perjantai 23. maaliskuuta 2012

Royal Ballet Live

Kuva täältä

Royal Ballet teki aivan mahtavan tempauksen näyttäessään lähes koko perjantai päivän erilaista materiaalia baletin kulissien takaa youtubessa. Päivään mahtui monenlaisia haastatteluja ja harjoituksia. Aivan mahtavaa! Mun koulupäivä loppui jo odotettua aiemmin ja ehdin nähdä osaa baletin aamutunnista, joka oli yksi mun päivän lempijutuista (kyllä se varmaan on vain myönnettävä, että vietin melkein koko päivän tietokoneen edessä balettijuttuja katsellen..). En tiedä miksi minua viehättää enemmän katsoa tanssijoita harjoittelemassa ihan vain omissa harjoitusvaatteissaan kuin valmiita baletteja hienoissa tamineissa. Luulisi sen olevan juuri toisin päin.. Outoa! Toinen lempparijuttu oli ehdottomasti päästä näkemään Liisa ihmemaassa baletin harjoituksia ja yleensäkin balettien näytösharjoituksia. Tuon Liisa ihmemaassa baletin haluan joskus tulevaisuudessa päästä näkemään ihan takuuvarmasti.

Ja en voi muuta kuin todeta kuinka mielettömiä monitaitureita nämä tanssijat ovat. Ihalisin sitä, miten nopeasti he nappasivat askeleet ja korjaukset sekä eläytyivät rooliinsa - ammattilaisia kun ovat! Sitä ei aina ajattelekaan, miten tarkasti jokaisen näytöksen pienitkin jutut hiotaan täydellisiksi ja miten pitkä prosessi se saattaakaan olla. Tanssijat tosiaankin työskentelevät ahkerasti. Ja sitten tietenkin koreografit, jotka ohjaavat tanssia. Huh huh! Ei voinut muuta kuin katsella silmät suurena heidän upeaa työskentelyään. Niin ja mikä vielä kiinnitti huomion oli live pianomusiikki. Aivan huikeita pianisteja! Voi, kun omallakin tunnilla pääsisi treenaamaan oikean pianomusiikin tahtiin joskus. Onhan siinä se aivan oma fiiliksensä.

Mua harmitti aluksi, kun oon kipeänä enkä päässyt omalle balettitunnilleni. Mutta Royal baletin liveohjelman katselu oli niin viihdyttävää, että oikeastaan oman tunnin väliin jääminen ei loppupeleissä harmittanut paljon ollenkaan. Kerrankin näin! ;) Ja uskon, että tämän livesession pääsee näkemään jälkikäteen youtubesta eli ei hätää, jos missasit sen. Linkki sivulle on siis tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti