maanantai 12. joulukuuta 2011

Baletin itsearviointi


Inhoan itsearviointeja! Ensi tunnille olisi kuitenkin palautettava baletin itsearviointi, jossa on monta kymmentä kohtaa liittyen niin toisten kanssa tunnilla toimimiseen, motivaatioon kuin tekniikan puhtauteenkin. Nuo arvioinnit käydään sitten opettajan kanssa läpi - kunhan saisin sen ensin tehtyä. On muuten jännä juttu, että muiden lajien tunneilla en vastaavaan palautesysteemiin ole törmännyt. Arvioinnista vielä sen verran, että olisi mahtava taito oppia arvioimaan itseään realistisesti niin baletissa kuin muissakin asioissa. Itse palautetta opettajalta odotan todella innokkaasti. On hyvä kuulla, minkä asioiden hän näkee tarvitsevan vielä erityisesti kehitystä ja missä on mahdollisesti taas tapahtunut parannusta. Eli nyt vain alan vetelemään rakseja ruutuun reippaasti ;).

Mitäs te pidätte itsearvioinneista? Onko teillä omassa tanssikoulussanne käytössä vastaavanlainen itsearvointi sekä palautesysteemi?

Kuva weheartit

8 kommenttia:

 1. Meidän tanssikouluilla EK ryhmät saa aina palautetta. Baletissa opettajan kanssa kahden ja nyky yms. pienissä ryhmissä. Mielestäni tämä on todella hyvä asia. Sain ainakin nykärin palautteessa kuulla, että olkapääni ovat vähän liian korkealla, en ollut tiedostanut koko asiaa, eikä tunnillakaan oltu puhuttu siitä. :)

  VastaaPoista
 2. Janita: Tosi hyvä juttu! Tuntuu, että sitä palautetta ei koskaan voi saada liikaa :).

  VastaaPoista
 3. Kyllä mäkin oisin kaivannut henkilökohtaista palautetta jo harrastusaikana! Tosi kiva, että saatte palautetta opettajilta. Tuleeko palautetta aian kaksi kertaa vuodessa eli syksyn ja kevään jälkeen? Nyt onneksi koulussa saadaan opettajilta palautetta ihan henk. koht. ja sitä odotan aina paljon. Meillä on tulossa syksyn palautekeskustelu perjantaina. Nyt se on tosin pienryhmissä kun aiemmin on ollut kaksin opettajien kanssa. Toisaalta hyvä toi pienryhmäkin, koska saa kuulla useamman ihmisen mielipiteitä ja näkökulmia. Ja kun meistä tulee opettajia, niin meidän pitää opetella arvioimaan muita. Eli se palautteen anto luokkakavereille on kyllä hyvää harjoitusta. Välillä me annetaan ihan tunneillakin palautetta toisillemme.

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Itseisarviointi kuulostaa tosi hyödylliseltä - etenkin kun asiat käydään läpi oman opettajan kanssa! Meillä ei ole samanlaista "virallista" arviointia, mutta opettajilta saa kyllä aika paljonkin palautetta. Joskus suoraan, tai sitten kysymällä. Mutta se liittyy aina siihen mitä just tunnilla tehdään, ei esim lukukauden aikana tapahtuneeseen kehitykseen.

  En ole koskaan kysynyt mitä mieltä opettajani on mun tekemisestä, mutta ajatus on kyllä ollut mielessä jo pidempään. En halua kerjätä kehuja, mutta haluaisin tietää olenko yhtään oikeilla jäljillä :)

  Suostuisitko jakamaan minkälaisia kysymyksiä teidän lomakkeessa on? Musta olis nimittäin tosi kiva jos tälläinen (vapaaehtoinen) palautekesksutelu olisi myös aikuisille harrastajille mahdollinen!

  VastaaPoista
 5. Moikka Niniane!

