keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kaikki tyylillään?

Kuva täältä

Melkein viikko sitten torstaina oli toinen tuntini Lauran eli Laura Walker balettikoulun omistajan tunnilla. Sarjat olivat edelleen samat lukuunottamatta uusia sarjoja, jotka opettaja vain "heitti" tunnin lopuksi meille mietittäväksi. Hän huikkasi hurjan nopeaan tahtiin liikket "Sissonne arabesque stretch your knee, sissonne fermee, sissonne fermee without stretching, pirouette and turn around, coupe and sissonne fermee, turn your right and walk" Ja tuo on ainut sarja niistä kolmesta, jonka muistan. Lisäksi oli vielä joku sarja, jossa toisteltiin glissade ja assembe hyppyjä vuorotelle, mutta en oikein tajunnut, milloin jalka sulki eteen ja milloin taakse, kun opettaja sanoi vain liikkeiden nimet ja suunnat näyttämättä niitä itse. Apuaa! Kolmas uusi hyppysarja oli sitten jo ihan liikaa. Siinä oli periaatteessa juttuja, jotka osaan yksitelle, mutta ne yhdistyivät niin ovelassa rytmissä, että en päässyt mukaan ollenkaan. Muistaakseni alkuun tuli kolme changement hyppyä, sitten hyppy, jonka nimeä en muista (jalat kopauttaa  tuplasti yhteen ilmassa, anyone?). Näin siis edessä ja takana. Sen jälkeen tuli ecapee toiseen, stretch, ja sitten echapee takaisin noilla jalkojen kopautuksilla edessä ja takana. Toivottavasti opettaja näyttää tuon sarjan ensi viikolla meille ihan ajan kanssa!

Alkutunnin sarjat menivät paremmin. Kohtasin viimeinkin näiden kahden koulukunnan eroavaisuuksia. Tanssiasento on nimittäin todella erilainen. Niin opettaja kuin minäkin olimme molemmat todella turhautuneita esimerkiksi käsien asennoista. Hän haluaa käden olevan todella edessä ja todella paljon taivutettuna. Lisäksi tanssiasento on todella etukenoon kallistunut. Kun kädet ovat kolmannessa opettaja sanoi minulle, että käteni näyttävät laiskoilta ja siltä kuin joku olisi käynyt lyttäämässä ne. Hän laittoi käteni uuteen asentoon, joka on todella avonainen ja etukenoon suuntautuva (sekin!). Ymmärrän sen, että RAD tunneilla opetellaan heidän koulukuntansa balettia, mutta en minä ihan hetkessä uusia käsien asentoja hoksaa kuitenkaan.. Ihan kuin hän ei olisi ymmärtänyt, että koulukunnilla tosiaankin saattaa olla eroavaisuuksia. Opettaja alkoi olla jo ihan hermoraunion partaalla, esimerksi tankosarjoja tehdessä keskityin jalkatekniikkaan ja en muistanut aina korjata kättäni oikeaan paikkaan. Mutta ehkä se siitä vielä. Minusta ainakin on kiva oppia uusia baletin tyylejä ja tekniikoita!


Tanssiasennon ja käsien paikkojen lisäksi opettaja huomautteli siitä kuinka korkealle jalan saa nostaa. Kun opettaja sanoi 45 -astetta, jalan oli oltava juuri 45:ssä asteessa. Suomessa opettajani sanoo lähinnä, että jalan on oltava vähintään 45 -astetta ja mielummin korkeammalla, jos oikean tekniikan säilyttäen se jalka korkeammalle nousee. Täällä taas koko sarja tehtiin uudestaan minun takiani, että opettaja sai pitää kiinni jalastani, että se ei nousisi korkeammalle :D. Nyt ainakin tiedän tarkalleen, milloin jalka on 45:n asteen korkeudessa! En ilmeisesti tehnyt ronde jambe l'air liikettäkään ihan opettajan mielen mukaisesti, sillä senkin hän korjasi vääntämällä jalkani oikeaan asentoon ainakin kolmeen kertaan.  Mutta muistaakseni oma opettajani onkin sanonut, että Venäläisellä koulukunnalla olisi oma versio siitä. Vai muistanko aivan omiani? Tai sitten mokailin ihan muuten vaan..

Kuva weheartit

Tykkään siitä, miten opettaja jaksaa korjata samoja asioita useita kertoja turhautumatta (ainakaan liikaa.. ;). Hän esimerkiksi korjasi ikuista ongelmaani eli polvien suoristamista kärsivällisesti useita kertoja. Tai kärsivällisesti ainakin siihen asti, kun hän komensi minut lattialle istumaan ja suoristamaan polvet niin suoraksi kuin vain saan. Mutta mahtavaa, että opettaja jaksaa käyttää aikaa myös minun virheideni korjailuun, sillä pelkäsin, että hän ajattelee minun olevan täällä vain väliaikaisesti ja siksi jättävän minut vähemmälle huomiolle. Mutta oikeastaan tilanne on päinvastainen, sillä opettaja tosiaankin huomioi minut tunnilla.

Kävin vaihtamassa pienet Grishkot oikeaan kokoon ja aika löysät ne tuntuvat olevan. Mutta nyt tossujen pituus ainakin on oikea! Ehkä Grishko 2007 koko 6 XX sopisi minulle parhaiten. Tupla X taitaa olla vain olla vähän harvinaisempi koko, että pitäisi saada joku kauppias tilaamaan sen minulle aivan erikseen.

Viime viikon balettitunnit olivat peruttuja. Sama tilanne on myös tämän viikon perjantaina. Missaan siis yhteensä kuusi tuntia, mikä on paljon! Outoa treenata näin vähän viikossa. Oikeastaan tuntuu samalta kuin ei treenaisi ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti