tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kotiharjoittelua osa 2
Nyt kotiharjoitteluni sai todellista puhtia törmätessäni youtubessa näihin videoihin. Videoille on mitä ilmeisimmin kuvattu 18-25 -vuotiaiden balettituntia ja onnekseni myös kohdat, joissa opettaja näyttää sarjat on talletettu videoille. Käytännössä tämä tarkoittaa mahdollisuutta balettituntiin oman tietokoneen ääressä! Videoiden opettaja vaikuttaa mukavalta, mutta ainut minua häiritsevä asia on hänen housujensa leveät lahkeet. Kun katsoin opettajan näyttävän sarjoja oppilaille, jouduin välillä kelaamaan videota taakse päin palatakseni joihinkin kohtiin, koska opettajan liehuvat lahkeet estivät näkemästä mitä hän jaloillaan teki! Itseäni ainakin ärsyttäisi jos oma opettajani pitäisi vaatteita, jotka estäisivät oppilaita näkemästä hänen liikkeitään selvästi. Mutta jos tämä pieni epäkohta jätetään huomioimatta, sarjat vaikuttivat todella kivoilta ja mielenkiintoisilta. Tunnin tasoa en osaa arvioida (osaisiko joku auttaa?), mutta itselleni se näyttää ainakin olevan hyvä eli ei liian vaikea, mutta kuitenkin sopivastu haasteita tarjoava. Muutkin aloittelevat balleriinat voivat siis löytää näistä inspiraatiota kotitreeneihin.
Suosittelen lämpimästä kaikille videoihin tutustumista!

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Tästä se lähtee!

Aloitan siis aivan uuden blogin rakastamastani aiheesta tanssista ja erityisesti juuri baletista. Aloitin baletin 4-vuotiaana, mutta jouduin lopettamaan sen kahdeksan vuotiaana minusta riippumattomasta syystä. Harrastin pari vuotta voimistelua ja sen jälkeen jalkapalloa, mutta kaipasin aina päästä tanssimaan balettia uudelleen.  Nyt monen monen vuoden jälkeen myöhäisessä teini-iässä minulla on ollut taas mahdollisuus palata takaisin tanssisaleihin ja olen tehnyt sen valtavan suurella innolla! Nyt treeniä on ehtinyt kertyä seitsemän kuukauden ajan. Paljon uutta on tullut opittua mutta paljon enemmän on vielä opittavana! Pakko myöntää, että olen hieman katkera siitä, että jouduin lopettamaan baletin aikoinani. Toisaalta olen kiitollinen, että minulla on nyt mahdollisuus päästä toteuttumaan unelmaani ja kehittyä tanssijana.

Tarkoituksenani on kirjoitella siis aiheesta ja aiheen vierestä eli aivan tiukkapipoisesti en blogiani pelkäksi tanssiaiheiseksi määrittele. Katsotaan nyt mihin suuntaan tämä tästä lähtee elämään. Toivotetaan onnellista syntymäpäivää uudelle blogille! :)