  Niin onhan se kyllä mahtavaa saada noin suoraa palautetta opettajalta:). Siihen, kuinka usein palautetta annetaan, en osaa vastata, sillä aloitin nykyisessä tanssikoulussani vasta viime keväänä. Ja silloinkin tanssin aikuisbaletin ryhmässä, jossa vastaava palautesysteemi ei ole käytössä. Mutta voisin kuitenkin kuvitella, että palautetta annettaisiin syksyisin ja keväisin.

  Palaute on kyllä se juttu, jonka kautta pystyy sitten kehittääkin tekemisiään. Kuulostaa hyvältä tuo pienryhmissä tapahtuva arviointi. Ja muutenkin tosi monipuolisesti kuulostatte saavan palautetta koulussanne. On varmasti tosi kehittävää:).

  VastaaPoista
 6. Hei vain Johanna!

  Ihan totta tuo, mitä mainitsit itsearvioinneista. Ja on tosi hyvä, että opettaja antaa vielä lisäksi palautteen, että juttu ei jää vain tuohon itsearviointiin. Usein nuo palautteet ovat todella tuntisidonnaisia.. Uskon, että useampiakin tanssin harrastajia kiinnostaisi saada palautetta pidemmältä aikaväliltä kuin vain edelliseltä tunnilta.

  Varmasti opettajasi mielellään antaisikin palautetta kehityksestäsi. Hänellähän se kuva aiheesta on kuitenkin selkeästi mielessä. Itse sitä on niin paljon vaikeampi hahmottaa!

  Juu voin ilman muuta noita kysymyksiä tuosta kirjoitella ylös.. Ne ovat aika peruskauraa (ja niitä on aika paljon!). Lomake on siis ihan super yksinkertainen rasti ruutuu -menetelmä. Eli jokaiseen kohtaan raksitaan erikseen onko mainittu asia omasta mielestä hyvä, keskitasoa tai heikko. Reilun viidenkymmenen kohdan raksimisen jälkeen ihan kivasti kuitenkin alkaa selkeytyä se, mitkä mahdollisesti saattavat olla omia vahvuuksia ja mitkä asiat taas kaipaisivat vielä hiomista ;).

  1.Liikelaadut:
  Hidas liike, nopea liike, voimakas liike, virtaava liike, terävä liike, pehmeä liike, hallittu liike, rento liike, keveä liike, painovoiman käyttö

  2. Tanssin osa-alueita
  Tanssilajin tuntemus, parityöskentely, esiintyminen solistisesti, esiintyminen ryhmän jäsenenä, itseluottamus tanssiessa, ilmaisu ja eläytymienn, musiikin kuuntelu ja sovittaminen liikkeeseen, liikkeen rytmittäminen, liikkeiden sitominen toisiinsa, isolaatio, hypyt, piruetit ja pyöriminen, pystyasennossa työskentely

  3. Työskentelytaidot
  Suhde muihin oppilaisiin, suhde opettajaan, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely, tunneille osallistuminen ja aktiivisuus, rohkeus kokeilla uutta, vastuu omasta oppimisesta, keskittyminen, motivaatio, opittujen liikkeiden työstäminen, uusien liikkeiden oppiminen, liikemuisti

  4. Tekniikka
  Liikelaajuden käyttäminen, huolellisuus ja loppuun asti tekeminen, liikesuuntien hahmottaminen, koordinaatio, parallelissa työskentely, aukikierrossa työskentely, jalkojen polvet-varpaat linjaus, käsien asento ja kannatus, kehon asento ja selkärangan linjaus

  VastaaPoista
 7. Kiitos Maria kun viitsit nähdä vaivaa! Sain tosi paljon hyviä ajatuksia, tässä on monta asiaa mitä en ole tullut ajatelleeksi lainkaan. Ja ehkä olen sittenkin edistynyt enemmän kuin kuvittelin (olen aika kriittinen omasta tekemisestä)! :)

  VastaaPoista
 8. Eipä mitään Johanna:). Kiva, että kysymykset olivat hyödyksi ja herättivät ajatuksia!

  VastaaPoista