maanantai 2. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Kuva täältä
Pari viikkoa on ehtinyt kulumaan lähes tanssimatta ja myös postailematta. Ainoastaan yhtenä iltana olen päässyt tanssimaan ja silloin lajeina olivat samba, rumba, salsa, reggaeton, jive ja jopa tango. Tunnilla tekniikkaa suuremmassa merkityksessä olivat hauskanpitäminen ja sykkeen nostatus. Reipas pari tuntia kahlattiinkin läpi eri lajien helppoja perusaskeleita yhdistelemällä. Musiikki oli menevää ja fiilis korkealla. Minulla ainakin oli hurjan hauskaa!

Muuten urheilu on lomalla koostunut lähinnä lenkkeilystä, muutamasta ohjatusta tunnista kehonhuoltoa, venyttelystä sekä nilkkatreenistä. Kärkitossut eivät loman aikana ole eksyneet jalkaan laiskuuden ja huonojen lattioiden takia. Täällä kotona tilaa kärkkäreillä treenaamiseen riittäisi, mutta lakattu puulattia on niin liukas, että ei kovin paljon uskalla niillä revitellä.

Vaikka en paljonkaan ole tanssimaan päässyt, olen lukenut uskomattomia määriä tanssiaiheisia kirjoja (miksi koulukirjoja ei tule koskaan luettua yhtä innokkaasti?). Ostin myös kirpputorilta yhden balettiaiheisen pokkarin parilla eurolla. Sisältö on varmasti täyttä hömppää, mutta kun vaaleanpunaisessa kannessa komeilee kärkitossut ja kirjan nimi on Tanssiaskelin, niin kuinka olisin voinut jättää sen ostamatta? ;) Olen katsellut myös Tanssiakatemia -ohjelmaa siskoni kanssa lähes kyllästymiseen asti!

Vuosi 2012 saapui ja päätin pohtia, mitkä olisivat tulevan vuoden tavoitteita ja haaveita. Tässäpä ne ovat:

- Spagaatit täytyisi saada viimeinkin kuntoon
- Paljon lisää venyvyyttä
- Vahvemmat nilkat
- Lisää itsevarmuutta tanssiessa
- Triplapiruetti
- Piruetit kärkitossuilla
- Päästä esiintymään kärkitossuilla
- Hakea syksyllä baletin tai jazzin EK- ryhmään!
              
Kiitos teille kaikille, jotka tekstejäni lueskelette ja kiitän paljon myös ihanista kommenteista, joita viime vuonna kirjoittelitte. Onnellista uutta vuotta jokaiselle! :)

Kuinka te olette kuluttaneet tanssilomanne ja millaisia haaveita ja tavoitteita teillä on ensi vuodelle?

7 kommenttia:

 1. No ainakin olet urheillut! Ja onnea kovasti sitten EK-ryhmien hakuun. Toivottavasti pääset :)

  Itse olen yrittänyt leputella nilkkojani niin paljon kuin vain mahdollista. Tänään piti lähteä salille, mutta hurjan sään vuoksi päätin jättää sen toiseen kertaan. Lihaskuntoa ja venyttelyä olen sitten harrastellut pienissä määrin. Tavoitteista voit lukea blogistani :-)

  VastaaPoista
 2. Hei tuo kirja on aivan ihana, itsekin ostin tuon kirpparilta! Sopivasti romantiikkaa ja tanssia. Tuo on kakkos osa, ensimmäinen on Heijastuksia, jonka kannessa komeilee myös kärkitossut;)

  Itse vietin tämän tanssiloman sairastellessa melkein viikon. Tänään kävin ostamassa uudet kärkitossut ja vähän olen venytellyt. Kuitenkin huomaa, että kipeännä on ollut, tuntuu ettei veny sitten minnekään!

  Suosittelen EK -ryhmiin hakua. Mulla on vain positiivista sanottavaa niistä:)

  VastaaPoista
 3. Anniina: Kiitos tsemppauksesta! Tuo EK -ryhmiin haku kovasti jännittää, kun tuntuu, että muut ovat jo niin paljon enemmän treenanneita ja taitavampia, mutta ainahan voi yrittää :).

  Ihan totta, että lepokin tekee todella hyvää eli ihan hyvä sitä tanssilomaa on siihenkin käyttää. Jaksaa sitten taas kevätlukukaudella treenailla, kun on levännyt vähän varastoon ;). Ja juu suuntaan blogiisi lueskelemaan sunkin vuoden tavoitteet! :) Kiva lukea, mihin muut aikovat erityisesti keskittyä ensi vuonna.

