keskiviikko 31. elokuuta 2011

Treenivaatteita

Tässäpä postaus treenivaatteista, joita baletissa käytän. Päälle eksyy yleensä aina balettipuku tunnin pukukoodista riippuen (osat opettajista vaativat puvun ja toisille käy esimerkiksi ihonmyötäinen t-paita/toppi). Valkoiset trikoot kuuluvat joka tunnin asuun ja niiden päälle puen lähes aina shortsit. Tossuissa pidän eniten Blochin omista, koska ne ovat juuri sopivat kapealle jalalleni. Näiden treenivaatteiden lisäksi käytän sitten vaikka minkälaisia lämmittelyvaatteita, kuten säärystimiä, löysiä paitoja ja lökärihousuja. Jazz- ja nykäritunneilla päälle tulee vedettyä vähän mitä sattuu ihan fiiliksen mukaan. Tekisi kovasti mieli tehdä tilaus dancedirectiin (tanssivaatteita myyvä verkkokauppa) ja tilailla ainakin parit uudet tossut ja jotain muuta kivaa. Postimaksujen kanssa tossut olisivat silti edullisemmat kuin Suomesta ostetut. No, ehkä kuitenkin säästän rahani ja paikkailen tossuja vielä pari kertaa ennen kuin laitan tilauksen menemään.. :)


Balettipukuni. Vasemmalta Papillon, Papillon, Capezio.

Mikroja balettipuvun päälle, molemmat Bloch.

Shortseja, molemmat h&m.

Itse duunattuja shortseja.


Tossuja, Bloch.

En voi tarpeeksi pahoitella kuvien huonoa laatua. Toisaalta jos vaihtoehdot ovat huonolaatuiset kuvat tai ei kuvia ollenkaan, valitsen ensimmäisen vaihtoehdon. Koittakaa kestää! :) 

Millaisia vaatteissa te tykkäätte treenata eniten? Entä onko teidän balettitunneillanne "pukupakkoa"?

tiistai 30. elokuuta 2011

Syysflunssan uhri päivittelee treenikalenteriaan

Sama tunnetila kuin kuvan balleriinalla!

Onnistuin viikonlopun aikana nappaamaan itselleni jostakin kovan flunssan. Olen sairastanut koko päivän ja siitä huolimatta aloin hetki sitten vetämään trikoita ja balettipukua päälleni. Sitten pysähdyin miettimään, mitä ihmettä olen oikein tekemässä. Päässä jomottaa, kurkkua kuristaa ja lihakset ovat aivan hellänä. Ainahan sairaana treenamisen vaaroista varoitellaan. Kai niitä neuvoja on sitten uskottava. Niinpä kiltisti vaihdoin kotivaatteet takaisin päälleni ja laitoin balettipuvun ja trikoot takaisin paikalleen.  Ärsyttää olla treeneistä pois, kun muut menevät asioissa niin paljon eteen päin ja itse on ihan pihalla seuraavalla tunnilla. No ehkä huomenna olen jo terveempi ja pääsen sitten perus4-tunnille. Tiistain balettitunti on vain se lempituntini. Harmittaa ihan vietävästi olla pois sieltä. Nykärikin jää nyt väliin. Kai treenaamiseen kuuluu myös itsestään huolehtiminen eli sairaana pitää vain malttaa olla treenaamatta. Ja toisaalta ei siellä tunnilla jaksaisikaan paljon mitään tässä kunnossa tehdä.

Sitten päivitän vielä tätä tanssilukkariani, joka ilmeisesti on nyt muotoutunut lopulliseen muotoonsa! Baletti perus5 saa nyt kai jäädä. Olisin mennyt kokeilemaan sitä tänään, mutta koska en nyt sinne päässyt, ajattelin jättää sen kokonaan pois. Olisin jo niin paljon muita jäljessä, että en usko saavani heitä enää kiinni. Pitäisi kai opettajan kanssa asiasta vielä jutella ensi viikolla. Toisaalta minulla on jo viisi tuntia balettia viikossa, että se ehkä saisi jo riittää. Siihen vielä sitten jazz ja nykäri päälle.     

Tanssituntien lisäksi kävin viime vuonna suhteellisen ahkerasti joillakin jumppa- ja venyttelytunneilla ja ehdinkin jo selailemaan saman kuntokeskusksen tämän syksyn tarjontaa. Sieltä löytyi ainakin balletone- ja venyttelytunteja. Olettekos te koskaan kokeilleet balletonea? Itse pidän siitä todella kovasti. Lisäksi kuntokeskusksen tarjonnasta löytyi yllätyksekseni avoimen tason afrotunteja! Sitten voisi niillekin tunneille mennä rennoin mielin silloin kun huvittaa. Kuntokeskuksen kautta on mukava ottaa tunteja, koska niiltä ei jää esimerkiksi sairastuessa samalla tavalla jälkeen kuin tanssikouluni tunneilta. Sarjoja ja opittavia asioita ei nimittäin ole läheskään yhtä paljon. Tässä tämä treeniviikkoni siis vielä kertaalleen! Suluissa ovat ne tunnit, jonne voin mennä fiiliksen mukaan, eli silloin kun jaksaa ja huvittaa. Vaaleanpunaisella tanssiopistolla käymäni tunnit.

Ma: (venyttely 60min)
Ti: Baletti 75min, nykäri 75min
Ke: (venyttely 60min), Baletti 75min
To: (Balletone 60min), (Latin 60min)
Pe: (Afro 60min), Jazz 60min, Baletti 75min
La: Baletti 60min, Baletti 75min
Su: vapaa!

Mutta eipä tässä auta muu kuin keittää lämmintä mehua ja raahautua sohvalle lepäämään. Täytyy vain yrittää unohtaa, että lempibalettituntini on juuri meneillään toisella puolella kaupunkia. Helppo juttu! Tai sitten ei..

Kuva weheartit

maanantai 29. elokuuta 2011

AamutunnillaHerätyskello herättää lauantai aamuna kello 9.45. Nousen heti ylös, koska muuten myöhästyisin. Lihakset ovat kankeat edellisen päivän treeneistä ja liian vähäisestä venyttelystä. Menen keittiöön ja yritän etsiä jotain syötävää, joka ei saa aikaan huonoa oloa, mutta josta saa tarpeeksi energiaa. Päädyn jugurttiin ja mehukeittoon. Syömisen jälkeen teen nutturan ja yritän siistiytyä inhimillisen näköiseksi. Puen päälleni trikoot ja balettipuvun sekä siihen päälle hupparin ja collegehousut. Täytän juomapullon ja tarkistan löytyykö treenikassista kaikki tarvittavat tavarat. Heitän kassiin vielä balettipuvun päälle puettavan harjoitushameen ja hetken mielijohteesta myös shortsit, koska en osaa päättää mitä ottaisin mukaan. Etsin vielä löysän paidan ja säärystimet lämmittelyä varten ja tungen nekin kassiin. Kello on puoli yksitoista, kun astun ulos ovesta.

Aamupäivisin lauantaina jopa keskustassa on aika hiljaista paria kävelyllä olevaa pariskuntaa lukuunottamatta. Lähden kävelemään tanssiopiston suuntaan. Katson kelloa puolessa välissä ja ja huomaan ehtiväni aivan hyvin. Noin viidentoista minuutin kävelymatkan jälkeen olen opistolla. Menen sisälle, jätän kengät eteiseen ja astun pukuhuoneeseen, jossa joku imuroi. Moikkailen pukuhuoneeseen tulevia tuttuja. Aamuisin ja päivisin pukuhuoneessa on aika hiljaista. Kaikki ovat jotenkin uneliaita vielä. Suurin osa tanssikavereista näyttää käyttävän tällä tunnilla hameen sijasta shortseja, joten ryhmäpaineen alaisena valitsen itsekin shortsit kassista. Etsimme kavereiden kanssa tyhjän salin, jossa voimme alkaa lämmittelemään. Laitan tossut ja säärystimet ja menen tangolle. Lämmittelen hieman laiskasti, sillä tiedän opettajan ottavan tunnin alkuun vielä yhteisiä alkulämmittelyitä. Kello alkaa näyttää yhtätoista ja siirrymme oikeaan saliin, johon opettaja pian saapuukin ja tervehtii meitä. Hän laittaa musiikin kuulumaan ja salin valtaa rauhallinen pianomusiikki. Opettaja taputtaa käsiiän merkiksi siitä, että kaikkien on siirryttävä tangon ääreen. Itse valitsen vakiopaikkani, joka on suhteellisen keskellä (hyvä luntata sarjoja muilta, jos itse ei muista;). Yritän salata haukotukseni opettajalta. Aloitamme helpolla plie-sarjalla ja mokailen siinä. Lopputunti meneekin kevyesti, sillä olen tason alemmalla tunnilla kuin yleensä. Tunti loppuu ja muut tanssijat lähtevät salista. Itse jään vielä toiselle tunnille, joka alkaa heti edellisen tunnin perään samassa salissa.

Teemme samat alkulämmittelyt uudelleen. Minulla on jo lämmin edellisen tunnin jäljiltä. Ilma on tunkkainen, koska salin ilmastointi pelaa surkeasti. Tankosarjat ovat huomattavasti haastavampia kuin edellisellä tunnilla, mutta pärjään niissä kohtalaisesti. Opettaja kommentoi heikkoja nilkkojani ja kehottaa vahvistamaan niitä lisää. Teemme paljon hyppyjä ja vielä enemmän piruetti-treeniä. Opettaja huutaa ohjeita turhautuneena ja taputtaa käsiään tahdiksi. Kaikki ovat väsyneitä ja aivan hikisiä, mutta keskittyneitä työskentelemään sekä oppimaan. Saan piruettini pyörimään hyvin, mutta korjauksia tulee monesta muusta asiasta kuten katseen suuntaamisesta ja käsien asennosta.  Tunti loppuu. Jalat ovat aivan väsyneet ja hapoilla. Vaihdan pukuhuoneessa pikaisesti vaatteet ja sanon heihei kavereilleni. Laitan kengät jalkaani ja astun ulos ovesta. Aurinko paistaa ihanasti. Hymyilen, vaikka lihakset tuntuvat kipeiltä. Aina treenien jälkeen tunnen olevani jotenkin enemmän elossa. 

