torstai 17. marraskuuta 2011

Minne tie vie..Rana's school of ballet tulee olemaan uusi balettikouluni ensi lukukauden ajan. Uskokaa tai älkää, mutta koulu sijaitsee Belfastissa Pohjois-Irlannissa. Siellä tulen oleskelemaan vaihto-oppilaana tammikuusta kesäkuun alkuun. Koulu vaikuttaa hyvältä ja opettaja ainakin nettisivujen perusteella osaavalta. Koulu edustaa RAD (Royal Academy of Dance) -koulukuntaa. Mielenkiinnolla odotan, kuinka opetus mahdollisesti eroaa nykyisestäni.

Opettajaan eli tähän Ranaan olen ollut hieman yhteydessä ja hän kyseli aiempia tanssitaustojani. Sain ehdotuksen, että kokeilisin tasoja 4,5 ja 6 sekä lisäksi kahta kärkitossutuntia. En tiedä, kuinka tasot eroavat meidän opetussuunnitelmamme tasoista, mutta se selviää varmasti sitten, kun ensimmäisillä tunneilla käy kokeilemassa. Mitään tarkkaa lukujärjestystä en vielä ole saanut, mutta opettaja ehdotti tunteja maanantaina, keskiviikkona, torstaina sekä lauantaina. En tiedä aionko ihan noin monena päivänä tanssitunneille mennä, sillä vaihdossa on varmasti paljon muutakin koettavaa sekä englanniksi opiskelu saattaa olla myös aika aikaa vievää.

Muuta kerrottavaa ja tietoa uudesta tanssikoulustani minulla ei vielä ole kuin se, että Rana mainitsi pukukoodin olevan ehdottoman tiukka. Käytännössä se tarkoittaa vaaleanpunaisia sukkiksia sekä RAD -koulujen yleisesti käyttämää balettipukua. Sen väristä en ole vielä varma. Sain ohjeistuksen myös karakterihameen sekä -kenkien hankkimiseen eli ilmeisesti niillekin tunneille olisi mahdollisuus osallistua. Se onkin aivan uusi laji minulle.

Blogini saa siis hieman erilaisen suunnan ensi lukukaudeksi, mutta toivottavasti se on vain hyvä asia. Tarkoituksena on siis kirjoitella uusista tanssikuvioistani, jotka toivottavasti kiinnostavat teitä. Itseäni ainakin lohduttaa se, että vaikka muut asiat saattavat muuttua paljonkin, tanssi on ja pysyy elämässäni. Baletti on koulukunnista ja tyyleistä huolimatta niin universaalia, että uskon tunneilla pärjääväni kielitaitoni vajavuudesta huolimatta. Jazz ja nykytanssi taitavat jäädä tauolle, mutta niistä en ole huolissani. Tämän hetkinen jazz -ryhmäni on minulle liian helppo, joten kykenen helposti jatkamaan samassa ryhmässä ensi vuonna. En tiedä kuinka nykytanssin kanssa käy, mutta se selviää sitten.

Olen todella täpinässä aiheesta ja vatsassa tuntuu olevan sata perhosta. Täältä tullaan Belfast!


Kuva weheartit

2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon Anniina:). Tuo vaihtoon lähtö varmistui vasta tänään, joten olen vieläkin asiasta ihan sekaisin. Tosi kivaa se on, mutta samalla myös todella jännää!

    VastaaPoista