sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Iloista irlantilaista

Kuva täältä
Kävin elämäni ensimmäisellä irlantilaisen tanssin tunnilla ja se oli huippu hauskaa! Muut tunnilla olijat hallitsivat jo perusaskeleet (päässäni kaikuu vieläkin point and back, point and back..) ja opettaja vetikin tunnin sarjoja aika vauhdilla. Hän ei esimerkiksi enää näyttänyt, kuinka askeleen kuuluu mennä, vaan hihkaisi vain jonkin liikkeen nimen ja pamautti musiikin soimaan. Itse katselin muilta ja pysyin ihmeen hyvin perässä. Luultavasti siksi, että käsillä ei tehty yhtään mitään, vaan ne roikkuivat vapaasti sivulla. Ei siis tullut koordinaatio-ongelmia, jotka minulla ovat lähes suurin ongelma tanssiessa, heh. Tunnin lopuksi tanssimme vielä sarjaa, jonka muut osasivat jo täysin. Olivat nimittäin ehtineet hioa sitä neljän viikon ajan. Minä sijoittauduin takariviin ja lunttasin taas muilta. Nappasin sarjan ihmeen hyvin ja opettaja kiittelikin siitä tunnin jälkeen. Jee! Vielä, kun oppisi termistönkin, niin juttu vähän helpottuisi.
  Muuten ilmapiiri, opettaja ja tansikaverit olivat huippumukavia. Kaikki olivat jotenkin iloisia ja pitivät hauskaa. Siis nauttivat tanssimisesta! En koskaan aikaisemmin ole ollut tanssitunnilla, jossa oppilaat naureskelevat ja juttelevat keskenään, mutta silti myös työskentelevät motivoituneesti koko ajan. Tai oikeastaan en ole koskaan ollut tunnilla, jossa saisi nauraa tai puhua. Tunnilla ei myöskään ollut useilla balettitunneillani ilmenevää vertailua ja suorituspaineita, vaan kaikki tekivät vain parhaansa ja se tuntui riittävän. Tämä irkkutunti toi siis kaivattua vaihtelua. Suosittelen muillekin lämpimästi!

Eilisen kahden baletin (60min+75min) ja yhden irkkutunnin (60min) jälkeen lihakset sanoivat auts. Vietin tanssiopistolla yhteensä neljä tuntia ja olin todella väsynyt päästessäni viimein kotiin. Raahauduin vain suihkun kautta sohvalle makaamaan ja nostin jalat kattoa kohti. Tänään taitaa olla siis lepopäivän paikka.

Oletteko te koskaan kokeilleet, tanssineet tai olleet katsomassa irlantilaista tanssia? Mitäs pidätte?

lauantai 24. syyskuuta 2011

Balettisynttärit!


Nyt on ehtinyt kertyä tasan vuosi siitä, kun pitkänpitkän tauon jälkeen astelin uudelleen balettitunneille! Olin aivan valtavan innoissani. Baletti oli juuri sitä, mitä muistelinin sen olevan ja ihmeellisen paljon ala-aste aikaisilta balettitunneilta oli juttuja jäänyt mieleen. Esimerkiksi perusasennot,aukikierto, pliet ja tendut löytyivät ilman minkäänlaisia ongelmia. Ekan tunnin jälkeen paikat olivat kipeinä ja muistan kuinka esimerkiksi grand batmanit tuntuivat todella raskailta ja haastavilta. Nyt ne ovat melkeinpä lempijuttuni tankosarjoissa. Vuoden (tai siis oikeastaan kymmenen kuukauden, koska kesällä en tanssitunneilla käynyt..) aikana edistystä on ehtinyt tapahtua ihan kivasti. Jopa sen verran, että sen itsekin jo huomaa. Toivottavasti edistystä tulee tapahtumaan tulevaisuudessakin samalla tahdilla.
   Olen aivan valtavan iloinen siitä, että aloitin tanssin taas uudelleen. Olen myös kiitollinen siitä, miten tanssikouluni opettajat jaksavat päivästä toiseen olla niin kärsivällisiä ja kannustavia. Heidän avullaan olen päässyt baletin maailmaan takaisin paremmin kuin olisin koskaan osannut kuvitella. Viime syksynä alkeistasolla sarjoja läpi rämpiessä olisin nauranat kuollakseni, jos joku olisi tullut kertomaan, että vuoden kuluttua tulen tanssimaan kärkitossuilla perus5-tunnilla! Enkä kyseisellä tunnille olisi koskaan päätynytkään ilman mahtavaa opettajaani, joka jaksaa panostaa jokaiseen oppilaaseen sadalla prosentilla.