Kuva weheartit

lauantai 27. elokuuta 2011

Ballet Steps


Kanadan kansallisbaletin tanssijoita. Tekevät videon alussa tangolla ihan perusjuttuja ja vautsi, kun se näyttää niin mahtavalta! Voi kun osaisi itsekin tehdä tankosarjat noin tanssillisesti ja eläytyen. Itsellä keskittyminen menee lähinnä siihen, että muistan kaiken ja teen liikkeet oikein. Harvoin sitä ehtii edes ajatella eläytymistä. Mutta ehkä joskus sitten tulevaisuudessa!

perjantai 26. elokuuta 2011

A niin kuin alkeet, asenne ja aikuisbaletti


Tänään oli ensimmäinen jazztuntini ja pidin siitä paljon. Pienenä haittapuolena oli vain se, että olin aika huono! Tai no en nyt suoranaisesti huono, mutta ongelmani oli sarjojen muistaminen. En napannut niitä kovinkaan taitavasti. Toisaalta olin ensimmäisen tunnin pois, jolloin muut olivat ehtineet aloittaa sarjaa jo aika pitkällekin. Olen aiemmin käynyt vain jazzin kuukauden mittaisen intensiivikurssin ja sen vuoksi valitsin alkeisryhmän (alkeet1) ja hyvä niin, sillä taso oli minulle juuri sopiva. Vaikka tekniikan osalta olen ehkä muita ryhmässä olevia edellä, juuri tuon sarjojen huonon muistamisen takia pysyttelen visusti alkeissa. En baletissakaan nappaa sarjoja parhaiten, mutta paremmin kuitenkin kuin tänään jazzissa. Baletin sarjat tehdään paljon hitaammin ja huolellisemmin kun jazzissa taas vauhti on kovempi. Ehkä siksi en meinannut oikein pysyä perässä. Minulta puuttuu myös tietty asenne ja heittäytyminen, jota jazziin (ja nykäriinkin) kaivataan. Ronskimpaa otetta siis kaivattaisiin todella!
 No sitten jazzin jälkeen päätin jäädä aikuisbaletin perus2-tason tunnille. Tunti oli haastavampi kuin odotin ja monet asiat olivat minulle vielä vieraita. En esimerkiksi osannut ainuttakaan hyppyä, jota tunnilla tehtiin. Ilmapiiri oli kuitenkin innostunut ja  kannustava. Aivan erilainen kuin nuorempien klassisen baletin tunnilla. Yritin parhaani koko tunnin ajan, vaikka välillä osaamattomuuteni harmitti itseäni suunnattomasti. Aina ei välttämättä edes tunnistanut, että yritän tehdä samaa liikettä kuin muut!! :D. Miten aikuisbaletin ja klassisen baletin tunneilla voi olla noin suuri tasoero? Riippuuko se vain opettajasta? No, sitten tunnin lopuksi menin hetken mielenhäiriöstä kysymään opettajalta saisinko alkaa käymään tunneilla joka perjantai. Opettaja lupasi, jos alan vahvistamaan nilkkojani tosissani. Hänen mukaansa ne ovat vielä aivan liian heikot (varsinkin kärkityöskentelyyn). Lisää nilkkatreeniä siis!
  Minulla on nyt siis kolme eri balettiopea. Yhdestä pidän suunnattomasti, sillä hänen sarjansa ovat ihania ja hän opettaa kannustavasti, mutta vaatii silti oppilailtaan paljon. Toinen opettaja on kurinalainen ja erittäin erittäin vaativa. Hänen tunnillaan oppii lähestulkoon pelon kautta. Kolmas opettaja on myös ihan okei. Hänen tunneistaan minulla ei kuitenkaan ole kovin paljon sanottavaa. Hänen sarjansa eivät ehkä ole yhtä mieluisia verrattaessa kahteen muuhu opettajaan, mutta tämä onkin vain minun mielipiteeni.

Mutta toivottavasti jazzsarjat ja tuon perus2-tason balettijutut alkavat tässä piakkoin sujua. Ainakin otan haasteen vastaan avoimin mielin :). Tuo kuva pienistä balettitossuista kuvastaa tilannettani varsin hyvin, sillä tanssitaitoni on kyllä vielä niin vauvan kengissä kuin olla jo voi. Mutta hei, suuntahan on vain ylöpäin!

torstai 25. elokuuta 2011

Feet exercises!


Nilkkapostaus on viipunyt tässä jo pitemmän aikaa, mutta nyt ajattelin viimeinkin saada jotakin kasaan. Kirjoitin vaikka kuinka pitkän (ja epäselvän!) tekstin aiheesta ja kun aloin selailemaan youtubea löytääkseni sieltä jonkin havainnollistavan videon aiheeseen liittyen tajusin, että yhdessä videossa näytettiin oikeastaan kaikki samat harjoitukset, mitä olin itse yrittänyt selittää. Selvyyden vuoksi päätin siis vain lätkäistä tämän videon tänne, koska luultavasti tällä pääsette paljon tehokkaampaan tulokseen kuin minun selityksilläni. Joten tässä siis havainnollistava paketti siitä, miten nilkkoja voi vahvistaa ja venytellä. Kiitokset videon tekijälle, kuka hän lieneekään :).


