torstai 24. marraskuuta 2011

Wannabe ballerinas - kenestä vain balleriina

Kuva täältä
Katsoin mielenkiintoisen videon Helsinkiläisestä Wannabe ballerinas -nimisestä esiintyvästä aikuisbalettiryhmästä. Wannabe ballerinas esittää balettia siis omilla ehdoillaan ja tarkoituksena heillä on lähinnä pitää hauskaa. Osat jäsenistä ovat tanssineet jo pitempään, mutta toiset ovat aloittaneet baletin vasta porukkaan mukaan lähdettyään. Kyseisellä ryhmällä on ollut myös paljon kysyntää ja keikkakalenterikin on jäsenten mukaan täyttynyt mukavasti. Hauskaa, että myös matalankynnyksen baletille löytyy tilausta sekä oma katsojakuntansa. Itsekin kävisin mielelläni ryhmän esityksen joskus katsomassa.  Haastattelu löytyy Yle Areenasta.

Ryhmän kotisivut löytyvät täältä.

8 kommenttia:

 1. Heistä on myös ollut juttu Annassa :)

  VastaaPoista
 2. Oleppa hyvä Ann! :)

  Janita: Kiva tietää:). Itsekin olen muistaakseni jostakin aiemmin jo lueskellut kyseisestä tanssiryhmästä, mutta en millään jaksa muistaa mikä lehti oli kyseessä. Ainakin tanssiryhmän maine näyttää kiirivän kovasti eteenpäin!

  VastaaPoista
 3. Moi! Missä koulussa siis käyt tanssimassa? Ja kuinka monta kertaa viikossa?

  VastaaPoista
 4. Mun täytyy nyt tunnustaa, että en oo ihan kamalan vakuuttunut tuosta porukasta :P Lähinnä ehkä siksi, että sitten kun johonkin lehteen/tv-ohjelmaan halutaan tehdä juttua baletista, mainitaan aina tämä "seurue". Ja niiden esitykset ei kyllä ole kunnollista balettia... Vähilläkin taidoilla voi tehdä kaunista! Mulle on niistä esityspätkistä mitä nähnyt tullut mieleen enempi voimisteluesitys, jossa on tanssillisia elementtejä siroteltu sekaan.

  Mutta: meillä kullakin on makumme, eiks juu :)

  VastaaPoista
 5. Moikka iepukka!

  Niin, ihan mielenkiintoista sinänsä. Itse en ole ryhmän esitystä koskaan nähnyt, joten en osaa siinä mielessä kommentoida aihetta. Itse jotenkin kuvittelin, että ryhmä tekee klassista balettia niin hyvin kuin pystyy.. Ajatus puhdasta balettia esittävästä aikuisbalettiryhmästä vaikutti nimittäin erittäin inspiroivalta! Että siinä mielessä vähän harmi, jos ryhmä esittää "vain" jumppabalettia tai vähän sinne päin.. No, mutta mukavaa silti, että ryhmän esityksillä on kysyntää!:)

  VastaaPoista
 6. Heippa Anonyymi!

  Kiva, kun laitoit kommenttia. Tuota tanssikouluani en ole täällä blogissani aiemmin tainnut paljastaakaan ja ikävä kyllä en taida nytkään sitä tehdä:). Tykkään kirjoitella tekstejä enemmän anonyymina, joten siksi jätän tanssikoulun kertomatta. Voi olla, että tulevaisuudessa ehkä muutan kantani aiheeseen, mutta nyt ainakin näin.

  Ja tuntimääristä vielä, että käyn viikossa kahdeksalla tunnilla, eli kuudella balettitunnilla ja yhdellä nykäri- ja jazztunnilla. Lisäksi vaihtelevasti tulee käytyä myös muilla tunneilla kuten irkussa.

  VastaaPoista
 7. Pääseekö ryhmään mukaan jotenkin?
  Pientä tanssitaustaa vuosien takaa olsi...

  VastaaPoista