Pohdin tuossa eilen illalla, kotiutuessani puoli kymmenen aikoihin viimeiseltä tanssitunnilta, että mihin ihmeeseen käytin kaiken vapaa-aikani silloin, kun en vielä tanssinut?! Enkä oikeastaan keksinyt vastausta kysymykseen.. Aika hauska juttu! Mutta nyt, kun hyvä balettivuosi on taas pitkästä aikaa takana, ei voi muuta kuin toivoa, että aluillaan oleva toinen vuosi olisi samanlainen. Tai jos vain on mahdollista, niin vieläkin parempi.

Kuinka vanhoja/nuoria teidän tanssiuranne ovat? :)

Kuvat google

perjantai 23. syyskuuta 2011

Tossujen paikkailua osa 2

Kuva täältä

Tein jo aimmin postauksen tossujen paikkaamisesta (löytyy täältä) ja silloin hoidin homman perinteisesti neulalla ja langalla. Kun tossuun taas pian ilmestyi uusi reikä, päätin kokeilla uutta tapaa eli paikkausta teippiä käyttäen. Marssin siis apteekkiin ja ostin yhden rullan kangasteippiä. Välihuomautuksena, että sama teippi on muuten toiminut hyvin myös yksittäisten varpaiden teippaamisessa kärkitossuja varten (opettaja käski kokeilemaan keskiviikkona). Koska tossussani oli jo iso reikä valmiina, teippasin ensin sisäpuolelta reiän umpeen ja sitten laitoin teippiä vielä ulkopuolellekin, niin että sain liimakohdan peitettyä. Oli ihan nopeaa ja kätevää! Käytössä huomasin kuitenkin, että teipistä irtosi liimaa inhottavasti sukkiksiin. Tämä konsti toimii siis parhaiten luultavasti silloin, jos ei käytä sukkiksia vaan esimerkiksi legginsejä. 

Nyt pitäisi kyllä jo saada uudet tossut tilalle, sillä molemmat omistamani tossut ovat aivan kauheassa kunnossa. Niissä on nimittäin niin paljon isoja reikiä, että pitäisi koko tossu teipata, jos haluaisi saada niistä vielä käyttökelpoiset!

Kuinka kauan teidän tossunne kestävät käytössä? Paikkailetteko niitä jotenkin?

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kärkitossutunnit 1 ja 2


Kärkitossut sain ottaa käyttöön eilen. Juttu meni vähän nurinkuriseksi, kun uskaltauduin (viimeinkin!) menemään perus5 -tason tunnille ja aloitin kärkitreenini siellä. Tunti itsessään ei tuntunut yhtään liian haastavalta. Tunnin loppupuolella ehdittiin tehdä n. 15min kärjillä. Onneksi olin treenannut nauhojen solmimista kotona, sillä ope vain käski laittaa tossut jalkaan ja sitten se olikin jo menoa! Yritin kyllä painottaa, että en aiemmin ole kärjillä tanssinut, mutta se opettajan mukaan ei haitannut mitään. Käski vain tehdä kaikki sarjat tangolla. Teimme pari helppoa relevee sarjaa ja se meni ihan ok siihen nähden, miten kovat tossuni olivat ja miten pihalla olin muutenkin. Sitten muut siirtyivät keskilattialle tekemään sarjaa, joka sisälsi seuraavat jutut: 4 kertaa echappe, 2 kertaa retire, 4 kertaa echappe ja pas de bourrees. Minä tein samat jutut, mutta edelleen tangon ääressä. Tuota sitten kertailimme kummallakin jalalla. Kärjelle pääseminen, siis ihan boksin yli, tuntui aika hankalalta. Nilkat tuntuivat myös aika heikoilta ja polvien suoristaminen täysin suoriksi vaatii myös vielä vähän treeniä. Täytyy pysytellä tangon äärellä vielä jonkin aikaa.
 