keskiviikko 24. elokuuta 2011

Tiistain baletti ja nykäri

Eiliset tanssitreenit olivat rankkoja. Baletissa opettaja vaati meiltä aivan täyttä tehoa koko 75minuutin ajan. Hyvä niin, mutta seuraavalla tunnillani eli nykärillä en meinannut enää löytää oikein energiaa mihinkään. Nykäriope vaati aivan samanlaista antautumista kuin balettiopekin ja puhti meinasi loppua kesken. Onneksi jaksoin vielä venytellä illalla, koska muuten tänään olisin ollut aika lailla paikat jumissa. Laitoin tämän energian puutteen kuitenkin vielä alkaneen syksyn piikkiin. Olenhan käynyt vasta neljällä tunnilla ja ne ovat olleet vaativampia kuin edellinen ryhmäni. Eilen balettiopettaja kehoitti minua aloittamaan perus4 ja mahdollisesti perus5 ryhmissä. Nelostasolle ajattelin tänään mennä (jännittää!), mutta vitosesta kieltäydyin kohteliaasti. Se kuulostaa jo liian haastavalta, koska olenhan tanssinut vasta reilun puoli vuotta!

Tunnit muuten olivat todella mukavia. Oli kiva, kun ehdin jo tutustua hieman ryhmän muhin tyttöihin. Pidän uudesta balettiopettajastani oikeastaa enemmän kuin edellisestä ja pidän myös siitä, että tunnilla tehdää aivan täysillä koko ajan. Opettaja korjaa virheitä herkästi ja huutelee kommentteja joka välissä. Toimii minulle, sillä haluan tietää mitä teen oikein tai väärin. Siitä en kuitenkaan pidä, että opettaja haluaa mahduttaa tuntiin aivan mielettömän paljon erilaisia sarjoja. Hän myös tuntuu tekevän sarjoihin pieniä muutoksia joka kerralle. Toisaalta se pitää oppilaat hereillä ja tarkkaavaisena. Teimme tunnilla tosi tehokkaita ihan perus tankojuttuja (niin paljon kaikkea, että en jaksa luetella niitä tähän!) Rakastan opettajan todella liikkuvia ja tanssillisia sarjoja, joihin on yhdistetty monta asiaa samaan sarjaan. Perus3-taso on minulle juuri sopiva. Eli en pitkästy tunnilla ja saan tehdä tosissani hommia koko tunnin ajan. Perus4 (ja varsinkin perus5) kuulostaa jo aika pelottavalta. Nuo tunnit tietäisivät lisää kärkitreeniäkin. Nelostasolle tarvitsisin kärkkärit jo heti, mutta eipä auta muuta kuin odotella tilausta rauhassa.

Nykytanssista pidän myös paljon, mutta en vieläkään oikein ota siitä selvää. Opettaja on mukava ja todella antautunut työlleen. Välillä on hieman hankala pysyä perässä, kun nykärin jutut ei millään tavalla ole entuudestaan tuttuja. Opettaja moittikin minua eilen liiallisista balettimaneereista, huh! :D Ehkä olikin korkea aika ottaa jo muitakin tunteja kuin balettia. Eilisessä tunnissa pänni hieman se, että opettajalla on tapana määrätä sarjoihin todella vaikeat käsien liikkeet. Ärsytti, kun en saanut jalkoja ja käsiä pelaamaan yhtä aikaa niinkuin piti! Harjoituksen puutetta sekin kai. Välillä jouduin tekemään jotkut sarjat niin, että en tehnyt käsillä mitään. Tuntui vähän nössöltä, mutta en olisi muuten pysynyt perässä. Alkeistaso olisi sittenkin ollut ehkä parempi. Mutta ehkä tästä vielä noustaan! ;)

Kuvat weheartit

tiistai 23. elokuuta 2011

Kärkitossujen metsästystäNyt kärkitossuni ovat viimeinkin tilauksessa! Kokeilin useita kymmeniä pareja ja ainoatkaan eivät oikein sopineet kapealle jalalleni. Myyjä suositteli Blochin Triomphea, Serenadea ja Axista B pohjalla, mutta kaikki kolme mallia tuntuivat silti aivan liian leveiltä. Kahta viimeistä olisin voinut harkita, vaikka varpaat valuivat niissäkin aika pahasti kärkeen. Kaverini oli aiemmin ehdottanut kapealle jalalleni Blochin Suprimaa, mutta kyseistä tossua ei valitettavasti ollut kaupan varastoissa. Myyjä lupasi sitten tilata tossun minulle sovitettavaksi. Tilaukseen lähti siis tossu B:n lisäksi myös C-pohjalla, koska malli ilmeisesti on todella kapea. En tiedä milloin tossut saapuvat, mutta onneksi minulla on noin kolme viikkoa aikaa ennen kuin kärkitreeni aloitetaan. Toivottavasti olisivat nyt sopivat! Vähän jännittä, että tossu on pituudeltaan liian iso, koska myyjä suostui tilaamaan tossut vain koossa 6 (eli noin 40!). Tavallisesti käytän kyllä 38 ja 39 kokoisia kenkiä, mutta en koskaan 40 kokoista. Valintaa kauppias perusteli tossun kapealla kärjellä. Eli jos koko olisi liian pieni, tossu ei välttämättä mahtuisi kapeuden takia ollenkaan jalkaan. En tiedä pitääkö sitten paikkaansa vai ei. Vaikka tossuja en vielä käsiini saanutkaan, ostin jo valmiiksi Blochin satiini- ja kuminauha. Myös pehmusteen (pointe cushion) lähtivät mukaan ja Blochin nekin.    
  Tanssitunneista vielä sen verran, että minulle annettiin tämän hetkisen viiden tunnin lisäksi mahdollisuus alkaa käymään vielä kolmella "ylimääräisellä" balettitunnilla. Yhteensä se tekisi siis kahdeksan tuntia viikossa. Lisäksi viime vuonna käymäni afro, jota en tänä vuonna tanssilukkariini ottanut, on alkanut taas kiinnostamaan. Siis yhdeksän tuntia viikossa. Olisiko vähän liikaa, kun kouluakin pitäisi jossain välissä käydä ;D. Mitäs sanotte? Viikkoni näyttäisi silloin tältä:

