sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Ballet class number 4


Perjantaina oli tavanomainen RAD intermediate tunti, joka sujui jo lähes rutiinilla. Olihan tämä jo kolmas tunti, jossa teimme samoja sarjoja. Kärkitossutkin olivat käytössä jonkin aikaa, mikä oli kiva juttu. Huomasin taas kerran, kuinka nilkkani ovat vieläkin auttamattoman heikot ja niitten vahvistamiseksi pitäisi tehdä paljon työtä. Pikkuisen valitan myös tossuistani sillä, ne eivät taida tukea jalkaani tarpeeksi vaan pohja ns. vääntyy sivuun aika pahasti. Tosi monella täällä näkyy olevan Gaynorit. Olisivatkohan ne nimensä (ja hintansa) veroiset tossut?

Intermediate ja aikuisbalettitunnin välissä oli tunti aikaa ja sain opettajalta luvan jäädä saliin treenailemaan yksikseni. Vetäisin kärkitossut jalkaan ja aloin tekemään pointetreeniä. On muuten ihan erilaista treenailla itsekseen tanssisalissa oikean tangon äärellä kuin esimerkiksi kotona ahtaassa olkkarissa. En harmi kyllä ehtinyt kovin kauaa treenaamaan, kun uusi opettajani Chee saapui paikalle. Olin muuten ensimmäistä kertaa miesopettajan balettitunnilla. Hän(kin) oli erittäin kiinnostunut kuulemaan meidän balettiopetuksestamme Suomessa ja kyseli tarkkoja sekä vaikeita kysymyksiä koskien tekniikkaa ja kaikkea muutakin balettiin liittyvää. Vastailin kysymyksiin parhaani mukaan sen minkä osasin.

Opettaja on tiukka, mutta erittäin mukava. Tunnilla oli kaiken ikäisiä naisia ja opettaja kyllä otti paikkansa luokassa. Ihailin hänen opetustaitojaan, sillä hän onnistui luomaan luokkaan erittäin motivoituneen, mutta samaan aikaan rennon ilmapiirin. Hänellä oli kaksi erityisen hauskaa tapaa ja toinen niistä oli kynällä polveen napauttaminen, jos ne eivät olleet täydellisen suorassa. Toinen tapa oli se, että hän nauroi hyväntahtoisesti aina, jos oppilas mokasi jonkun sarjan. Huh, mikä opettaja! Nautin valehtelematta ihan jokaisesta hetkestä tunnilla ja aivan varmasti kaikki muutkin siellä olevat tekivät samoin.

Ensimmäisen tunnin jälkeen opettaja pyysi minut jäämään vielä toiselle tunnille, joka oli tarkoitettu jatkotason tanssijoille. Epäroin hieman riittäisivätkö taitoni ja opettaja lupasi tarjota tunnin minulle, jos jäisin sille. En tietenkään voinut vastustaa ilmaista balettituntia ja onneksi jäin, sillä tunti oli aivan ihana! Todella tiukkaa työskentelyä vaativa ja tekniikkaa painottava tunti, jossa todellakin tuli hiki. Olen onnellinen, sillä aivan yllättäen minulla onkin jo balettitunti numero neljä tiedossa. Perfect! Jatkotason tunnilla oli muuten aivan ihana mummo, joka kertoi olevansa entinen tanssija. Hän teki kanssamme tankosarjat, mutta istuskeli lopputunnin balettitossut jalassa iloisen näköisenä katsellen (ja komentaen!) meitä muita. Hän kuulemma nauttii siitä treenaamisen ilmapiiristä, vaikka ei itse sitä jaksakaan enää tehdä kovin paljoa. On aika hauskaa, että hän maksaa balettitossut jalassa istumisesta, mutta toisaalta ymmärrän häntä todella hyvin!

Ja kiitos paljon kaikille, jotka kannustitte RAD -kokeiden tekemisessä! Teidän kannustuksesta rohkaistuneena aion nyt ottaa asian puheeksi opettajan kanssa ja kysyä, mitä hän asiasta oikein ajattelee. Olisihan se ehdottomasti mielenkiintoinen kokemus päästä kokeen/kokeet tekemään.

Kuva weheartit

2 kommenttia:

 1. Ihan huippua! Ope Chee kuulostaa mahtavalta, tulee ihan mun omat opet mieleen. Tiukka tunti, tarkkaa työskentelyä, paljon korjauksia, mutta hyvä ja kannustava ilmapiiri. Just niin sen pitää mennäkin! Olen todella iloinen puolestasi :)

  Mummo vaikuttaa myös mahtavalta mimmiltä! Ihanaa ettei vanhanakaan tartte luopua baletista. Mä tuun varmaan vielä rollaattorilla tunnille.. ;)

  Mä tykkään kun tunneilla käy kaiken ikäisiä ja taustaisia tanssijoita. Kaikilta voi yleensä oppia jotain - ja on kiva kun samalla tustustuu uusiin ihmisiin yli ikärajojen!

  Tsemppiä ja nauti tunneistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi siistä, jos saat aina olla Cheen kaltaisten opettajien tunneilla! Se ei tunnu olevan mikään itsestäänselvyys, että opettaja ylipäätänsä kykenee olemaan kannustava, motivoiva sekä myös oikealla tapaa tiukka opettaessaan.

   Juu tunnilla oleva mummo oli kyllä huippu tyyppi! :D Musta tuntuu, että tämä mummo tosiaankin käy vielä rollaattorillakin tunnilla :D Kärkitossut vain jalkaan ja sohvalle istumaan ;). Ihana!

   Oot ihan oikeassa, että on mukavaa, kun on erinikäistä ja tasoistakin porukkaa tanssitunnilla. Mä olin selvästi kaikista osallistujista tällä kertaa nuorin, mutta ei se haitannut menoa ollenkaan! Multa kysyttiin tossuvinkkejä (kaikilla muilla oli nahkaiset tossut ja mun kankaiset tossut aiheutti ihmetystä) ja sohvalla istuva mummo puolestaan komenti ja neuvoi mua ihan tosissaan eli ihan niinkuin sanoit, kaikilta voi oppia jotakin uutta! :)

   Poista