Sitten oli vuorossa helpompi tunti ja siellä aloitimme kärkitreenin aivan alkeista. Lähdimme liikkeelle siis siitä, kuinka solmit ja pehmität tossusi. Sitten tehtiin puolivarpaille nousua ja muita helppoja sarjoja ja ihan vasta lopputunnista noustiin kärjille plien kautta kuudennessa, ensimmäisessä ja toisessa asennossa. Pakko myöntää, että edelliseen tuntiin nähden tämä sarjat tuntuivat aika laimeilta. Uskomatonta oli huomata se, miten alkeista täytyy taas lähteä laittaessa kärkitossut ensimmäistä kertaa jalkaan. Jo pelkästään niillä kävely tuntui niin oudolta! Onneksi minulla on kärkitossut käytössä nyt kolmella tunnilla viikossa, joten luulisi ainakin jonkinlaista kehitystä tapahtuvan. Tossut eivät sattuneet yhtään, mutta ainoana huonona puolena huomasin, että tossun pohja vääntyi vähän sivuun molemmissa tossuissa ja siksi kärjelle pääseminen oli aika hankalaa. Lisäksi tossut olisivat saaneet olla edes hieman kapeammat, niin ne olisivat tuntuneet tukevimmilta.  
 
Lisäyksenä vielä tähän kärkitossupainoitteiseen tekstiin, että eilisen nykäritunnin jälkeen huomasin olevani ihastunut nykytanssiin jo toden teolla. Opettaja on todella mukava ja inspiroiva ja tunnin taso on tarpeeksi haastavaa. Nykytanssi tarjoaa jotenkin aivan uudenlaisen tavan tanssia ja pidän siitä suuresti. Liikekieli ja myös musiikki on jollain tavalla todella vapauttavaa ja inspiroivaa. Se on jotain sellaista, mitä en koskaan ennen ole kokeillut. Nykäri myös tasapainoittaa mukavasti baletin tiukkoja ja kurinalaisia tunteja. Ensi viikolla alkavat uudet sarjat ja ope lupaili, että ne ovat lattiatasossa tapahtuvia. En malta odottaa!

Millaisia teidän ensimmäiset kärkitossutuntinne olivat?

Kuva weheartit

maanantai 19. syyskuuta 2011

Kiirettä pitää!


Viime aikoina elämä on kyllä ollut niin kiireistä, että ei oikein tiedä miten päin olisi! Koulujuttuja on vaikka muille jakaa ja useat tanssitunnit viikossa vievät kyllä hurjasti aikaa, vaikka ne niin mukavia ovatkin. Jossain välissä olisi kivaa nähdä muitakin kuin tanssikavereita ja ehtiä välillä ottamaan vähän omaa aikaakin. Yritän kaiken keskellä päivitellä tännekin kuulumisia. Olisi mukavaa, että postausten kirjoittamiseen löytyisi vähän enemmänkin aikaa, sillä nautin suunnattomasti näiden tekstien kirjoittamisesta. Tämä on todella rentouttavaa puuhaa.
  Tanssijutuissa ei paljon uutta ole ehtinyt tapahtua, koska viikonlopun tanssitunnit jäivät väliin. Eli yhteensä missasin siis kolme balettituntia ja yhden jazztunnin. Tulevalla viikolla vaihtuvat baletissa uudet sarjat ja se tietää myös kärkitossutreenin aloittamista. Aloitan kärjillä ainakin tiistain ja keskiviikon tunneilla. Niin siistiä! Koska jo parina viikonloppuna minulta on jäänyt väliin neljä tanssituntia, korvaustunteja minulle on ehtinyt kertyä aivan kiitettävästi. Balettiope halusikin jutella tästä aiheesta kanssani ja "määräsi" (eli vahvasti suositteli) menemään irkkutunneille. Eipä tarvinnut kahdesti kehottaa, koska kysein lajin aloittamista harkitsin itsekin syksyllä. Irkkutunteja minulla on edessä siis ainakin kymmenen viikon ajan! Kerron sitten kuulumisia sieltäkin tunneilta kunhan ensin pääsen uuden lajin  kanssa alkuun.