Ma: Baletti 60min Ti: Baletti 75min, Nykäri 75min Ke: vapaa To: vapaa Pe: (afro), Jazz 60min, Baletti 60min, Baletti 75min La: baletti 60min, baletti 75min

Harkitsen nyt vielä näitä! :)

Tänään perus3-tason balettitunti ja nykäri. Jihuu!

Kuva weheartit

maanantai 22. elokuuta 2011

Bloglovin!

Lisäsin blogin myös tuonne eli nyt Why do I dance löytyy bloglovinista ja blogilistalta. Siistiä! ;)

Why do I dance?

Tämän blogin "nimikkopostauksen" luulin tekeväni ensimmäisenä, mutta enpä tehnyt. Ei siksi, että en olisi tiennyt miksi tanssin, vaan siksi että halusin koota ajatuksia, jotta tekstistä tulisi edes jollain tapaa jäsennelty. En oikeen vieläkään tiedä miten päin asian esittäsin ja varmasti sata asiaa jää kirjoituksesta pois, mutta ainakin olen yrittänyt. Sen, miksi tanssii, tietää sydämessään todella hyvin. Tämän tunteen pukeminen sanoiksi onkin sitten hankalampi homma!
1) Musiikin ja liikkeen yhdistäminen
Olen aina pitänyt musiikista ja harrastan pianon soittoa. Rakastan myös liikuntaa oikeastaan kaikessa muodossa. Kun viimein pääsin kokeilemaan taas balettia ja tanssia yleensä, olin aivan onnesta sekaisin. Tuntui aivan mahtavalta päästä yhdistämään musiikki ja liike näin upealla tavalla. Tuntui vain, että kaikki palaset loksahtivat kohdalleen.

2) Itsensä toteuttaminen
Kaikki varmasti haluavat toteuttaa itseään jollain tapaa ja tekevät sitä luultavasti huomaamattakin. Ennen toteutin itseäni lähinnä musiikin kautta ja teen sitä yhä edelleen mutta tanssiessani koen, että itsensä toteuttaminen on vielä kokonaisvaltaisempaa. Siinä saa antaa kaikkensa peliin ihan omana itsenään ja tehdä parhaansa.
              

3) Mahdollisuus haastaa itseään
Varsinkin baletissa koen jatkuvaa tarvetta kehittyä paremmaksi ja tehdä lujasti töitä kehitykseni eteen. Oikeastaan jokaiselle tunnille menen sillä mielellä, että tänään keskityn vielä paremmin ja teen sarjat paljon tehokkaammin kuin viimeksi. Jokainen tanssitunti on siis mahdollisuus haastaa itsensä ja tavoitella täydellisyyttä, vaikka en sitä koskaan tulisi tavoittamaan. Onhan minulla silti mahdollisuus luoda tavoitteita ja motivaatio yrittää tavoittaa ne.4) Oman jutun löytäminen
Olen viimeinkin löytänyt sen oman juttuni. Nykyään tanssi jollain tapaa määrittää identiteettiäni eli kertoo siitä kuka minä olen. Olen ylpeä siitä, että tanssin balettia, koska tunnen haluavani tehdä tätä ja antaa tähän aikaani. Kaverini joskus nauravat minulle, koska puhun aiheesta niin paljon, mutta en voi sille mitään! Ajatukset vain siirtyvät niin usein tanssiin ja siihen liittyviin asioihin. Tuntuu, että en ole enää niin irrallinen, vaan nyt minulla on asia, josta nautin suunnattomasti ja johon haluan panostaa.
5) Kuntoilu ja itsestään huolehtiminen
Okei, pitihän tämäkin tähän vielä lisätä. Eli tanssiminen pitää minut kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tanssi saa minut liikkumaan niin tanssitunneilla kuin niiden ulkopuolella. Tanssimisen takia myös huolehdin itsestäni paremmin, koska haluan tehdä tätä mahdollisimman kauan. Vielä vanhanakin! Myös kaikkia tunteet voi upottaa tanssiin ja pitää niitä voimavaroina. Eli jos sattuu olemaan huono päivä, voi sen aina tanssia pois tai ainakin upottaa ajatukset tanssiin hetkeksi.Loppusanoina vielä sen verran, että pahoittelen jos kuvien sijoittelu ei ole kovin esteettistä ja jos tekstissä on jotain muutakin vähän vinksallaan (fonteissakin näkyy jotain ongelmaa olevan, auts). Bloggeri ei tänään halunnut tehdä kanssani oikeastaan minkäänlaista yhteistyötä ja tämä teksti on todellakin parin tunnin taistelun tulos!
Tarkoituksena olisi tässä pian kasata nilkkatreenipostaus (toivottavasti blogger tekee silloin kuvien lisäämisessä parempaa yhteistyötä kanssani..) ja päivittelen pian, mitä tanssirintamalla muuten kuuluu ja kuinka kärkitossujen metsästys on lähtenyt liikkeelle. Huomenna kuitenkin tanssitreenit pitkästä aikaa. Ihanaa!

