sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kansallisbaletti 90v.

Kuva täältä

Minulta pääsi aikamoinen riemunkiljahdus, kun kuulin, että Kansallisbaletin 90-vuotis juhlista näkyvä kooste on katsottavissa Yle Areenasta myös ulkomailla. Kiitos tästä kuuluu tanssibloggari Anniinalle, jonka kommenttiboksista tämän tiedon bongasin:). Olin nimittäin ehtinyt skeptisesti ajattelemaan, että en tule näkemään mitään koko juhlasta, koska aiemmin yritin katsoa Areenasta ohjelmia, jotka eivät ulkomailla näkyneet. Mutta juhlakoostepa näkyy kuin näkyykin ja pääsin myös ihailemaan juhlagaalan mahtavaa ohjelmistoa.

Aivan huikeita esityksiä! Taidan katsoa koosteen vielä pari kertaa uudestaankin. Jokainen esitys oli aivan upea, mutta eniten mieleen painuivat Minna Tervamäen upea ilmaisu ja ilmeekkyys, tanssi teoksesta Seitsemän veljestä sekä Don Quiote. Joutsenlammen tanssit olivat tietysti huikeita ja erityisesti pienten joutsenten tanssi on aina yhtä viehättävä. Ääh, voisin jatkaa listaa loputtomiin! Oikeastaan voisin vain todeta, että kaikki esitykset olivat huikeita, mutta eniten mieleen kuitenkin jäivät baletit. Lopussa esiintyvät pienet balettioppilaitoksen oppilaat olivat myös super suloisia!

Eli jos joku teistä ei vielä mahdollisesti ole kyseistä koostetta katsonut, niin todellakin suosittelen sen katsastamaan. Ja vielä lisähuomatuksena kaikille ulkomailla oleskeleville, että tämän ohjelman siis  pystyy katsomaan myös Suomen ulkopuolella! ;)

Mitäs te piditte juhlagaalasta? Mitkä esitykset jäivät erityisesti mieleen?

15 kommenttia:

 1. Pienet Joutsenet oli lempibalettini heti Joutsenlammen jälkeen ja gaalasta pidin todella paljon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on kyllä upea! Huomasitko muuten, että heidän tutuistaan irtoili koko esityksen ajan höyheniä lattialle? ;D

   Poista
  2. Niitäkö ne olivat! Mietin koko ajan, että mistä tuommoista hahtuvaa oikein leijailee, mutta kiitos selvennyksestä :--)

   Poista
 2. Olin just tuolloin lauantaina katsomassa gaalaa ja oli jokseenkin uskomattoman hieno elämys :) Telkkariin tehty ohjelma oli ihan ok, mutta en tajua miksi niin paljon tanssia oli jätetty pois. Varmaan puolet tai ylikin alkuperäisestä ohjelmistosta... Ja niitä haastatteluita oli musta liikaa, olisi tehneet eri ohjelman niistä tms. Itse gaala kesti 19.00-22.30, yhdellä väliajalla varustettuna.

  Mun suosikkeja oli se Uotisen tekemä soolo, Antti Keinäselle sopi kuin nenä päähän. Hän tanssi sen myös viime vuonna kesäkiertueella, näin täällä Hämeenlinnassa ko. esityksen :)

  Vaan täytyypä kuitenkin olla iloinen, että Ooppera ja Kansallisbaletti on edes jotain jakaneet suurellekin yleisölle netissä/telkkarissa. Ottaisivat mallia vielä muiden maiden seurueista, lisää videoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telkkarin välityksellä ei välittynyt varmasti puoltakaan siitä fiiliksestä, mikä paikan päällä oli. En kuitenkaan valita, kun pääsin edes hiukkasen näkemään juhlagaalan tansseja :).

   Haastatteluja oli kyllä paljon.. Kai ne halusivat tehdä gaalasta sellasen koko kansan telkkariversion. Vähän jokaiselle jotain (ainakin haastateltaviksi valitutu olivat aika laidasta laitaan..)

   Mutta hyvä päätös baletilta tehdä kooste kaikkien katsottavaksi. Tuli mieleen, että taiteellisen johtajan Kenneth Graven haastattelussa lupailtiin baletille enemmän näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Ihan hyvä saada Ooppera mukaan nykyaikaan ;).

   Niin ja Keinäsen soolo oli tosi mahtava!

   Poista
  2. Niin ja sitä piti vielä sanoa, että tosi siistiä, että pääsit paikan päälle seuraamaan esitystä! :)

   Poista
 3. Hurjasti kiitoksia tiedosta, että sen näkee muuallakin Euroopassa, olen turhautunut Areenan balettiohjelmiin, kun aina saa vastaansa mustan ruudun ja huomautuksen, että katseluoikeus on vain Suomessa.
  t. iloinen Maria

  VastaaPoista
 4. Nyt on muuten youtubessakin 2 pätkää gaalasta, joku napannut tv-lähetyksestä. Just se Uotisen soolo ja sitten Walking Mad. Hyvälaatuisina jopa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Oho! Olis muuten kiva, jos kansallisbaletti laittais itsekin jonkun kanavan/foorumin pystyyn youtubessa. Olis aika kova sana!

   Poista
  3. Kansallisbaletilla/oopperalla on oma YouTube-kanava! Hae hakusanalla oopperakanava!

   Poista
  4. Niinpä näyttää olevan! Kiitos tiedosta :). Mutta siellä ei taida kuitenkaan olla balettivideoita ollenkaan? Itse en ainakaan niitä bongannut ainakaan pikaisella vilkaisulla :).

   Poista
  5. on siellä niitäkin! :)

   esim.
   http://www.youtube.com/watch?v=waAOeWYg5Fw&context=C347ad08ADOEgsToPDskJ8uI8koj1RwWKwQXGj7ojG

   http://www.youtube.com/watch?v=sVLraMqJMwQ&feature=channel

   http://www.youtube.com/watch?v=UAOddRWF0ww

   http://www.youtube.com/watch?v=YwTzXUNTA1E&feature=related

   + muutama vastaava lisää, mutta voishan noita olla enemmänkin :)

   Poista
  6. Hei, vähän siistiä. Ja näyttävät olevan vielä todella mielenkiintoisia videoitakin. Kiitos, kun kerroit! :)

   Poista