuva täältä

Kuva täältä


                                                           Ashlee Simpson

Näyttelijä/laulaja Ashlee Simpson omistaa yllättävän vaikuttavan balettihistorian. Hän aloitti baletin ollessaan kolme ja tanssi 11 -vuotiaana koulussa School of American ballet. Tämän balettikoulun aloittaesssaan hän oli ilmeisesti nuorin sisään päässyt oppilas.

Kuva täältä


                                                              Madonna

Madonnalla aloitti balettiopinnot jo pienenä ja opiskeli Michiganin yliopistossa tanssi pääaineenaan. Ennen laulajaksi ryhtymistä Madonna haaveili urasta tanssijana.
Kuva täältä

                                                      Sarah Jessica Parker


Hänellä on taustalallaan myös useamman vuoden balettikoulutus. Sarah Jessica Parker pääsi jopa esiintymään kahdeksan vuotiaana Pähkinänsärkijään ja  La Sylphideen. Tästä linkistä pääset videoon, jossa Sarah Jessica Parkeria haastatellaan New York City baletin gaalassa.


                                                         Prinsessa Diana

Kuva täältä

Laitoin näiden kaikkien näyttelijöiden ja laulajien keskelle vielä viimeiseksi vähän tällaisen erilainen "julkkiksen" eli prinsessa Dianan, joka sai lapsena ja nuorena vahvan klassisen baletin koulutuksen ja haaveili pitkään tanssijan urasta. Kuitenkin esimerikiksi hänen pituutensa (178cm) vaikeutti hänen unelmiaan tanssijan ammatista. Hänen kerrotaan olleen intohimoinen baletin tanssija kuin katsojakin. Luin jostakin hänen kerran yllättäneen Charlesin hauskasti, kun he olivat olleet katsomassa balettia yhdessä. Diana oli hipsinyt lavan taakse Charlesin huomaamatta ja pukenut esitysvaatteet päälle ja lopulta esiintynyt itse lavalla muiden tanssijoiden mukana! Diana toimi myös Englannin kansallisbaletin tukijana.Lisäksi muita julkkiksia enemmän tai vähemmän vakuuttavalla balettitaustalla ovat esimerkiksi Penelope Cruz, Britney Spears ja Jude Law. Jos haluat aiheesta itse lueskella enemmänkin ainakin tämä artikkeli antaa aiheesta mukavan kattavaa tietoa.

4 kommenttia:

 1. Hauska postaus!
  Itselleni tuli mieleen vielä ainakin Everwoodista ja Kostosta tuttu Emily Van Camp, josta piti alunperin tulla balettitanssija. Jos olet seurannut aikanaan Everwoodia, niin Amyn balettiharrastus kirjoitettiin hahmolle jälkikäteen, kun ohjaaja oli nähnyt koekuvauksissa Emilyn tanssivan.
  -Minttu- (ei kirj.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!
   Everwoodia en olekaan koskaan muistaaksni katsonut.. Sarjan nimi kuulostaa kuitenkin tosi tutulta. Olenkohan jäänyt paljostakin paitsi ;) ? Hauskaa muuten, että ohjaaja oli lisännyt balettiharrastuksen jälkeenpäin näyttelijälle. Hän taisi tosiaankin vakuuttaa taidoillaan koekuvauksissa! :)

   Poista
 2. Hyvä idea postaukseen! Tällaisia lisää :))) Huomaa että panostat tosissaan blogiisi, koska olet käyttänyt varmaan paljon aikaa etsiessäsi tietoa aiheesta.

  Vaihto-oppilaaksi lähdettyäsi olet kertonut vain tanssikokemuksistasi, mutta oletko jo sopeutunut hyvin Pohjois-Irlannin elämänmenoon? Asutko host-perheessä ja ovatko he mukavia? Ja toivottavasti viihdyt siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! Kiva kuulla, että kirjoituksista tykätään:). Kyllä postauksen kirjoittamiseen jonkin aikaa kului, mutta tykkään tästä blogikirjoittelusta niin paljon, että aika hujahtaa ihan itsestään tekstejä kirjoitellessa. Puhumattakaan siitä tilateesta, kun pitää valita valita kirjoitteleeko kouluhommia vai blogia.. ;)

   On ihan totta kyllä, että tänne blogiin on tullut kirjoiteltua vain tanssijuttuja vaihdon ajalta. Ajattelin, että kun pääsääntöisesti tämä tanssiblogi on, niin kirjoittelen tänne sitten vain tanssikuulumisia. Mutta hyvin olen menoon täällä sopeutunut! Tästä paikasta on ehtinyt tulla jo ihan kuin toinen koti. Olen päässyt tutustumaan täällä mahtaviin uusiin ihmisiin, kieleen (irkkuaksentti tuntuu välillä olevan melkein kuin oma kielensä..) ja kulttuuriin! Mutta jännästi tämä elämä täälläkin muuttuu vain enemmän ja enemmän normaaliksi arjeksi ja rutiiniksi. Toisaalta hyvä niin :). Ja aika menee tosi vauhdilla. En voi ymmärtää, että ensi kuussa näihin aikoihin alan melkein jo hyvästelemään uusia kavereitani ja paikkailemaan tavaroitani. Ja asun täällä tosiaan sellaisessa koulun asuntola tyyppisessä jutussa eli en siis host -perheessä.. Mun kämppikset on australiasta ja amerikasta ja meistä on tullut tosi läheisiä tämän vaihdon aikana - eli ihan kuin perhe!

   Tämä aika, minkä vaihdossa nyt olen viettänyt, on ollut melkein yksi parhaista kokemuksista elämässäni. Että kaikki, jotka vaihto-oppilaaksi joskus haaveleivat lähtevänsä, niin kannustan kyllä tämän haaveen toteuttamista! :)

   Poista