Haluaisin vielä haastaa teitä kertomaan, että miksi te tanssitte.
Why do you dance?

Kuvat weheartit

Inspiraatiota syksyisiin päiviin
Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
Kuvat weheartit

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Balettia, nykytanssia ja kärkitossut!


Syksyn ensimmäiset tanssitunnit on nyt korkattu. Ihana fiilis! Molemmat tunnit olivat kyllä koko kesän mittaisen odotuksen arvoisia. Aloitin syksyn siis baletilla ja nykytanssilla. Baletissa uusia asioita olivat taso, ryhmä ja opettaja. Nykytanssissa taas koko tanssilaji. Kerron nyt molemmista tunneista hieman!

Olin tänään siis ensimmäistä kertaa uuden opettajan tunnilla ja pakko on myöntää, että minua jännitti aika paljon ennen tuntia. En oikein tiennyt, mitä odottaa. Aivan turhaan kylläkin jännitin, koska pärjäsin ihan hyvin. Opettajakin oli todella mukava ja kannustava. Opetustyyli on ehkä hieman erilainen verrattuna aikaisempien opettajieni tyyleihin, mutta eipä sillä väliä. Tanssimme esimerkiksi alkulämmittelyksi irlantilaista tanssia. Hauskaa! On vain avartavaa, kun opettajat painottavat eri asioita tunneillaan ja antavat korjauksia eri jutuista. Muut ryhmäläiset ovat hieman minua nuorempia, mutta sekään ei oikeastaan haittaa mitään. Pian alkavasta kärkitossutreenistä, olen aivan valtavan innoissani. Sovimme siis, että kaikki saisivat hankittua tossunsa viiden viikon aikana eli reilun kuukauden päästä pääsen aloittamaan harjoittelun kärkitossuilla. En vieläkään voi uskoa sitä todeksi! Opettaja kehotti menemään sovittelemaan tossuja mahdollisimman pian, joten päätin mennä tossukauppaan jo huomenna.

Niin ja sitten se nykytanssi. Jotenkin aivan säikähdin sitä, miten ensimmäisestä tunnista lähtien vaadittiin kovaa antautumista ja energiatasoa. Esimerkiksi alkulämmittelynä pyörimme lattialla ensin aivan pieninä palloina ja sitten avasimme kädet ja jalat niin pitkälle kattoa kohti kun vain saimme. Mahtavaa päästä kokeilemaan aivan uudenlaista puolta tanssista. Uskon, että itselläni vie hieman aikaa ennen kuin osaan heittäytyä täysin mukaan tunneilla vaadittaviin juttuihin. Toisaalta heittäytymistäkin oppii sitten ajan kanssa. Tunti ei lähtenytkään aivan alkeista, kuten tunnille ilmoittautuessani olin luullut. Mutta oikeastaan sekään ei haitannut menoa. Monet tekniikka-asiat olivatkin tuttuja jo baletista.

Tällä viikolla olisi ollut vielä kaksi tuntia balettia ja jazztanssia luvassa, mutta en pääse ainoallekaan loppuviikon tunnille. Harmillista!

Mutta nyt on pakko mennä nukkumaan. Väsynyt, mutta onnellinen balleriina kuittaa!

tiistai 16. elokuuta 2011

Tossujen paikkailua


Kuten kuvasta näkyy, tossuni tarvitsivat kipeästi paikkausta. Oikean jalan tossussa oli isovarpaan kohdalla suuri reikä. Niinpä otin reippaasti esiin langan, neulan ja valkoisen kestävän oloisen kangaspalan ja ompelin sen kiinni tossuun. Jotkut ostavat heti ensimmäisen reiän ilmestyessä uudet tossut, mutta minulla on tapana paikata tossuja niin kauan kun ne vain kestävät. Näitä tossuja olenkin paikannut jo ainakin neljä kertaa. Kyllähän ne todella kuluneilta näyttävätkin, mutta mitäpä se treeneissä haittaa. Olen kuullut myös, että tossujen  paikkaus onnistuisi apteekista saatavalla kangasteipillä. Se kuulostaakin hyvältä idealta ja olen ajatellut kokeilla sitä piakkoin. Teippaaminen säästäisi ainakin aikaa ja hermoja. Ompeleminen ei nimittäin ole lempipuuhaani ;).Ja tässä tossu taas ehjänä ja käyttövalmiina!

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kesätreenin koontiNyt kun syksyn tanssitunnit ovat alkamaisillaan, on hyvä verestää hieman muistoja ja kerrata kesätreenin onnistumista. Alkukesästä taisin lupailla itselleni venytellä ja lenkkeillä säännöllisesti. No, kuinkas sitten kävikään? Tässäpä siis koonti kesätreenistä. MUTTA muistutan tässä vaiheessa meitä kaikkia, että itseähän varten sitä vain treenataan ja siksi, että se on hauskaa :). Eli jos treenaaminen alkaa maistumaan puulta, niin sitten voi rentoilla hyvällä omallatunnolla. Lisäksi kesätreeni ollessa kyseessä, ei tule olla liian itsekriittinen. Syksyllä ehtii taas palata rutiiniin!