Kuva weheartit

tiistai 13. syyskuuta 2011

How does dancing make you feel?

Kuva täältä

Revolution Dancewearin sivulta löytyi todella tyylikäs video liittyen aiheeseen, mitä tanssi saa sinut tuntemaan. Halusin jakaa videon teidän kanssanne! :) Tässä linkki sivulle, josta videon löydät:

http://www.revolutiondance.com/dancewear-collection-pages-30.php.

maanantai 12. syyskuuta 2011

Yle Elävä Arkisto

Jos balettiaiheiset videot kiinnostavat klikatkaapa itsenne Ylen Elävään arkistoon ja laittakaa hakusanaksi "baletti". Arkistosta löytyy ihan mukavan pituinen lista erilaisia ohjelmia balettiin liittyen. Itse pidin erityisesti Anu Viheriärannasta kertovasta dokumentista, jossa hän valmistautuu joutsenlammen päärooliin Kansallisbaletissa 2004. Hauskaa katsottavaa oli myös 1974 tehty lyhytfilmi Ennen ensi-iltaa, sekä dokumentti Mari menee balettikouluun. Mutta selailkaapa huviksenne Arkistoa ja etsikää itseääni kiinnostavimmat videot. Hauskoja hetkiä! :)

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

What's in my dance bag?

Tanssikassina käytän isoa Piecesin kukkakassia

Kaikki laukun tavarat sekaisin yhteiskuvassa
Tossut
Kahdet säärystimet, (likaiset!) sukat, sukkikset sekä valkoiset ja mustat leggarit
Eväitä, kirja, tanssiopiston lukujärjestys, nenäliinoja, kynä, kolikoita ja vesipullo
Vaatteita: Balettipuku, kahdet mustat shortsit ja kolme paitaa
Kärkitossujen pehmusteet, sakset ja teippiä. Pinnejä, pantoja, deodorantti sekä käsi- ja huulirasva

tiistai 6. syyskuuta 2011

Tossuja ja vielä lisää tossuja!


Kuvassa siis kärkitossuni, joihin olen jopa jaksanut ommella jo nauhat paikoilleen. En yleensä pidä mistään ompelujutuista, mutta pakko myöntää, että hyvillä ohjeilla tuo ompelusessio sujui aika kivuttomasti (täältä todella selkeät ompeluohjeet). Tossut ovat siis malliltaan Blochin Suprima ja kokona minulla on 6 B. Malli ei vieläkään ole tarpeeksi kapea ja toinen tossu on selvästi vielä vähän toista leveämpi (sen näkee ihan silmämääräisesti arvioitunakin!). Mutta ajattelin nyt vain kehitellä omat tehokkaat toppaukset. Joku neuvoi kiertämään tiskirättiä/sideharsoa/lampaanvillaa päkiän ympärille. Tiskirättiä jo kokeilinkin ja se toimi ihan hyvin. Kun päkiän kohdalla on enemmän tavaraa, (olkoon sitten tiskirättejä tai lampaanvillaa;) niin jalka ei pääse niin helposti luiskahtamaan kärkeen. Mutta eiköhän näillä tossuilla päästä hyvin alkuun. Nämähän ovat vasta ensimmäiseni, joten täydellisen parin etsintä saa jatkua vielä tulevaisuudessa!