  Janita: Kiva kuulla, että kirja on hyvä! Romantiikan ja tanssin yhdistäminen kuulostaa just kivalta. Itse oonkin lukenut kirjasta vasta pari sivua. En tiennytkään, että kirjalle olisi ensimmäinen osakin tarjolla. Kiitos vinkistä! Toivottavasti sekin sattuu tulemaan kirpparilla vastaan, sillä en löytänyt sitä kirjastosta..

  Harmi, että oot sairastellut! :/ Toivottavasti oot jo tervehtynyt ihan kokonaan. Ja voi ihanaa uudet kärkkärit! Sulla tuntuukin niitä kuluvan ihan tosi kovaa vauhtia:). Ihan samanlainen venymätön (ja muutenkin ihan kankea) olo tulee jo ihan siitäkin, kun baletissa ei ole käynyt pariin viikkoon. Esim. aamulla yritin kurottaa jotakin tavaraa lattialta ja kauheaa, kun piti melkein jopa tehdä töitä sen eteen, että sormet ylettyivät lattiaan. Apua!? :D

  Ja EK -ryhmistä olen minäkin kuullut vain paljon hyviä juttuja. Olisi mahtavaa päästä mukaan sellaiseen:) !

  VastaaPoista
 4. Kyllä sä varmaan sen toisenkin osan bongaat kirpparilta ;) Täällä ollaan jo melkein terveitä, yskä ja nuha enää vaivaa, mutta sehän ei estä tanssimista!

  Kärkkäreitä tosiaan kuluu, mutta kaapissa lojuu yhdet käyttämättömät (olivat niin pahat jalassa, ettei pysty käyttämään ollenkaan).

  EK ryhmistä sen verran, että itse menin nykärin tunneille, enkä ollut ikinä tanssinut sitä. Perusasiatkin olivat vähän hukassa ja ensimmäinen tunti meni ihan itseään häpeillessä, kun en tuntenut sieltä ketään. Nyt olen mukana hyvässä ryhmähengessä, enkä erotu porukasta taitojeni puutteilta paljoakaan. Pitää tehdä vain vähän enemmän töitä kuin muut, jotta saa kirittyä heidät. Pointti oli se, että kannattaa yrittää eikä pitää itseään mitenkään surkeana! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva Janita, että flunssa on helpottanut! :) Eiks se oo vähän niin, että tunnolliset sairastaa lomalla, että ei tarvi olla koulusta pois. Sama taitaa päteä balettikouluun ;).

  Juu ihan samaa mieltä olen, että kovalla työllä voi päästä ihmeen hyviin tuloksiin, mutta eniten jännään niitä EK:n pääsykokeita. En oikein tiedä, millaiset ne ovat. Pitäisi kuitenkin saada opettajat vakuutetuiksi taidoistaan. Huh, niin jännittävää :D. Millaset sun EK-pääsärit muuten oli?

  VastaaPoista
 6. Sitä mäkin nauroin lomalla ja tulipahan katsottua tusinan verran elokuvia! :)

  Pääsykokeet ainakin meillä meni niin, että nykäri puolelle pyrkivät opettelivat opettajan johdolla koreon ja tekivät jotain lattian poikki. Balsussa tehtiin keskilattialla tankosarjoja sekä lattian poikki. Itse olin vielä esi EK:laisten kanssa pääsykokeissa, he olivat jotakuinkin vaahtosammuttimen kokoisia, joten kaikki sarjat oli aika yksinkertaisia.

  Toisaalta jos käyt EK ryhmän opettajan pitämillä tunneilla, tietää hän jo tasosi, jolloin pääsykokeet ovat jotakuinkin aika turhia. :)

  VastaaPoista
 7. Janita, se on kyllä ihan totta, että kyllähän se ope mun tason tietää jo valmiiksi. Silti tuntuu, että noihin pääsykokeisiin pitäisi jotenkin erityisesti tsempata, vaikka eihän siellä voi tehdä muuta kuin parhaansa! :) Hakijoita on kuitenkin aika paljon ja kaikkia ei voida valita :/. Hei olis muuten kiva, jos tekisit sun blogiis vaikka postauksen noista pääsykokeista ja EK -ryhmistä ja tunneista yleensä? Ihan vinkiks mulle ja muille EK - kokelaille, joita jänskättää ;). Ja olis muutenkin mielenkiintosta luettavaa, että miten EK -tunnit eroaa normaaleista balettitunneista. Pitääkö teidän muuten hakea ryhmiin joka vuosi uudelleen?

  VastaaPoista