Lenkkeily
Lenkkeiltyä ei tullut niin intensiivisesti kuin keväällä kuvittelin lenkkeileväni. Juoksulenkkejä tein pari silloin tällöin. Ehkä noin kerran kahdessa viikossa. Viiden kilometrin kävelylenkkejä tein kyllä lähes päivittäin, koska lenkitin koirani. Täysin rapakuntoon en kuitenkaan onneksi joutunut, koska pyöräilin viitenä päivänä viikossa noin kymmenen kilometrin työmatkan (säällä kuin säällä). Eli pyöräiltyä tuli päivässä noin kaksikymmentä kilometria! Hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Tähän kuntoilukategoriaan voi lisätä sitten vielä kaiken muun urheilun, kuten esimerkiksi uimisen sekä lento- ja jalkapallomatsit.

Venyttely
Touko- ja kesäkuun venyttelin mallikkaasti. Vähintään puoli tuntia päivässä oli minimi. Silloin tuntui, että venymisessä tapahtui oikeasti kehitystä ja se oli niin paljon helpompaa. Spagaatikaan ei ollut enää kaukana. Mutta sitten saapui heinäkuu ja venyttelyt vain jäivät. Venyttelin ehkä kolme kertaa koko heinäkuun aikana. Elokuussa en varmaan ollenkaan. Auts! Nyt syksyllä pitää taas ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa säännöllinen venyttely, vaikka siitä en oikeastaan pidäkään.

+ Nilkkatreeni
Tämän osan halusin tänne vielä lisätä, koska nilkkojani olen venytellyt ja vahvistanut todella ahkerasti. Ehkä siksi, että sitä on niin helppo tehdä missä vain. Eniten olen flexannut nilkkoja kuminauhalla, tehnyt bridge-harjoitusta ja releveetä sekä muita omia toimivaksi kokemiani nilkkatreeni sovelluksia. Ja nilkat todella ovat vahvistuneet! Voisinkin tehdä tästä aiheesta pian postauksen, jos teitä kiinnostaa. Mitäs sanotte? :) 

Siinäpä kesän treenaukset tiukassa paketissa. Vähän huonoltahan tuo kuulosti ja tavoitteet eivät aivan täysin täyttyneet, mutta kuten alussa ja mainitsin että turha aiheesta on stressaantua sen enempää. Syksyllä taas ehtii treenata tiukemmin! Mitenkäs teidän kesän treenaukset sujuivat? Täyttyivätkö tavoitteet paremmin kuin minulla? ;)

Minulla ensimmäiset tanssitunnit alkavatkin ensi tiistaina. Silloin aloitan baletilla ja nykärillä. Laitan tunneista sitten kommenttia niiden jälkeen. Hieman minua tuo tiistain balettitunti jännittää. Luohan se paineita tietää, että muut ryhmässä olevat ovat tanssineet jo puolet elämästään. Toisaalta olen otettu, että opettajani luottaa minuun näin paljon ja halusi antaa tällaisen mahdollisuuden. Ainakin aion yrittää tosissani! Ja jos ette tiedä mihin edellisellä viittasin lukaiskaapa postaus Jo melkein varma tanssilukkari.
 
Kuvat googlesta.

torstai 11. elokuuta 2011

Jotain uutta!

Capezzio Camisole with Adjustable Straps
                                                     
Malli on hieman avaraselkäinen


Vietin Helsingissä noin kuukausi sitten mukavan päivän. Kyseisessä kaupungissa on aiemmin tullut jonkin verran käytyä, mutta keskustaan en ole päässyt kuljeskelemaan kuin pari kertaa aiemmin. Joten kun sain tilaisuuden kierrellä hieman Helsingin keskustaa, käytin sen tehokkaasti hyväkseni. Uskokaa tai älkää, jouduin kulkemaan kartan kanssa, jotta löytäisin haluamiini paikkoihin!! Olo oli kuin oikealla turistilla. Lopulta löysin kuin löysinkin tieni Footlightin myymälään, joka oli mukavan kokoinen kauppa todella avuliaalla henkilökunnalla! Footlightissa oli laatikoittain erikokoisia ja mallisia Capezzion poistopukuja, jotka maksoivat vain 15e kappaleelta. Aikani pukuja sovitellessa päädyin viimein kuvan mukaiseen laventerin väriseen pukuun (kuva vääristää väriä hieman liian sinertäväksi). Etuosa on vuorattu kokonaan, joten tällä ainakin luulisi tarkenevan talvella, kun salit ovat hyytävän kylmiä. Plussana puvussa on säädettävät olkaimet eli jos ja kun olkaimet venyvät, niin niitä voi kiristää kätevästi. Lisäksi selkäosa on tarpeeksi pitkä minun hujoppiselälleni.Vielä en ole tätä tanssitunnille päässyt testaamaan, mutta uskon puvun ajavan asiansa hyvin!

