tiistai 25. lokakuuta 2011

Varpailla maailmalle

Kuva täältä

Pidän kovasti lukemisesta ja lueskelenkin sen verran, minkä koulutöiltäni ehdin. Käväisin kirjastossa lauantaina ja kunnon balettifriikkinä etsin tietenkin jotain lukemista aiheeseen liittyen. Ihmeen monta kirjaa hakusanalla löytyikin, mutta harva niistä oli paikalla. Ihmeen houkuttelevilta vaikuttivat myös lasten balettikirjat (esim. Anne -sarja, jota pienenä tuli lueskeltua enemmänkin). Harmittelimme myös siskoni kanssa, kun Barbie pähkinänsärkijä -elokuva oli lainassa ;). Löysin kuitenkin Taina Elgin muistelmat "Varpailla maailmalle". Kirja kertoo siis suomalaisballeriinan tiestä kansainväliselle uralle. Alkuosaa olen ehtinyt lukemaan ja se on ihan leppoista lueskeltavaa. Olen ehtinyt jo kohtaan, jossa Taina Elg aloittaa balettiopintonsa. Enempää en paljastakaan :). Varmasti on lukemisen arvoinen kirja! Olettekos te lukeneet tai kuulleet juttuja tästä kirjasta?

Kirjoittelen tähän vielä vähän tanssikuulumisia. Viime viikolla oli tosiaan syysloma ja tanssitunteja ei ollut. En tiedä miksi, mutta minulle loma koulusta tuntuu tarkoittavan lomaa myös venyttelystä. Näin kävi kesälomallakin. Ehkä se johtuu arkirutiinin katoamisesta tai sitten jostain ihan muusta. En tiedä! Tanssiviikkoni ei pääse alkamaan vielä tänään, koska joudun jäämään pois kahdelta balettitunnilta, jotka molemmat ovat kärkitossutuntejani. Väliin jää myös nykäri. Ajattelin kuitenkin pakata nykärikamat laukkuun ja jos millään vain ehdin, niin juoksen tunnille vaikka olisinkin myöhässä. En nimittäin ole käynyt nykärissä kahteen kertaan ja lomaviikkokin on ollut vielä välissä. Toivottavasti tänään siis ehtisin sinne. No, mutta jos tänään en tanssimaan pääse, niin onneksi huomenna on balettitunti myös. Sitä en aio jättää väliin, vaikka mikä olisi!

Kuinkas teillä käy lomilla venyttelyn ja muun treenauksen suhteen? Innostutteko treenaaman entistä enemmän vai unohtuuko se taka-alalle?

3 kommenttia:

 1. Oon lukenut pari kertaa ton Taina Elgin kirjan, muistaakseni tykkäsin :D Edellisestä kerrasta on vaan tosi pitkä aika. Muita kiinnostavia suomalaisista tanssijattarista kertovia on esim. Eva Hemmingin (Hymy nuoruudelle) ja Irina Hudovan (Maailmalla tanssien). Elsa Sylvesterssonia (Elämäni piruetit: primaballerinan muistelmat) ja montaa muuta unohtamatta :) Kaikkia en oo päässyt lukemaan, mut ehkä joskus. Tällä sivulla on aika hyvä kokoelma elämäkertoja tanssijoille luettavaksi -> http://www.lib.hel.fi/Page/3156f7ee-682f-4b68-82ea-ec756f214f22.aspx?groupId=f6a59db9-bce1-4f22-bad3-7eca2addfe4a&announcementId=bf1750ba-0d5b-4351-9369-e986ea998e35

  VastaaPoista
 2. Ai niin! Ne Anne-kirjat on ihania kans :D Mutta mitä tohon sun kysymykseen lomatreenistä/venyttelystä tulee, niin aika laiska tuppaan olemaan... Mutta vähitellen sekin tilanne paranemassa, se vaan kysyy itsekuria.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä ja linkistä iepukka! Nuo muistelmat kiinnostavat varmasti myös muita lukijoita:)

  Itsekuriapa hyvinkin tuo lomatreenaus vaatii. Pääsisipä siihen tilaan, että treenaus ja venyttely alkaisivat olla niin mieleistä hommaa, että sitä tekisi lomillakin ilman, että itsekuria tarvittaisiin mihinkään.. :)

  Ja Anne -kirjat ovat kyllä valloittavia! Niistä ei tunnu tykkäävän pelkästään ala-astelaiset vaan ne kelpaavat luettavaksi vähän vanhemmillekin;).

  VastaaPoista