lauantai 31. maaliskuuta 2012

RAD -sarjoja


Löysin youtubesta melkeen kaikki meidän RAD intermediate tuntien tankosarjatkin! Noita me siis täällä joka tunti värkätään. Alotettiin tekemään myös yhtä varkkaa tunnilla, joka oli aika lailla helppo! Jotenkin olisin odottanut vähän jotakin vaikeampaa. Muut olivat harjoitelleet sitä jo ennen mun tänne tuloa, mutta mä pääsin siihen mukaan helposti oikeastaan heti parilla ekalla kerralla, kun sitä tanssittiin läpi.

Perjantaina juttelin mun toisen balettiopen kanssa ennen tuntia ja hän kertoi oman balettitarinansa, joka oli todella inspiroiva! Hän oli aloittanut baletin 20 -vuotiaana, mutta lopettanut sen lähes heti. Monien vuosien jälkeen muutettuaan tänne Malesiasta hän aloitti baletin uudelleen ja aloitti hurjan treenaamisen. Viiden vuoden treenaamisen jälkeen hän suoritti ensin RAD intermediate foundation kokeen ja myöhemmin RAD intermediate kokeen (siis saman, mitä minäkin täällä treenaan) erinomaisian arvosanoin ja on nyt 40 -vuotiaana tekemässä advanced tason koetta, joka taitaa olla jo aika vaativa! Hän kertoi kuinka hänen oma opettajansa oli nähnyt hänen innostuksensa balettia kohtaan ja siksi ehdottanut josko Chee alkaisi opettamaan balettia itsekin. Inspiroivinta hänen tarinassaan oli se, kuinka hän sanoi, että jos jollakin on intohimo balettia kohtaan, niin silloin täytyy vain unohtaa ikänsä ja lopettaa itsensä estely muutenkin. Hän kertoi menneensä ensimmäiselle balettitunnilleen 35 -vuotiaana 10-12 -vuotaiden tyttöjen tunnille ja hän on vielä mies (täällä ei taida muuten paljon aikuisbalettitunteja ollakaan tarjolla..). Tuo tilanne antoi hänelle kuitenkin vain entistä isomman motivaation treenata ja päästä pian vanhempien tunneille. Aika ihailtavaa rohkeutta! Kuulemma hänen opettajansakin oli todella kannustava ja rohkaiseva.

Käyn perjantaisin Cheen alkeistasolla, koska  pystyn tehdä koko tunnin kärkitossuilla. (Tein muuten eilen piruettitreeninkin kärjillä ja totaalisesti ylitin itseni tehdessäni aina puolikkaita piruetteja kärjillä ilman tankoa!). Chee pyysi minua tsemppaamaan muita alkeet ryhmässä olevia kertomalla heille, että minäkin olen tanssinut vasta vuoden päivät ja silti teen jo kärkitossuilla.. Siis ihan vain osoittaakseen heille, että myöhemmin aloittaneillakin on toivoa baletissa! ;) Mulle tulikin hyvä sauma tähän tunnin jälkeen, kun eräs nainen alkoi juttelemaan minulle. Hän kertoi käyneensä saman kurssin jo kuudesti, mutta ei siltikään meinaa oikein saada juonesta kiinni. Hän kysyi milloin minä aloitin baletin ja inspiroituneena opettajan kehotuksesta kerroin, että olen tanssinut vasta reilun vuoden.. Naisen reaktio olikin vähän erilainen, mitä olin odottanut. Hän synkistyi ja ja tokaisi vain, että you are doing extremely well ja lähti pois ovet paukkuen. Auts! Ehkä kaikkia ei siis tsemppaa ja inspiroi ihan samat asiat..

Mikä teitä inspiroi treenaamaan enemmän?

Mutta nyt tämä ballerina pakkaa laukkunsa ja lähtee PARIISIIN! Hyvää tulevaa pääsiäistä kaikille :).

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Olen uusi lukija ja luin kertasysäyksellä koko blogisi läpi, josta pidän kovasti <3 Todella inspiroivaa kuulla, että olet tanssinut vasta vuoden ja ainakin lukukokemuksen perusteella edistynyt hurjasti! Se inspiroi itseänikin, sillä aloitin tanssimisen 14 vuotiaana (jos ei satunnaisia lastentanssi- ja lattarikursseja lasketa mukaan). Olen siis tanssinut "säännöllisesti" 4 vuotta ja tähtään tanssissa huipulle! Tsemppiä tanssiharrastukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Emma,

   Kivaa, että tänne blogiin oot eksyny ja hirmu kivaa on myös se tykkäsit sitä lueskella.

   Tanssi on kyllä sellainen harrastus, jossa työn tulokset tulevat esiin aika hyvin ja nopeastikin! Se tsemppaa treenaamaan lisää ja lisää.. ;)

   Kiva, että säkin oot löytäny tanssin harrastukseks. Toivottavasti sä ponkaiset sinne tanssialan huipulle. Tsemppiä sulle hirveästi siihen!! :)

   Poista
 2. Vitsit, sai tuo sun kertoma tästä opettajasta kyllä pientä toivoa risupöheikköön, että ehkä mäkin.. :> Poikkeuksia jotka vahvistaa säännön tai jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin kiva, kun toisten tarinat pystyy inspiroimaan ja tsemppaamaan muita! :)

   Poista