Pahoittelen kuvan huonoa laatua, mutta käytössäni on tällä hetkellä todella huono kamera, joten koittakaa kestää!
Ja tässä vielä puku päällä. Kuva on Capezzion sivuiltamaanantai 8. elokuuta 2011

Pikainen videolinkki


Mitäs pidätte? Aika mahtavaa, vai mitä?!

perjantai 5. elokuuta 2011

"Satubalettia!"


Kesän aikana olen usempaan otteeseen ollut hoitamassa kolmea alle kouluikäistä pikkuprinsessaa. Tyttöjen juttuja kuunnellessa huomasin, että sana baletti vilahtelee melkein joka lauseessa. Kysäisin sitten, mitenkäs tytöt ovat niin innostuneita baletista ja selvisikin, että vanhin sisaruksista tanssii satubalettia jo toista vuotta ja on puheillaan innostanut myös nuoremmat samasta harrastuksesta. Olisittepa nähneet, miten suurta ihalua sain osakseni, kun kerroin myös itse tanssivani balettia! Tytöt kiikuttivat näytille aivan ylisuloisia vaaleanpunaisia tutuja, tossuja ja balettibarbeja. Niillä sitten on tullut yhdessä leikittyä melkein kyllästymiseen asti. Leikki kulkee lähinnä niin, että minä olen balettiope ja minulla on kolme pientä balettioppilasta.  Tosin oppilaat eivät niin harjoittelemisesta piittaa, vaan hauskinta näyttää olevan balettivaatteiden käyttäminen;). Mutta mikäs siinä. Aivan supersuloisiahan ne puvut ovatkin! Huvittavaa on, että itselläni tuntuu olevan leikkiessä aivan yhtä hauskaa  kuin pienillä balleriinoillakin. Olen jo kauan haaveillut pääseväni joskus opettamaan  satubalettia lapsille.Tämä leikkimielinen balettiopena oleminen on sen takia ollut aivan unelmien täyttymys. Enpä  olisi lastenhoitajaksi hakiessani uskonut pääseväni tekemään balettiopen hommia koko kesäksi, mutta ilmeisesti kaikki on mahdollista! ;)                                                                              


Molemmat kuvat ovat googlesta.

maanantai 1. elokuuta 2011

Jo melkein varma tanssilukkari


                                                                     Kuva täältä


Olen saanut järjestettyä syksyn tanssilukkarini jo melko valmiiksi. Eli käytännössä se tarkoittaa sitä, että olen ilmoittautunut tunneille ja en vielä ainakaan ole saanyt ilmoituksia siitä, että kyseiset tunnit olisivat täynnä ja en mahtuisi ryhmiin. Toivotaan, että tällaisia ilmoituksia ei tulisikaan! Tuntitarjontaa tarkastellessa olisin voinut valita vaikka kuinka useita tunteja ja tanssilajeja, mutta onneksi osasin pitää pään kylmänä ja ajatella myös opintoja ja rahatilannettani. Tuntien korkeat hinnat ovat juttu, jonka takia useampikin tanssin harrastaja saattaa kiristellä hampaitaan. Mutta onhan tanssiminen sen arvoista, eikö vain ;).
   Viime vuonna kävin myös muissa tanssikouluissa "vakiokouluni" lisäksi. Vielä en tiedä, otanko tänä syksynä muilta kouluilta tunteja. Se asia selviää sitten ajallaan. Vaikka aiemmassa postauksessa jo intoilin pääseväni irlantilaisen tanssin tunneille, jouduin kuitenkin luopumaan siitä ideasta, koska tunnin aika ei sopinut minulle. Harmin paikka! No ehkä sitten ensi vuonna pääsisin aloittamaan myös irkun. Mutta nyt itse asiaan eli tanssilukkariini. Valitsin siis viisi tuntia ja määrä tuntuu nyt ainakin ihan mukavalta. Enemmänkin tunteja olisin iloisin mielen voinut ottaa, mutta päätin kuitenkin pysytellä kultaisella keskitiellä. Ainut asia joka jäi harmittamaan oli se, että balettitunteja on vain kolme. Niitä olisin halunnut enemmän mutta minulla ei oikeastaan ollut mahdollisuutta valita kuin nämä valitsemani tunnit. Ehkä sitten muilta tanssikouluilta voisi ottaa esimerkiksi yhden tunnin vielä lisäksi. No, katsotaan. Tässä kuitenkin tanssilukkarini:

 Ma: Vapaa
 Ti: Baletti 75min, Nykytanssi 75min
 Ke: Vapaa
 To: Vapaa
 Pe: Jazz 60min
 La: Baletti 60min, Baletti 75min

Ja sitten seuraa jymyjuttu eli tiistain tunnilla pääsen (mahdollisesti) aloittamaan treenin KÄRKITOSSUILLA! Olen aivan valtavan innoissani asiasta!!! En voinut uskoa korviani kun kuulin saavani mahdollisuuden yrittää vasta puolen vuoden harjoittelun jälkeen. Muut ryhmässä olevat ovat tanssineet jo kahdeksan vuotta! Kuten varmasti uskotte, toivon siis todella kovasti pärjääväni. Tuntuu ihan kuin olisin pieni lapsi, joka odottaa syntymäpäivä- tai joululahjojaan ;).  Ensimmäistä tiistain tuntia siis odotellessa..