Bloch Proform
Ajattelin tässä samassa postauksessa esitellä myös käytössä olevat pehmeät tossuni. Niistä on    aikasemmin vain vilahdellut kuvia eri
 postauksissa. Tässä siis syvempi katsaus niihin. Etsin kuvat googlesta, koska omani ovat jo niin kauheassa kunnossa, että ne eivät enää ole oikein julkaisukelpoista materiaalia;). Eli käytössä minulla on ollut kahta mallia, jotka molemmat ovat Blochin. Aluksi käytin Pro archia ja sitten laajensin tossukokemustani myös Proformiin. Molemmat tossut ovat minulla koossa 5,5 B ja istuvat aivan täydellisesti! En oikein osaa sanoa kumpi malli on parempi. Aina kun laitan Pro archit jalkaan ajattelen, että nämä ovat ne The tossut. Toisaalta käyttäessäni Proformia ajattelen aivan samoin. Proform on malliltaan paljon tukevampi ja sijoittuu ehkä perinteisempään tossukategoriaan. Pro archit ovat taas todella kevyet ja ilmavat. Niillä tanssiessa usein unohtaa, että jalassa edes on tossut. Osittain se voi johtua pohjassa olevasta hengittävästä verkosta.

Bloch Pro Arch
Bloch Elastoplit
 
 Viimeksi, kun kävin ostamassa uusia pehmeitä tossuja, myyjä halusi minun kokeilevan myös Blochin Elastoplit mallin. Siis tossun, jonka pohjan keskiosassa on kankaan sijasta kuminauhat. Tossu tuntui ihmeen hyvältä jalassa, mutta olen sen verran ennakkoluuloinen, että pidättäydyin perinteisimmissä malleissa. Kuulemma kaikki kyseisillä tossuilla tanssineet ovat aivan ihastuneita malliin. Hyvin paljon mahdollista! Onko teistä kukaan käyttänyt kyseistä tossua? Millainen tossu on ollut käytössä? 

Mistä tossumallista te pidätte/ette pidä? Miksi? :)

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Ballet music for advanced class


Balettimusiikkia edistyneille luokille. Sydämeni jätti kyllä pari lyöntiä välistä, kun jäin kuuntelemaan näitä lauluja. Tämä on pianomusiikkia minun makuuni. Jotenkin todella aistikasta ja kevyttä. Minua ainakin alkaa heti tanssittamaan (ja melkein itkettämään :D) näitä kuunnellessa. Todella kaunista! 

perjantai 2. syyskuuta 2011

Ensimmäiset kärkitossuni


Kärkitossut kotiutuivat tänään. Jihuu! Malli on parempi kuin yksissäkään tähän asti kokeilemissani tossuissa, mutta ei siltikään vielä mikään hyvä. Jalkani on todella kapea päkiän kohdalta ja siksi tarpeeksi kapeiden tossujen löytäminen näyttää olevan ihan mahdotonta. En tähän hätään pääse sovittamaan tossuja muihin tanssikauppoihin, joten joudun ainakin aloittamaan kärkitreenin näillä ja ostaa (rahatilanteen niin salliessa) piakkoin uudet paremmin jalkaa tukevat tossut. Pahin ongelma tossuissa vain on, että ne sattuvat aika paljon! Varpaat nimittäin valahtavat aivan tossun kärkeen ja koko kehon paino on isovarpaani päällä. Osaatte varmaan kuvitella, että se ei ole ollenkaan kiva tunne.. Toivottavasti edes kumppareiden ja satiininauhojen ompelun jälkeen tossu pysyy vähän paremmin paikallaan ja on edes hiukkasen miellyttävämpi. Niin ja kyllähän tossut vielä pehmitetäänkin. Vielä on siis toivoa! Laitan tossuista kuvia ja lisää juttua tässä lähipäivinä. Voisin vaikka tehdä postauksen nauhojen ompelusessiosta. Katsotaan nyt :).
  Treenien saralla minulla menee nyt vähän heikommin tämän sairastelun takia. Tänään oli ensimmäinen päivä, kun kuumetaudin jälkeen lähdin vähän ulkoilemaan ihmisten ilmoille. Treeneihin en silti vieläkään jaksanut mennä. Tällä viikolla on jäänyt siis välistä jo kolme balettituntia sekä nykäri ja jazz. Saa nähdä, miten huomisten balettituntien kanssa käy. Ahdistaa vain mennä tunneille seuraavan kerran, kun niiltä on jäänyt niin paljon jälkeen. Miten yhdessä tunnissa ehditäänkin tehdä niin paljon asioita! No, mutta ainakin olen parantanut flunssat kunnolla pois, niinkuin aina kehotetaan.

Kuva we heartit